EA:s sista Fifa-spel kan bli deras största

Robot
EA:s sista Fifa-spel kan bli deras största

Serien har 30 spel - vilket är bäst? Rösta!

#ea-sports, #fifa-23


Medlem

Hade väl varit smart att döpa det till typ enbart FIFA och kört liveservice på det i några år?

Nu kanske det kommer nåt nytt och nån förbättring till spelet med tanke på alla pengar de kan lägga på utveckling istället för licensen.. eller inte.

Medlem

Fifa 2001 hade riktigt bra grafik för sin tid, och även om känslan var orealistisk jämfört med PES, så var det lätt en favorit bland kompisgänget. Musiken minns man också.

Medlem

Fifa 96


signatur

Robert Bond www.bondmaster.tk
gratis spel från 3drealms: ftp.3drealms.com

Medlem

FIFA 96. Det var mäktigt på min 486:a med 14-tums CRT.


signatur

Det blir bara mer och mer data...

Medlem

Inget kommer slå Fifa 98.

Medlem

Musiken i Fifa 16....

Gnällkuk

Tror många här om man ser på kommentarerna och rösterna att man röstatde på det FIFA man gillade bäst. Svårt att se att inte några av de senaste är de bästa i serien.


signatur

..:: trickeh2k ::..
Windows 11 Pro - Ryzen 7 7800X3D - ASUS TUF B650-PLUS - Kingston FURY Beast DDR5 64GB CL36 - MSI MAG A850GL - MSI RTX 4080 VENTUS 3X OC - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/Logitech G PRO Wireless - Samsung 960 EVO 250GB, Samsung EVO 860 500GB, SanDisk Ultra II 480GB, Crucial MX500 1TB, Kingston KC3000 2TB - Steelseries Arctic 5 - Cooler Master Masterbox TD500 Mesh V2

Medlem

98 , inomhus!

Medlem

Svårt, har hundratals timmar på alla FIFA och jag gillar även 23. Men jag vill minnas att FIFA 14 va ett riktigt bra år! Även 98 som många säger var magiskt. 10 och 2003 också!

Medlem

Noterar till min fasa att det bästa FIFA spelet inte går att rösta på! FIFA 2002 Japan/Korea world Cup! Där Henke Larsson hade ett superskott så bolen kunde ta eld och det gick att dunka upp den i krysset från halva plan!


signatur

Heja Blåvitt

Medlem

Fifa 10 (kan varit 09 eller 11 med) var grymt, man kunde göra såna jäkla mål på långskott på dessa.

Medlem

Fifa 14 är det bästa jag fotbollsspel jag upplevt.

Skribent
Skrivet av heady89:

98 , inomhus!

Inohusfotbollen var det perfekta partyspelsläget!


signatur

"Writer and Fighter"

Medlem

Ja, det är INTE Fifa 23 i alla fall. Spelmekaniskt känns det som att spelen blir sämre för varje år. Bollar går rakt igenom fötter, studsar mirakulöst alltid tillbaka till spelare från laget som tappade den och går rakt genom kroppsdelar (gärna målvaktens händer). Vissa matcher (online) har alla ens spelare käkat steroider och andra gånger springer de i sylt, för att inte tala om hur AI:n verkar sakna minsta koncept om hur fotboll fungerar taktiskt. Det är närmast omöjligt att hålla sig psykiskt stabil om man spelar FUT numera.

Ska "bästa" fifa utses slår jag nog själv gärna ett slag för FIFA 17, som sannerligen inte var något mästerverk men där det åtminstone kändes som att det kunde bli riktigt bra med ytterligare ett par års utveckling. Sen ska man inte heller underskatta FIFA 96 på Gameboy, för er som missade det.

Redaktör

Fifa 98 bäst alltså. Ni som röstat/lirat - varför sticker det ut?


signatur
Medlem
Skrivet av Tomas Helenius:

Fifa 98 bäst alltså. Ni som röstat/lirat - varför sticker det ut?

Det enkla svaret är nog nostalgi. Det var det första Fifa-spelet jag ägde - och herregud vad det nöttes!

Redaktör
Skrivet av Zome0ne:

Det enkla svaret är nog nostalgi. Det var det första Fifa-spelet jag ägde - och herregud vad det nöttes!

Såklart - nostalgi är fina grejer! Men det är ju så många som röstat på just 98 - varför körde då alla just den versionen?


signatur
Medlem

14 och upp är casino royale i utimate team

Medlem

World Cup 98 är min favorit trots att det inte är med på listan. Anledningen till det är introlåten Tubthumping av Chumbawamba och att det är det första Fifa-spelet jag spelade. Jag och min tvillingbror satt och spelade det på PC. Den ena med handkontroll (där det bara gick att glidtackla) och den andre med tangentbordet.

Mitt starkaste minne från World Cup 98 är att det en gång blev en bugg så att jag fick inkast från kortsidan precis bredvid målet.

Den andra versionen jag tycker om bäst är när Be a Pro introducerades, har för mig att Ronaldinho var på omslaget.

Medlem

FIFA 98 får man ändå säga av nostalgiska skäl. Men 2000 hade någon sorts Legend-mode med gamla spelare och man kunde spela i svart/vitt/beige färgläge. Spelmässigt så är det ju garanterat någon av de senare, men det kommer väldigt mycket ner till vad man har för smak. Men inget slår långskotten man kunde få till i PES 3 eller 4.


signatur

CPU: Intel 12600K GPU: ASUS RTX 3080 TUF OC RAM: G.Skill 16GB DDR4 CL14 @ 3200Mhz
Moderkort:
TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4 Kylning: Noctua NH-U12A chromax.black Chassi: Fractal Design Meshify 2 - Light Tint PSU: ASUS ROG Strix 1000W 80+ Gold SSD1: Samsung 990 Pro 1TB SSD2: Samsung 980 Pro 500GB SSD3: Samsung 850 Pro 1TB Skärm: AOC Agon AG271QG 165Hz IPS G-Sync Cooled by Noctua

Avstängd
Fifa 16 var min favorit

Visst kunde man ändå fuska och köpa guld, vilket man gjorde från kinesiska farm hemsidor men det var ändå riktigt WOW att få en ynka bra spelare. Draft var häftigt och gameplay var inte like frostbite såsom den är idag. Min favorit jag började vid 15.
Fifa 17 är den som jag rört allra minst. Det var där det började bli... annorlunda. Dagens är rimlig med animationerna osv men så borde 17 ha varit tycker jag.
Tråkigt att nästa spel förmodligen inte blir ett kliv iallafall.
Sen kunde man dessutom kontrollera målvakten på fifa 16. En funktion jag aldrig saknade förrän den faktiskt försvann. Man började ju lära sig lite. Nu rullas en bestämd tärning åt att målvakten kan eller kan inte reagera på nån esports fånes äckliga twitch målskytt. Jag lär aldrig erkänna proffsen som proffs med mitt hjärta.

1
Skriv svar