Inga hemmaservrar för Battlefield 3

Medlem

Lite synd att man inte kan slänga upp en dedikerad server för ett lan, dock så orsakar det inte så jätte mycket grå hår finns ju som oftast tillgång till feta linor vid lan idag.
Klanen hyr en rankad server och i hyran ingår en gratis match server (som används till matcher och LAN).

Vi har kollat upp lite olika server alternativ för BF3...
Man kan få en 64spelars server + gratis 32spelars match server för runt 700spän i månaden, låt oss säga att 14 klanmedlemmar chippar in i månaden så blir det 50spän per skalle inte så blodigt.

Känns som om de flesta som klagar klagar för klagandets skull, 50% har nog inte tänk hosta 24h servrar seriöst endå...


signatur

medlem av - <a href="http://www.the58th.com" target="blank">the 58th marine corp</a>

Medlem
Skrivet av xLas:

Bra, då slipper man 1 mbit servrar som Pojke 12 år har i sin garderob, istället får man relativt stabil ping på ALLA servar.

Haha, skön kommentar.


signatur

Memento Mori

Medlem

Riktigt tråkigt! Mao kommer inte det aldrig kunna moddas heller... =(

Inaktiv

Så länge det finns bra servers tillgängliga. Själv tycker jag nästan BFBC2 har för få bra servers, kan vara ett helvete ibland att hitta någonstans att spela.

Medlem
Inaktiv

Lurendrejeri av dom.. går ut med att det ska vara dedikerade servrar och sen ändra när några miljoner har förbokat spelet och redan har betalat. Förjävligt i min mening.. visst kommer jag fortfarande köpa spelet.. men som folk har skrivit tidigare så är det faktiskt egna servrar som fungerar bäst

Medlem

Inget som jag stör mig på. LAN argumentet är faktiskt rätt löjlig, alla har ju typ snabb lina idag. De vill motverka att fuskverktyg utvecklas ännu snabbare än vad de gör idag och de vill inte att det ska dyka upp crackade servrar som folk med illegala versioner ska kunna spela på.

Ni med klan kan väl fortfarande joina en tom server och göra er Klan grej. Vad nu det kan vara? Eller hyr en egen helt enkelt. Slå ut vad en PC som kan driva en BF3 server kostar så ser du att det inte blir allt för dyrt.

Medlem
Skrivet av kebbe:

Det påverkade inte BC2 negativt så jag överlever nog.

I princip blev det nästan inga klaner och matcher för BC2, iaf inte i jämförelse med BF1942 & BF2, spelet är redan heldött.

Medlem

Var ganska väntat och inte så farligt. Förstår dock inte riktigt deras resonemang. Som tur är ser det ut som att man kan konfigurera privata servrar till att förbjuda vissa vapen. Det bör göra det enklare att arrangera klanmatcher.
Efter besvikelsen med bfbc2 så är jag dock fortsatt skeptisk och kommer nog i första hand att lägga mina pengar på att hyra en server i heroes of stalingrad.

Medlem
Skrivet av Slimebeast:
Skrivet av xLas:

Bra, då slipper man 1 mbit servrar som Pojke 12 år har i sin garderob, istället får man relativt stabil ping på ALLA servar.

Haha, skön kommentar.

Var inga problem för varken BF2 eller BF1942 att hitta VÄLSKÖTTA bra dedikerade servrar av klaner.
Likaså valmöjligheten att folk med grymma servrar och 100mb 3-5 routerhopp bort för de flesta.
De kommersiella kommer ligga 8-12 hopp bort.
Istället kommer majoriteten som hyrs utgöras av virtualiserade servrar nere i holland/england bland snåla providers som placerar sina servrar på billigast möjliga ställe med billgast möjliga peering. 90% av alla BC2 servar står väl redan tomma och hur gammalt är spelet ?
Inget community stöd = snabb död.

Medlem

Ni som klagar om att ni inte kan lana nu med era kompisar har ni aldrig hört talas om hamachi? När jag och kompisar har lanat så har vi alltid dragit upp en hamachi server.
Och ni klagar ju precis på allt nu för tiden om det kommer p12or in på en server blir en massa jävla gnäll där. Nu när ni inte kan göra egna servrar blir en jävla massa gnäll där också. Menar hur kul är det att komma in på en server och se en massa p12or springa runt där och fjollar sig skjuter på team m8s etc. Var glad att vi slipper p12or servrar nu.

