Ett skrämmande fenomen!

Medlem
Ett skrämmande fenomen!

Det är helt sjukt... Helt sjukt. Så jävla glad att jag inte spelar WoW längre (slutade i December förra året).

Alla jävla lvls, börja om från början igen med Goblins eller Worgen. Gå igenom först Azeroth, Outland, Northrend och sen Maelstrom...

Helt sjukt. Vem fan orkar göra detta? Lär ju ta månader innan man är lvl 85 och är vid Maelstrom igen.

Jag vågar inte ens gissa på hur många som kommer skolka och fastna ännu mer i detta beroendeframkallande spel (inte för mig dock, tråkigt i längden).

Nu är människor som spelar detta spel nere i träsket så djupt att dom håller på och drunknar. Dom har ännu mer att upptäcka, lära sig (professions) och tusentals quests att göra.

Jag minns själv hur det var när jag spelade WoW då Wotlk kom. 3-4 timmar per dag på det här spelet räcker ABSOLUT INTE. Sen suget att man vill lvla fort och se nya landskap och annat... Folk kommer spendera 24/7 på det här spelet numera.

Detta spelet måste nog vara det största MMORPG spelet någonsin gjort. Både till landskap, klasser, raser och "formler"/spells. Och folk som spelar det förstås (11-12 miljoner?).

Jag vet inte vad mer jag ska skriva. Det är både fascinerande hur 12 miljoner kan spela ett och samma spel som är så stort och skrämmande hur folk lätt fastnar i det.

Det kommer troligen bli mycket mer folk som fastnar i detta "träsk" och dom som redan är fast i detta "träsk" håller på och drunknar nu. Definitivt. Kvicksand över huvudet. Minst sagt.

Jag själv älskar Azeroths och Warcrafts universumet. Brukar läsa en hel del "lore" på wowwikki(stavning?) och om karaktärer och landskap.

Men detta spelet är alldeles för tråkigt i längden (som jag nämnde tidigare) då allting går ut på:

Levla->"grinda gear"-ny expansion/tillägg/patch->levla->"grinda gear"-ny expansion/tillägg/patch.

Så går det vidare och om och om igen. I all oändliget. Slakta 15 svin här och hämta 20 svampar där. Jag kan förstå folk som är med i stora guilden som känner av gemenskapen och gör saker tillsammans. Då kan spelet säkerligen bli lite roligare då man inte tänker på att bli bättre och bättre hela tiden och "grinda" nytt "gear" 24/7 i olika instanser och "raids".

Ge mig Starcraft II eller Diablo 3 istället. Eller till och med Warcraft 4 framför det här.

World of Warcraft håller på och förslavar en hel generation av spelare som en gång rört i spelet och som aldrig mer kan slita sig.

Det är skrämmande.

Nu känner jag att jag skrivit nog hitills. Jag vet inte vad jag vill få ut av den här långa texten men jag kände bara att jag behövde skriva av mig (vilket jag sällan gör).

Jag kanske lägger till något mer senare om jag kommer på något eller om min skrivande törst återvänder.

#blogg


signatur

All makt åt Stefan Löfven! Vår befriare!

1
Skriv svar