Filmrecension: Apocalypse Now

Medlem
Filmrecension: Apocalypse Now

Apocalypse Now

Öppningsscenen... Kanske den bästa någonsin? Den första och sista scenen är de allra viktigaste scenerna i en film enligt mig. Den första ska ge ett bra intryck och den sista ska avsluta filmen på ett vettigt sätt. "Apocalypse Now" lyckades med båda.

Det som imponerade på mig mest med filmen var kameraarbetet. Allting som kameran fokuserade på hade en viktig betydelse. Vinklarna var perfekta. Ett exempel var då Captain Benjamin lyftes upp och ned av flera män för att sedan doppa honom i lera. Kameran följde efter varenda rörelse, ur Benjamin's perspektiv, och roterades upp och ned. Sådana små saker ger så mycket mer inlevelse i filmen.

Musiken var även den helt briljant. Man fick höra flera klassiska Vietnam låtar från bland annat "The Rolling Stones". Men musiken som skapades speciellt för filmen var den bästa. Den var så fängslande och smälte in perfekt med scenerna.

Jag kan inte komma på någonting negativt med filmen. Det var bara 3 timmars ren njutning. Apocalypse Now är faktiskt den bästa krigsfilmen som jag har sett. Någonsin.

Betyg: 5/5 | 10/10 | [Mästerverk]

#blogg


signatur

"No one will be left to prove that humans existed". - Dave Mustaine

1
Skriv svar