Medlem

Måste säga att jag är lite förvånad över hur många som verkar utgå från att servrar erhållna från GSPs automatiskt är bra. Jag har flertalet gånger lirat på hyrda servrar från olika företag, och det är långt ifrån alltid det rullar på perfekt. Problemen har varit alltifrån serverlagg, vajsing med uppkopplingen till sena uppdateringar. Till och med för tidiga uppdateringar; kommer ihåg från BF2-tiden att de som hade hyrd server ibland fick servern patchad till en version som tävlingsscenen ännu inte gått över. Man tappar helt enkelt kontrollen över vad som händer. Sen att GSPn tjänar på att trycka in maximalt med serverinstanser på en och samma burk hjälper ju inte heller prestandan.

Med detta menar jag inte att det automatiskt är dåligt service från GSPs, ofta funkar det - men det är inte heller automatiskt guld och gröna skogar som vissa, inklusive EA/DICE verkar tro.

Medlem

FAIL
Där dödade de halva klanscenen och hela modscenen. Nu har de ju iofs redan sagt inget officiellt modkit men det har aldrig stoppat någon förut.

Skrivet av daskedennis:

Tycker det är bra i teorin, man slipper alla jävla hemmahostade servrar med dålig lina som det fetlaggar på.

I min erfarenhet har ofta hemmaservrarna bättre uppkoppling än speltillverkarens egna. Eller snarare, de är placerade bättre. Istället för ett jättedatacenter någonstans i europa med uppemot 100ping kan du få ett gäng servrar i din egna hemstad med ping under 10ms.

Skrivet av slartibartfast:
Skrivet av Mitso!:

Handlar nog mer om pengar än nått annat

Handlar nog mycket om att försvåra för folk som kör crackade servrar för priatkopierade spel. (vilket i sin tur handlar om pengar;))

Fungerar ju inte det heller.
Se blizzards battle.net, hur lätt som helst att hitta piratservrar av hela battle.net, iaf för WC3 och som jag förstått det även till WoW och Starcraft.

Hemmaservrar behövs, inte bara för smidighet, pris och närhet. Även för att släta ut problem med spelet efter att tillverkaren sluta släppa patchar. I många spel har det t.ex tillkommit map/kick-voting som inte finns som default och i BF1942 har många servrar lagt till anti-baserape och andra viktiga balanseringar av kartorna.

Men det här är väl att räkna med nu när alla spel ska vara så låsta så tillverkaren har ensamrätt på att släppa 5 nya vapen för 399kr nästa år. Värre än alla årliga uppdateringar på need for speed och FIFA som man alltid gjorde narr av förr.

Medlem
Skrivet av g4bb3h:
Skrivet av kebbe:

Det påverkade inte BC2 negativt så jag överlever nog.

I princip blev det nästan inga klaner och matcher för BC2, iaf inte i jämförelse med BF1942 & BF2, spelet är redan heldött.

Jaså? Din definition av "heldött" måste vara lite märkligt i och med att jag och många andra aldrig har några som helst problem med att hitta matcher.

Medlem

Det var då sjutton vad folk gnällde... Det kommer inte skada klan-spelandet det minsta, dem klaner som är seriösa kan lägga den lilla slant som det kostar att hyra en server, och slipper då själva driva den.

Nu slipper man också hålla på med letandet efter en server som har acceptabel ping, bland tusentals servrar med 999 i ping...

Tummen upp för detta!


signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Medlem

Inte klaner etc som lider av det är, det är moddarna. Folk skäller lite från fel träd så att säga.


signatur

Varning, ovanstående text kan innehålla särskrivning.

Medlem

Min tolkning.
PSR kmr inte kunnas göras av alla, men dem säger inget om ORANKADE servrar, så ni kan nog göra orankade för klaner.


signatur

Rwa?

Medlem

ja men varför kan dom inte ha båda möjligheterna öppna?

Medlem

Jahapp, om Tripwire (som gjort RO spelen, och som jag beundrar fruktansvärt mkt), släpper in stor-publicerings-företag som EA Games el Activision, så vet jag FAN inte vad jag gör...
DÅ är min era av PC-spelande slut, det kan jag säga. Då har det gått för långt!
Det var för min del såå mkt roligare förr.. Var lite oväntade grejer som hände. Jag är alltså 28 år nu.
Menar på att det var inte så jävla inramat förr i tiden. Kändes MKT mer kärlek över spelvärlden, och visst hade vi kul? 80-talister o äldre?

