Hur många Amiganer finns det?

Medlem
Skrivet av Elffors:

Är det nån som kommer ihåg paraplyspelet till Amiga?

Jag tror du menar Rainbow Island. (Bubble Bobble 2) Det underbara plattformspelet! Man stängde in djur under regnbågar och hoppade ihjäl dem.

Frilansare

Haha kul gammal tråd!

Medlem
Stort tack!
Skrivet av Parzec:

Det är alldeles förmodligen Space Crusade du tänker på. Finns viss möjlighet att det är Laser Squad med men där är det nog ingen näve som symbol.

Space crusade är det. Tusen tack!

jbx
Medlem

Någon som kommer ihåg Ski or Die? Spelade de i början av 90-talet på farsans Amiga, var inte jätte gammal själv.


signatur

Xbox Series X | Playstation 5 | Nintendo Switch

Medlem

Har en amiga 500 och en amiga 1200 liggandes. Även en c64. Härliga minnen av allihop! Alltför många spel att lista. Men starka minnen på 1200 var det underbara rymdstrategispelet Reunion som skapades av studion som senare skulle göra Imperium Galactica ett och två samt Haegemonia. Ett par andra är Heroquest II: Legacy of Sorasil, Sid Meyers Pirates!, Railroad Tycoon, The Chaos engine, Ufo: Enemy unknown (det riktiga Xcom), Midwinter, Red storm rising, Bloodnet, Starlord, Turrican 2, Civilization, Flames of freedom, Utopia och efterföljaren k240. Honorary mention även till Sierra peka och klicka äventyrsspelen så som Kings quest, Heros quest, Police quest och Space quest. Samt även välkända titlar så som Monkey Island.

K240 hade en PC efterföljare i Ascendancy som finns på GoG numer. Mycket bra strategispel.

Musiken var även ruskigt bra för sin tid på Amigan. Speciellt jämfört med Atari och DOS maskiner av den eran när det gällde samma låtar. Exempel:

Midwinter2: Flames of freedom:

Reunion: (04:30 främst framåt)

The Chaos Engine:

Heroquest II: Legacy of Sorasil:

UFO: Enemy Unknown (Ursprungliga X-Com):

Bloodnet:

Turrican 2:

Medlem

Jag hade A500, A600(jäpp jag gick på den dårskapen) och en A1200 (med GVP's 40mhz kort). Har kvar 500an och 1200an. Kopplade in 500an för ett halvår sedan. Funkade klockrent. Värre var det med många av disketterna. Favoriter var IT came from the desert, Chaos Engine, Monkey island 1 och 2, a-train, sim city och turrican 2.

Medlem

Jag har en A1200 med ett DKB Cobra 33mhz, 16GB Ram samt 2 gb HD. Den funkade prima förra året jag provade den.

Medlem

Jag har Commodore familjen nerpackad på vinden och inbillar mig att den ska fram när vi (om vi) flyttar till ett större hushåll.

Medlem
Skrivet av stason:

Jag tror du menar Rainbow Island. (Bubble Bobble 2) Det underbara plattformspelet! Man stängde in djur under regnbågar och hoppade ihjäl dem.

Låter mer som Parasol Stars, vilket är Rainbow Island 2 / Bubble Bobble 3 (beroende på vilket man vill räkna det som).


signatur

A casual stroll through a lunatic asylum shows that faith does not prove anything. -- Friedrich Nietzsche

Medlem
Skrivet av SuperFly_2000:

Faery tale adventure måste jag spela igen också

Underbart spel när det begav sig. Körde piratversion och fick rita egen karta över den stora spelvärlden. Många år senare såg jag på Google hur den riktiga kartan såg ut och den jag hade gjort var väldigt lik. Grymt nöjd att ha spelat och klarat av detta spel.

Medlem

Jag rockade en Commodore C64 på 80-talet när jag gick i mellanstadiet typ. Min granne hade en Amiga 2000 (visst hette den så?) så jag körde båda formaten innan konsolerna blev mitt go to.

Mängder av minnen och upplevelser förstås. Köpte en C64 mini men var inte alls nöjd. Spelutbudet var inte det som jag mindes eller tog del utav. Jag var också för liten för att förstå vissa spel och vad de gick ut på. Starkaste minnen (oavsett om spelet var bra eller inte) och vad jag fick ut mest utav är typ följande:

Mission Impossible
Street Sports Basketball
Ghostbusters
Batman the caped crusader
Batman the movie
Platoon
Predator
Donald Duck
Force Cobra
Transformers
The Last Ninja
The Last Ninja 2
Test Drive
Robocop
Paperboy
International Karate
Fist 2

Sen är det såklart massor man har glömt eller inte kommer ihåg namnet på. Idag känner jag nog att jag helst ser och lyssnar på C64-spel hellre än att spela dem.

