I brittiska Daily Mail kan man idag läsa att #Sega, tillsammans med People's Trust for Endangered Species, startat en kampanj för att rädda igelkottarna undan utrotning på de brittiska öarna. För att öka kunskapen om igelkottarnas utsatta situation har det japanska företaget skapat ett igelkottsövergångsställe i Twickenham i sydvästra London.

I rubrikbilden ser du en av övergångsvakterna som övervakade att alla bilar stannade för igelkottarna så de kunde promenera över i lugn och ro utan att bli utsmetade över asfalten.

- Våra igelkottar hade det jätteroligt med att ha kontrollen över vägarna med hjälp av igelkottsövergångsstället, och det kommer förhoppningsvis uppmuntra alla att göra sin del i att hjälpa Storbritanniens igelkottar att finnas kvar i många år till, säger igelkotts-omhändertagaren Trevor Smith till the Daily Mail.

Enligt uppskattningar finns 300 000 färre igelkottar i Storbritannien idag jämfört med 10 år sedan, och 50 000 små taggbollar uppskattas bli splatt på vägarna varje år.

En annan igelkott som knappast hotas av utrotning riktigt än är Sega-maskoten Sonic, vars nya spel #Sonic Colours släpps i Sverige den 12 november för Wii och DS. Den senaste DS-trailern från spelet ser du nedan.

Och du? Nästa gång du ser en igelkott hemma i trädgården, behandla den då med den respekt och värdighet den förtjänar. Det skulle göra Sonic glad.

[video=6411]

Rubrikbilden kommer från The Daily Mail.