#Sonys presskonferens avslöjades det #LittleBigPlanet-inspirerade racingspelet #Modnation Racers. Titeln erbjuder lättsam kart-racing för hela familjen, med allt vad det innebär. Det som gör spelet unikt ifrån mängden är dock att spelarna själva kommer kunna skapa egna banor på ett oerhört enkelt och (vad det verkade) intuitivt vis.

Spelarna kommer kunna skapa egna racing-banor med berg, sjöar, kullar, häftiga kurvor och allt däremellan. Till och med små byar, fält och får går att placera ut på nolltid, för den som så önskar. Så fort spelaren känner sig färdig med sin bana är det bara att provåka, och att döma av det vi fick se under presskonferensen verkade allt ske på ett oerhört lättförståeligt och smidigt vis. Community-delen av spelet verkar också bli riktigt imponerande.

Kommer #Nintendos #Mario Kart-serie äntligen få seriös konkurrens, måntro? Modnation Racers släpps någon gång nästa år, exklusivt för Playstation 3.

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=95124&w=450&h=132&s=0&f=0&a=k2NGM3MjU5MT"></img>

Det här är en del av vår bevakning av spelmässan E3 2009. Klicka för att läsa nyheter, bloggar och se på bilder och film från spelen på mässan.