Matinspiration
Tjenare!
Har ni börjat känna att veckans matsedel börjar bli för repetitiv och vill piffa upp den lite? Precis så känner jag just nu och skapar därför denna tråd som kan inspirera matlagningen.
Tanken med tråden är att ni, FZ's medlemmar, delar med er av vad ni äter helt enkelt. Frukost, lunch, mellanmål och middag. Det spelar ingen roll om du, mamma, pappa, mormor, flick- eller pojkvännen lagar mat, utan allt du behöver göra är att ta kort på maten och publicera den i tråden. Recept på maträtten är ett STORT plus!
Så, vad blir det till middag?
/Walter
"No one will be left to prove that humans existed". - Dave Mustaine
Frukost hemma: Yoghurt/fil med müsli
Frukost på jobbet: Två frukter och kaffe
Lunch: Texas Longhorn/Burger King/Subway/Random pasta-hak/Gårdagens
Fika: Kaffe och frukt
Middag: Gärna något varmt. Lasagne, soppa, gryta eller något i den stilen.
Jag försökte mig på en vegetarisk pasta i helgen som blev väldigt lyckad. Kan ta en bild nästa gång jag gör den, men kan i alla fall försöka mig på ett recept:
Pasta Veggo
3-4 lagom hungriga personer
1 Aubergine
1 Zucchini
4 Champinjoner
1 Gul lök
1 Burk/förpackning krossade tomater
Tomatpuré på eget bevåg
Ca. 1-3dl Olivolja
Chili (alternativt)
Häll olivoljan, tomatpurén och de krossade tomaterna i en kastrull, koka upp och låt puttra i ungefär 10-15 minuter. Salta och peppra, krydda gärna med oregano. Under tiden hackar du grönsakerna, värmer upp en stekpanna med lite olivolja och smör. Häll sedan i grönsakerna, och värm dem tills de börjar svettas, inte fräsas. Därefter häller du över tomatsåsen och låter allt sjuda och gotta till sig i 15 minuter, tills du har hunnit koka pasta, exempelvis pasta penne. Glöm inte att smaka av och ev. krydda mera!
Servera gärna med lite riven parmesan och färsk basilika.
Bon appétit!
En jävligt enkel, delvis improviserad, tacopaj som jag brukar köra med, sjukt god!
Sätt på ugnen först, 200 grader.
Pajdegen
3dl mjöl
150g smör (ta ut det i förväg eller kör på lägsta effekt i mikron en liten stund)
Knåda allt i en bunke så att det blir lagom flexibelt, en skvätt vatten i brukar behövas. Tryck ut allt i en pajform och släng in i ugnen, den behöver inte vara uppvärmd till 200 grader.
Fyllningen
1/2-1 lök
400g köttfärs (ett litet paket)
2dl creme fraiche naturell (en burk)
En påse tacokrydda
Rivost
Hacka och bryn lök sedan i med köttfärsen. När det ser någorlunda stekt ut, i med creme fraichen och tacokryddan och låt det koka ihop. Släng i allt i pajformen och häll över rikligt med rivost och grädda i ugnen i ungefär 20 minuter (håll koll så att det inte blir bränt).
Asus P5Q Pro | E8500 3.16GHz | XFX HD4890 1GB | Corsair 2x2GB | Corsair 620W | Spinpoint F1 1TB | Antec P183 | BenQ G2411HD 24" | Dell 17"
Otroligt enkel men otroligt god rätt: Pastafjärilar med gul sås!
Pastafjärilar (farfalle)
2dl Creme fraiche
0,5g Saffran
Riven Peccorini (fårost)
Alternativt någon ölkorv att blanda i.
Koka pastan. Lägg i all creme fraiche i en liten kastrull och tillsätt saffran när det är varmt. Häll därefter i ca. 2 msk. peccorini. När osten smält och pastan är färdig: blanda allt! Ha peccorinin framme och blanda i mer efter behov, dvs. om det smakar för lite. Avnjuts bäst med ett glas mjölk!
Övning ger träning.
Jag gjorde oxrullader á la Per Morberg i lördags. Måste säga att det var oerhört gott faktiskt!
En väldigt enkel men god rätt är en taco-gratäng jag brukar göra:
400-500g Köttfärs
Taco-krydda
Tortillabröd
2dl Creme fraiche
2dl Creme fraiche Chili (blanda ihop dessa efter hur "starkt" du vill ha det)
Riven ost
Bryn färsen och gör en helt vanlig taco-färs med kryddan och rulla in köttfärsen i tortillabröden
Lägg ut i en ugnsform och häll över Creme fraichen och strö sedan över osten.
Släng in formen i ugnen och ställ värmen på 225 grader. Ta ut när osten har smällt och hugg in!
Serveras gärna med Coca-Cola
Såg precis att http://www.vadihelveteskajaglagatillmiddag.nu/ ligger nere eller något sådant. Annars gillar jag den.
"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/
Dagens middag:
- Ostfyllda köttfärsbiffar med klyftpotatis, blomkål och brunsås
Recept hos Kryddburken.
"No one will be left to prove that humans existed". - Dave Mustaine
Dagens middag:
- Hamburgare med pommes
Hemmagjord hamburgare är allra bäst, men idag skulle det gå fort. Jag blev riktigt imponerad över hur bra kvalitet det var på köttet nedan för att vara köpt. Den var stor, tjock och saftig. Dessutom är det svenskt nötkött och 94% i kötthalt.
"No one will be left to prove that humans existed". - Dave Mustaine
Kul med bilder WaltX, tråden blir sååå mycket intressantare, bockar och bugar!
Skall försöka laga lite käk och ta bilder jag med.
Fan, du har ju lyckats att lägga upp burgaren i reklamstyle, gg på de.
Ja, jag kanske är ute och cyklar men det är fanimej miljövänligt - purresnurre@2005
Kul med bilder WaltX, tråden blir sååå mycket intressantare, bockar och bugar!
Skall försöka laga lite käk och ta bilder jag med.
Fan, du har ju lyckats att lägga upp burgaren i reklamstyle, gg på de.
Jo men visst blir det trevligare med bilder Ser fram emot dina bilder!
"No one will be left to prove that humans existed". - Dave Mustaine