I veckan kördes det igång en Kickstarter-kampanj för Street Fighter: The Miniatures Game. Spelet är precis som det låter, ett brädspel med Street Fighter-karaktärer. Spelet är delvis utvecklat av Angry Joe som sannolikt är mest känd för sina videorecensioner på YouTube.

Spelet använder figurer som är mellan sex till åtta centimeter höga. Figurerna ska vara av så pass bra kvalité så de även kan fungera som samlarfigurer när spelet inte spelas.

Själva spelet är ett strategiskt spel där spelarna måste flytta sina figurer över en spelplan för att besegra sin motståndare. Detta görs med hjälp av diverse spelkort och tärningskast. På spelplanen kommer det även finnas diverse föremål som kan placeras ut på olika platser för att skapa variation i de olika spelomgångarna. Folket bakom spelet säger att de vill hålla spelets regler så enkla som möjligt och om du är intresserad av att läsa spelreglerna så kan du hitta en beta för spelreglerna här.

Två till sex spelare kan spela spelet och det går att spela både mot samt med varandra. Det finns också många olika spelscenarios att välja mellan. Exempelvis skulle jag, Calle och Olander kunna samarbeta för att besegra Helenius som spelar en starkare figur som M. Bison.

Med hela 28 dagar kvar så har kampanjen redan samlat in ett par miljoner kronor mer än efterfrågat och vill du köpa spelet själv så kan du hitta Kickstarter-kampanjen här. Den billigaste utgåvan kostar runt 670 kronor men utgåvan man vill ha ligger på 1 180 kronor.