Dags att utbilda sig igen?

Medlem
Dags att utbilda sig igen?

Mina tankar går mycket i banorna kring att utbilda mig igen, idag har jag en högskoleingenjörsexamen inom Geomatik (Mätningsingenjör) och jobbar sedan juni på Uppsala kommuns Stadsbyggnadskontor som mätningssamordnare. Själva mätningsbiten och byggbranschen är jag väldigt trött på, det är ganska instängt och specialiserat. Jag känner att jag inte vill jobba med detta i framtiden.

Så nu funderar jag på att sätta mig i skolbänken igen... och läsa något helt annorlunda nämligen ett personal- och arbetslivsprogram (PA). Jag har nämligen kommit i kontakt med verksamhetsutveckling och organisationsteori i mitt nuvarande jobb och tycker det är spännande.

Vad som talar emot att utbilda sig igen är ju att pengarna som jag är van att få varje månad försvinner under några år... känns nog tungt i början men sen är det nog inget problem. Dock kanske det blir färre resor och andra nöjen som jag unnar mig nu. Men efter utbildningen så kanske jag kan jobba med något som jag trivs med!

Har du funderingar på att utbilda dig eller har du utbildat dig till något nytt efter ett antal år i yrkeslivet? Skriv gärna en kommentar om dina erfarenheter.

#blogg


signatur

Tempus fugit.

Medlem
Dags att utbilda sig igen?

jag är 25 och jag håller fortfarande på och tar mig framåt på universitetet. Jag har inte haft något jobb utan jag gick direkt från gymnasiet till universitetet. Där jag har försökt några olika linjer men är nu inne på mitt fjärde år på civil ingenjör Rymdteknik så för mig så vet jag inte hur jag kommer att klara av att sitta instängd och nöta 8 timmar om dan utan att bli förstörd kommer att vara. =p

Medlem

Jag tycker att 8-timmars arbetsdagar är överskattade, om man var "skoltrött" när man pluggade så är jag idag "jobbtrött". Helst skulle jag jobba 3-4 dagar i veckan och kanske 6 timmars pass, men arbetsmarknaden och min situation ser inte ut så idag tyvärr.


signatur

Tempus fugit.

1
Skriv svar