Asus ger allt och lite till

Sett till specifikationerna är Asus skärm inte den mest uppseendeväckande, men i praktiken levererar den sett till spelupplevelsen. Svärtan och trycket i färgerna är ett par nivåer bättre än både AOC och Philips. Tyvärr gäller detsamma inte hur korrekt färgåtergivningen är, och skärmen är även något svagare än konkurrenterna vad gäller att återge olika närliggande färgnyanser. Detta blir väldigt tydligt när fotografier med stora nyansskiftningar visas upp på alla tre skärmarna samtidigt.

I slutändan är det dock upplevelsen i spel som är det viktiga och här är Asus överlägset bäst tack vare den djupare svärtan och starkare färgerna. I kombination med det flyt som 144 Hz-uppdateringen och den låga latenstiden ger blir upplevelsen faktiskt så bra att vi skulle överväga att välja denna skärm över en IPS-baserad skärm, något som vi annars föredrar på grund av den bättre bildkvaliteten.

Asus kan inte skryta med lika många videoingångar eller USB-portar som sina konkurrenter, men skärmen har tillräckligt många för att detta inte ska bli en stor brist. Asus är dessutom den enda skärmen i testet som stöder 3D-läge via #Nvidia 3DVision 2, och detta medför ytterligare en fördel i form av tekniken Lightboost. Mer om detta längre fram.