Helgdiskussion – Vad gör Windows 10 till ett gamer-OS?

Skägg.
10 Chambers

29 kommentarer raderade, ett par varningar och avstängningar utdelade. Sorry för att modereringen av tråden brustit denna gång.


signatur
dmn
Medlem

Vad gör Windows 10 till ett gamer-os?

Att det är Windows, så klart.

Medlem
Skrivet av anon_98854:

Den här nyheten gör mig paranoid. Låter något för bra för att vara sant så är det oftast inte sant. Varför skulle Microsoft ge bort en produkt som de plöjt ned miljarder i att utveckla? Hur ska de tjäna pengar på det?

Marknadsandelar för att hålla borta eventuella uppstickare som SteamOS. Microsoft har råd att kasta bort lite pengar om det sänker konkurrens. Brist på konkurrens är ju vad dem tjänar pengar på i slutändan.

Sen vill dem pusha fram mobiler och plattor genom att använda desktop-Windows. Dem borde vara lite irriterade att dem saknar marknadsandelar på en marknad som dem varit inne på sedan 1996 (Windows CE för handdatorer/mobiltelefoner). Tablet PC, som var föregångaren till dagen surfplattor, kom dem med 2001. Jag tror detta säger lite om Microsofts förmåga att konkurrera på ett område med god konkurrens.

Det kommer nog säljas en hel del licenser i alla fall. Du har ju bland annat pirater som inte kan uppgradera, OEM och att erbjudandet är tidsbegränsat. Med en kostnad på 500-1000kr per licens täcks utvecklingskostnaderna nog ganska snabbt.

Skrivet av slacker666:

Du presenterar bara fakta säger du, men skriver att MS aldrig lyssnar på användarna? Hur kommer det sig då att efter att försvinnandet av startmenyn i Windows 8, så återfinns den i Windows 10?

Hade dem lyssnat hade startmenyn funnits vid release. Vad det någon användare som tyckt att Windows menyn är dålig och borde försvinna? Snarare är Windows menyn något som fått motsvarigheter i både Mac och Linux. Windows 8 hade en ganska lång period av tester och redan där uppmärksammades detta.

Att fixa till felet efter en massiv kritikstorm månader efter release är inte ett bevis på att man lyssnar på kritik utan snarare ett bevis på att man inte lyssnar. Hade man lyssnat hade man aldrig haft problem.


signatur

"People don't plan to fail, they just fail to plan"

123
Skriv svar