Peter Molyneux försök att få privatpersoner att finansiera hans nästa spel, #Project Godus, har lyckats. Målet var att på 30 dagar skramla ihop 450 000 pund till denna moderna version av Molyneux legendariska gudsstrategi #Populous från 1989, och alldeles nyss nådde man i hamn. Knappt två dygn av insamlingsperioden återstår.

Så sent som för ett par dagar sedan saknades hundratusentals pund för att nå målet, men ett par strategiska uppdateringar och filmer från utvecklaren #22cans i rättan stund har uppenbarligen varit en klok väg att vandra. Och därmed kan alla som bidragit se fram mot att lira Project Godus nästa år. Är du en av dem?

[video=13169]

Filmen visar en väldigt tydlig prototyp av Project Godus.

Utvecklarna var tydligen beredda på att målet skulle nås, för nyss tillkännagav man ett gäng bonusmål baserade på den totala summan som samlas in. Vid 500 000 pund väntar multiplayer och co-op, och vid 550 000 pund släpps spelet till Linux och Kickstarter-konsolen Ouya. Kolla in bonusmålen innan du beslutar dig för om du ska bidra i sista stund – du har fram till i morgon kväll på dig.