Sony PS3 Pulse Wireless Headset

Sonys Pulse Wireless Headset utvecklades ursprungligen till Playstation 3 men har blivit kompatibla även med Playstation 4. Konfigurationen går till på samma sätt som med Playstation Wireless 2.0 – anslut mottagarenheten till USB-porten och vips är du igång. Att Pulse Wireless utvecklades till en äldre konsol märks på det sätt att den inte stöder det system för profiler som de nyare Playstation Wireless 2.0 har. Men, som vi reflekterade över tidigare, är detta inte någon rejäl brist eftersom mängden profiler och deras effekt är försumbar.

Konstruktionen är gedigen och tillsammans med designen får vi här en starkare känsla av premiumprodukt än syskonet Playstation Wireless 2.0, men premiumkänslan återspeglar sig också i prislappen. Cirka 1300 kronor är inte galet dyrt, men inte budget heller. Passformen är bra och det är först efter ett par timmar som de kan börja trycka något på öronen, så du som spelar i maratonpass kan behöva låta öronen vila ibland. Lurarna gör överlag ett mycket gott intryck, och det är först efter en längre tids bruk som vi upptäckte ett par oturliga men något irriterande brister.

En bas att dö för

Sony Pulse Wireless var länge våra favoriter i testet, helt enkelt eftersom ljudbilden är riktigt imponerande. Ljudet har en klarhet som låter dig höra de små detaljerna samtidigt som den gedigna basen ger bra effekt till actionfyllda scener. Du kan aktivera ett läge vid namn bass impact som skapar en slags rumble-effekt i kåporna, det vill säga att kåporna vibrerar vid starka basljud. Vi testade detta med skräckspel såväl som action-fps och det tar verkligen den ljudmässiga upplevelsen ett steg uppåt. Om du har det här läget aktiverat i andra sammanhang som systemet inte kan läsa av optimalt, exempelvis tv-serier eller filmer utan bra ljudkällor, kan bass impact-läget leda till att kåporna vibrerar i alla möjliga underliga sammanhang.

Ett läge att endast aktivera för spel med andra ord. Ingen av konkurrenterna kommer i närheten av Sony vad det gäller intensiv basupplevelse, något som gjorde att vi länge funderade på ett högre betyg än vad vi till slut landade i. För hur imponerande Pulse Wireless än må vara så är det inte utan brister. Det virtuella surround-ljudet tillför sällan särskilt mycket, vare sig i spel eller film. Det största bekymret är dock batteritiden. Sony uppger sex timmar, men jag skulle nog påstå att det snarare ligger norr om fem timmar som bäst. När hörlurarna varnar för låg batteritid handlar det ofta om minuter innan de stängs av, och det hände vid ett flertal tillfällen att vi fick ladda hörlurarna efter varje längre spelsession. Om du är medveten om detta och kan leva med det är Pulse Wireless riktigt imponerande hörlurar som definitivt gör spelens ljud rättvisa.