Forumets uppbyggnad

Inaktiv
Forumets uppbyggnad

Hej!

Sedan det nya forumet kom till skott har jag besökt det mindre o mindre, det känns så iaf. Diskussionerna om ett enskilt spel får mest hålla till när det skrivs en nyhet annars känns det bortglömt.

Nu till exempel vill jag foruma lite om Hitman Absolution men var är det tänkt att jag ska göra detta?
Ska jag:
använda sökfunktionen och hitta en befintlig tråd, om en sådan finns
i PC forumet, i 360 forumet, i PS3 forumet, eller kanske i allmänt snack?

Här har vi iaf en fin fin trailer på hur man skapar egna uppdrag i nya Hitman Absolution.
http://feber.se/spel/art/249523/contracts_modetrailer_fr_hitm...

Men till saken, finns det någon tanke på att återigen göra om forumet? För nu är det rörigt och svårt att hitta relevanta inlägg. Speciellt när dom flesta spelen är i multiformat.

Som det är nu så går jag hellre till Sweclockers speldel och kollar spelsnacket där, o det är ju helt fel då detta är spelsajt nr1.

Brukar gilla när ni gör om sidan, och detta inlägg kommer kanske en eller två år försent, men jag brukade kolla runt på forumet, nu är det mer en enda röra och onödigt svårnavigerat,enligt mig iaf, i denna tid av sociala medier då allt ska kommenteras och diskuteras.

Lägger iaf denna i "synpunkter och förslag" då det känns som ett sådant..

Har en fråga som jag velat ställa ett tag, men som jag inte vet om jag får svar på, hur ser statistiken för forumet ut? Har antal besökare och skapade trådar minskat sedan bytet eller ökat?

Framsidan/förstasidan i sig är suveränt bra och fungerar kalas, men forumet känns bortglömt?

Medlem

Bra skrivet, jag håller med till fullo. Forumet har verkligen gått ner sig efter omstruktureringen enligt mig.

Medlem

Jepp instämmer till fullo. Jag har slutat både läsa och skriva om spel i forumet. Numera räcker intresset till Allmänt snack, men inte längre. När den nya strukturen kom upp minns jag att jag påpekade mina farhågor för just detta, men det avskrevs som ovana och ogrundad nostalgi. Efter påtryckningar utlovades en översyn av det nya systemet när det tagits i bruk, och jag väntar fortfarande på denna.

För att tala klarspråk är jag extremt missnöjd.


signatur

Allt i ovanstående post är självklart endast min åsikt, och bör läsas som rättstavat även om så inte är fallet.

Skägg.
10 Chambers

Ledsen för sent svar, det är helg och när jag såg tråden första gången satt jag på mobilen. Skriva svar där är inte så optimalt.

Att hitta trådar har vi gjort enklare genom att göra det möjligt att tagga trådar till spel, och via spelsidorna hitta alla diskussioner. Att skapa dem förstår jag kan bli lite förvirrande. Vår tanke var att de som spelar på de olika plattformarna i första hand ville diskutera spel med varandra men vi får kanske se över detta i höst. Jag är tillbaka från pappaledigheten den 27 augusti.

Punkta gärna upp saker ni till exempel Sweclockers gör bättre, det gör det lättare att ta saken vidare.


signatur
Inaktiv

Lugnt med sent svar jag är inte så snabb själv.

Taggningen är ju bra men det underlättar inte när man klickar runt på forumet, utan mer om man är inne och kollar ett spel så kan man gå vidare till diverse trådar, men det blir ju bakvänt. Dom flesta tror jag går in på forumet och kollar, inte går till spelet först och sen in i random trådar om spelet som man inte vet vad dom egentligen handlar om? Oftast vill man bara browsa runt och se vad folk säger.

Jag saknar helt enkelt det gamla forumet, kommer inte ihåg uppbyggnaden i exakthet men då hade vi väl ett forum för alla dom stora spelen, och ett vardera för våra konsoler? Jag minns det som att vi hade fler kategorier att välja mellan vilket gjorde både skapandet och läsandet enklare.

Jämför jag FZ med Sweclockers så är ju deras spelforum mer indelat, fast i huvudkategorier.
Dom har ju ett mmorpg, shooters, övrigt och en konsoldel. Där då exempelvis shooters är indelat i BF, Arma och CoD. Det kan ju också vara en idé? En forumdel vardera för de stora titlarna som man vet hänger med, Battlefield och Elder Scrolls tex. Men nu när jag jämför så ser jag att jag saknar en "övrigt", en snackhörna helt enkelt. Den finns ju inte här på FZ längre.

Aktiviteten skiljer också, men kanske beror endast på att Sweclockers är en större sajt än FZ?
Jämför nu direkt med er och deras BF del, jag menar senaste svaret här är den sedan den 17e augusti medan Sweclockers har flera nya trådar bara sedan igår. Så vill jag minnas att FZ var innan förändringen?

Kort sagt, enligt min personliga åsikt, är detta forum för dåligt indelat och det går inte att skapa sig en överblick. Forumet håller på att dö och bristen på logisk navigering strular till det ännu mer.

Vore som sagt intressant att se statistik på hur besökare/läsningar av forumet har förändrats, för oavsett vilken som bestämmer så borde minskad aktivitet på en sidas forum vara en varning? Men nu kanske forumet finns kvar bara för att man ska kunna kommentera nyheter, vilket är ett måste, eller så har det glömts bort?
För en gångs skull känner jag att det var bättre förr och att det inte endast rör sig om nostalgi, kolla här:

FZ Forum 2004
http://web.archive.org/web/20041016065650/http://www.fz.se/fo...
FZ Forum 2007
http://web.archive.org/web/20070202215216/http://www.fz.se/fo...
FZ Forum 2010
http://web.archive.org/web/20100823044358/http://www.fz.se/fo...

Mot nu:
http://www.fz.se/forum/

Medlem
Skrivet av Aresz:

Taggningen är ju bra men det underlättar inte när man klickar runt på forumet, utan mer om man är inne och kollar ett spel så kan man gå vidare till diverse trådar, men det blir ju bakvänt. Dom flesta tror jag går in på forumet och kollar, inte går till spelet först och sen in i random trådar om spelet som man inte vet vad dom egentligen handlar om? Oftast vill man bara browsa runt och se vad folk säger.

Det ligger något i det. Att man kanske inte alltid är ute efter att läsa om ett speciellt spel, utan kanske efter spel i allmänhet. Så man kollar runt för att se om det är något intressant om ett spel man tycker är intressant och sedan läser trådarna.

Men det är svårt det där, finns så många olika sätt att kategorisera och organisiera. Många trådar hamnar lätt i flera kategorier.


signatur

Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.

Skägg.
10 Chambers

Ja. Vi arbetar på att göra sökfunktionen bättre, och lägga den tydligare i forumet. Sen är det, som ni säger, knepigt att kategorisera forumtrådar då de kan handla om en sak, flera saker, olika plattformar etc. Finns nog inget "rakt" sätt att göra det på.

Vi har ju också en trådad vy där du kan se de senast skapade trådarna, där slipper du kategorier helt och hållet. Vi tar såklart till oss all konstruktiv kritik och funderar vidare på hur vi gör med forumet.


signatur
1
Skriv svar