Medlem

Själv skulle jag aldrig spela på en orankad server, hela meningen med spelet är ju att skaffa unlocks och medaljer, varför skulle man då vilja slösa tid på nåns garderobs server?

Medlem
Medlem

Utmärkt, helt perfekt!!
Nu slipper vi alla förbaskade skräpservrar. Med allt dåligt det också medför!
Ordning och reda skall det vara.

Är man seriös så betalar man för sig.
Skall bli skönt att slippa dylikt: Unranked, Only knifes, 10.000 tickets OSV. Pelle 15 år med sin klan server. Nej tack!

Medlem

Föga förvånad.

Inga moddar inga servrar, diktatur gaming, kommuister...

Medlem
Skrivet av lang:

Detta är EA som bestämmer och EA vill bara tjäna dollars.

Menar du att Dice bedriver välgörenhet? Har sett flera av dessa kommentarer från olika personer på FZ. Verkar vara nödvändigt att förklara att målet med alla privata företag (undantaget vissa fifflande bolag) är att de ska generera vinst. Utan vinst går företag under och människor förlorar jobb. Det är svårt att handla på Ica utan pengar och hävda att man göra fina spel som man skänker bort. Dice ståtar dock med att leverera bra produkter vilket inte gäller för alla speltillverkare/utgivare.

OT Det är tydligt att det inte går att köra "egna" publika servrar på www. Blir dock inte klok på om beskedet innebär att man inte kan sätta upp ett LAN, men det verkar vara den allmänna tolkningen här.


signatur

Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy its inherent virtue is the equal sharing of misery
"Winston C"

Medlem

Skiter i vilket sålänge det går att lira multiplayer utan 599 i ping och allt funkar som det ska

Inaktiv
Skrivet av Godofcheese:
Skrivet av Segas:

Bättre med officiella servrar än småglins hemmasnickrade skitservrar som är uppe när dom själv känner för det.

Du kanske är en person som är "Forever alone", google it.
och har inga vänner, men jag vill gärna ha möjligheten att lägga upp egna servrar på mitt nätverk hemma så att jag kan gibba med mina polare, för Multiplayer gaming, är ganska kasst för att vara ärlig... om det inte är med Polare . då har man garenterat roligt.
Istället för 400 p12or som anklagar en att man fuskar, och springer runt med noobtube hela tiden.
Fun?, I don't think so, kolla bara på Halo 3, jag skulle inte ens spela det online om jag var full, eller om någon gav mig 5 miljoner

Inga hemma servrar = Lan?, forget it.

Vilket spel utan LAN kan du INTE "gibba" med dina "polare" numera? Och håller du dig bara till onlinespel med LAN funktioner lär du fortfarande fastna i Counterstrike ett bra tag framöver...

Medlem
Skrivet av Styrman:

Skall bli skönt att slippa dylikt: Unranked, Only knifes, 10.000 tickets OSV. Pelle 15 år med sin klan server. Nej tack!

Vad får dig att tro att du kommer slippa det? Det är ju fortfarande någon som kommer att vara admin på servern och kör egna regler. Bryter du mot reglerna blir du kickad.


signatur

Everytime I look at myself, I can't believe how awesome I am.

Medlem

Ingen chock att det skulle bli så här, hoppas bara priserna är humana iaf...


signatur

Alltid retar det nån.

Medlem

Citat från BFHQ.se

Skrivet av BFHQ.se:

DICE-programmeraren Mikael Kalms postade igår ett inlägg på ökända EA UK-forumet med information om vad vi kommer och inte kommer kunna göra med servermjukvaran i Battlefield 3.

Först och främst så kommer alla rankade serverar att skötas av olika serverföretag runt om i världen, precis som i Battlefield 2. Rankade servrar kommer att vara kopplade till EAs master servrar och all statistik kommer att kunna nås på Battlelog.

När det kommer till de orankade servrarna så verkar DICE ha lyssnat på kritiken från tidigare spel. Här kommer vi kunna ställa in de flesta parametrarna själv, till exempel vilka vapen som ska kunna användas vilket kommer som en positiv nyhet för e-sporten och alla arrangörer av turneringar och ligor. PunkBuster är implementerat och tredjeparts anti-fusk-sidor kommer att kunna kopplas mot Battlefield 3.

Medlem

avbokat


signatur

spriten räddade mig från sporten

Skriv svar