Nytt Monkey Island om en månad!

Skägg.
10 Chambers
Nytt Monkey Island om en månad!

Tales of Monkey Island, rör det sig om. Det är episod-äventyrarna Telltale Games som fått rättigheterna och ska leverera 5 episoder av swashbuckling goodness.

Min första tanke är förstås ett medelmåttigt "Hmmm..." Jag hade kunnat utbrista ett glädjetjut bara för att Guybrush faktiskt är tillbaka och Telltale har ju varit riktigt duktiga med Sam & Max och Wallace & Gromit-episoderna. Samtidigt är det ju alltid lite osäkert när man ska göra om en klassiker, och fallgroparna är många när man ska försöka knyta an till gamla delar samtidigt som man ska erbjuda något nytt.

Vad som däremot talar för att projektet kan flyta är förstås att David Grossman samt ett gäng andra gamla LucasArts-fejjor numera hemmastadda på Telltale, är på teamet. Man har även fått tag på Dominic Armato, den riktiga Guybrush Threepwoodrösten, som åter igen gör vår favoritpirats ljuva stämma. De har även Michael Land, kompositören bakom samtliga Monkey Island-soundtracks, med sig. Det kan arta sig, det här.

Första episoden av fem kommer redan den 7 juli. Dessutom släpps det i sommar en Special Edition av Secret of Monkey Island. Något av en HD Remix, typ. Fockin' a! Låt oss nu hålla tummarna för att allt det här blir så bra det kan bli.

Kolla hemsidan: http://www.telltalegames.com/monkeyisland

#blogg


signatur
1
Skriv svar