16 000 #Aion-konton vars ägare sysslat med spammande, inköp eller försäljning av guld eller användning av botar (för att levla snabbare eller farma guld) har stängts av i ett svep, meddelar #NCsoft. Kontona tillhör spelare på nordamerikanska såväl som europeiska servrar - kanske just dig?

Mer information om dagen då den väldiga ban-hammern slog ned som åskan i ett träd kan ni finna på officiella forumet, där vuxna män gråter som små flickor utan ponny. Enligt NCsofts Community Manager Andrew Beegle så har dock bevis för de icke godkända handlingarna samlats in under en längre tid.

Vi intar en mycket tuff ståndpunkt kring denna frågan. En överklagandeprocess finns för de spelare som anser att de blivit felaktigt bannade. [Men] om ditt konto är delat, köpt, lånat eller power-levlat så kan det vara handlingarna av någon som tidigare använt kontot [som gör att vi bannar det nu].

FZ:s omdömeslösa Aion-recension var, trots avsaknaden av betyg, positiv. Har du spelat Aion och vad är din inställning till onlinerollspelet än så länge?