AOC från landet mellanmjölk

Skärmen från AOC var den första i uppställningen vi testade och vi blev direkt sålda på upplevelsen i 144 Hz. Så länge som du har tillräckligt med kräm i burken för att spelet ska rulla på i relativt höga fps gör skärmens uppdatering i 144 Hz att flytet i spelupplevelsen blir märkbart bättre. Till skillnad från prestandamätning i spel är denna upplevelse inte något vi kan mäta, utan vi kan helt enkelt konstatera att gaming över 120 Hz definitivt gör din spelupplevelse bättre.

Bildsläp, så kallad ghosting, är i princip obefintligt. Samtliga skärmar har dock fått ta genvägar för att nå denna höga uppdateringstakt, och den stora genvägen är som sagt TN-panelerna. Jämfört med skärmar som använder IPS-paneler leder bruket av TN-paneler till betydligt sämre färgåtergivning, betraktningsvinklar och generell bildkvalitet. AOC:s skärm är den som klarar sig sämst i jämförelsen, även om skillnaderna mot Philips alternativ inte är enorma.

Det som fäller AOC är att panelen inte hanterar svärta särskilt bra, vilket gör mörka scener i spel och film mer åt det grådaskiga hållet. AOC har även den lägsta ljusstyrkan i testet, vilket ger färger sämre tryck vid en direkt jämförelse med Philips och Asus. Men den erbjuder gott om videoingångar och en USB-hubb med fyra portar. Vi hade gärna sett att USB-portarna var den snabbare USB 3.0-standarden, men rent funktionsmässigt erbjuder AOC mycket gott.