#The Elder Scrolls Online har inte ens funnits ute på marknaden en månad innan en spelförstörande bugg fått många spelare att vända i dörren. Rapporter från det officiella forumet och reddit förklarar att det handlar om duping – att spelare använder en bugg för att kopiera värdefulla föremål. På detta sätt har ESO numera många guldmiljardärer som skryter med enorma rikedomar och förstör spelets ekonomi genom att sälja fuskprylarna via auktionshusen.

Det sägs att den här buggen upptäcktes och rapporterades redan i betan, men att utvecklarna #Zenimax Online Studios ignorerade problemet. Något som kan komma att kosta dem dyrt. Zenimax själva meddelar att de har bannat alla konton som ägnat sig åt aktiviteterna och åtgärdat buggen, men samtidigt hävdar spelare att många syndare fortfarande finns kvar i spelet och spatserar runt på Tamriels gator i sina flådiga rustningar.

I processen har även många oskyldiga spelare bannats. Är du en av dem ska du kontakta supporten så låser de upp ditt konto igen.