Problem med teckensnitt (Vista)

Medlem
Problem med teckensnitt (Vista)

Hej på er,

Har sedan avinstallationen av Medieval II: Total War stött på en del problem med mina teckensnitt. Under avinstallationen kom det upp ett gäng meddelanden som påpekade att processen försökte sig på att avinstallera ett par teckensnitt, dock utan någon större lycka. Jag valde ignorera på dessa meddelanden och fortsatte med avinstallationen.

Hur som haver... Efter installationen var teckensnitten helt uppåt väggarna. Arial, Times New Roman och ett par andra teckensnitt (tror jag) var helt borta och texten i de flesta program var antingen fet eller kursiv, eller både och.

Jag letade som en tok på nätet efter någon slags lösning och hittade till slut fram till Chris Pirillos lilla registerändring. Oturligt nog hjälpte den mig inte riktigt på det sätt jag ville. Jag fick bort all fet och krusiv text men ändringen såg till "Segoe UI" blev ensam "standard". Efter lite mer tid på Google lyckades jag hitta en "reverse fix" för Chris Pirillos ändring. Med den fick jag tillbaka de förlorade teckensnitten samt att all fet och kursiv text försvann i de flesta program.

Men det är just det... "de flesta program" - inte alla. Problemet är kvar i Firefox och IE och syns bl.a. här på FZ, samt på ett gäng andra sidor. Dock fungerar många andra sidor helt perfekt.

I Firefox är texten på sidorna fet, i IE är texten kursiv. Någon som har något förslag på hur man ska lösa det här irriterande problemet?

Firefox
http://www.spaceforest.net/images/firefox.jpg

Internet Explorer
http://www.spaceforest.net/images/ie.jpg


signatur

"There are many aspects of human existence that I will never understand..."

1
Skriv svar