Pjotors pulled pork-perkele
Äntligen helg! Jag steg upp halv elva och förberedde kvällsmaten, som hade legat i torrmarinad i kylen sedan igår kväll.
I princip hackade jag en gul lök, la köttbiten ovanpå, toppade med hackad vitlök och dränkte alltihop i grillsås.
[ia=1025136; medium]
Sedan var det bara att vrida grytan på låg värme och vänta. åtta till tio timmar får man räkna med, om man vill ha saftigt kött som går att dra sönder med en gaffel.
I skrivande stund har det kokat i sex timmar, och hela huset luktar djävulskt gott.
[ia=1025140; medium]
När det återstår cirka en och en halv timme addar man bönor i tomatsås. Notera hur mycket avkok det har kommit ur köttet under dagens lopp.
[ia=1025155; medium]
När det är en halvtimme kvar tar man köttet ur grytan och drar sönder det med ett par gafflar. Därefter häller man tillbaks det i grytan och låter köttstrimlorna dra i sig avkoket, där bönorna och all den goda smaken finns.
[ia=1025165; small] [ia=1025166; small]
[ia=1025167; small] [ia=1025168; small]
Den färdiga produkten!
[ia=1025172; medium]
Ryzen 9 5900x & RTX 3070 Ti | Nintendo Switch | PlayStation 5
PSN: DocPjotor | Steam: Gorrsnus