Medlem

Samlar, har vår garderob full och påbörjat i sovrummet. Väntar på dagen då jag kan fixa ett gameing room och dra upp allt. Har en av varje retro dator, saknar dock några typ Atari falcon, Amiga 3000. Har dock flera c64,128,128d,500,500+,600,600hd,1200,2000,4000 osv osv.Gfx mässigt såklart suger det mot PC men det man lever på är ju nostalgin. Sen kan jag säga 3 grabbar lite öl och moonstone är jäkligt kul.

KoP
Medlem

Plockar nog fram Amigan nån gång i månaden och leker loss lite (sitter på en A500, A600 och 2 st. A1200'or).

Medlem

Min storebror hade en Amiga 500. Minns vi satt o spelade en hel del. Några fina titlar minns jag nog allt:

Chuck Rock
Venus - The Flytrap
Flashback
GODS
Moonstone
Cannon Fodder
Another World
SuperFrog
Zool
Oil Imperium
Desert Strike
Nitro
Lemmings
The Secret of Monkey Island
Turrican
Prince Of Persia
Golden Axe
Mortal Kombat
Terminator 2: Judgment Day

Medlem
Disketter

Ni som fortfarande har kvar era Amigor, finns det något intresse av en seriös mängd disketter? Kanske 10-15 original spel och kanske 100-200 extra disketter.

Jag brukade mest spela Moonstone, Silk Worm, Spelet där man var en tank eller Jeep i split screen. Giana Sisters, Super Drog, Chaos Engine, Indiana Jones spelen, Monkey Island. Gods och Turrican var också riktigt hett. Lennings och det där omöjliga Barbarrian med världens sämsta kontroller.

Medlem
Skrivet av Isso:

Jag har Commodore familjen nerpackad på vinden och inbillar mig att den ska fram när vi (om vi) flyttar till ett större hushåll.

Japp, precis så tänkte jag också. Nu har vi bott i huset i 10 år och c64:an ligger fortfarande nere i källaren 😆


signatur

Star citizen - swedish umbrella. Ett ideellt svenskt nätverk mellan organisationer och enskilda spelare.
https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
Discord:
https://discord.gg/apN3dqYGM7

Medlem

Heh, gammal tråd det här. Skrev här i för 14 år sedan, och använde då fortfarande min A1200 relativt ofta, men sedan dess så har jag flyttat och den har stått nedpackad i källaren hela tiden tillsammans med min A500 och A1000.

Köpte även en Armiga för några år sedan, men den användes inte mycket heller. Om jag har lust att spela något Amigaspel nu för tiden så blir det genom WinUAE.

Medlem

Förutom spel som redan nämnts i tråden spelade man en hel del Warlords (strategispel), något jag återbekantade mig med på Ipad för ett tag sedan (lika skoj än).


signatur

AMD Ryzen 9 5900x| Asus ROG Crosshair VIII Dark Hero X570 | G-Skill 32GB DDR4 3600Mhz CL16 Trident | MSI Geforce RTX 3080 10GB Gaming X Trio | Phantek P600S | Creative Sound BlasterX AE-5 Plus | Corsair RM850X 850W | Samsung 980 Pro 1TB M.2 NVME | Kingston A2000 1TB M2. NVME | Corsair H150i Pro XT
LG 38GN950 | LG Oled 65C7, 65C1 och 55C9
Xbox Series X | Playstation 5 | PSVR 2 | Oculus Quest 2

Medlem
Skrivet av Bandspelare:

Ni som fortfarande har kvar era Amigor, finns det något intresse av en seriös mängd disketter? Kanske 10-15 original spel och kanske 100-200 extra disketter.

Jag brukade mest spela Moonstone, Silk Worm, Spelet där man var en tank eller Jeep i split screen. Giana Sisters, Super Drog, Chaos Engine, Indiana Jones spelen, Monkey Island. Gods och Turrican var också riktigt hett. Lennings och det där omöjliga Barbarrian med världens sämsta kontroller.

Klart det finns intresse.

Medlem

Jag väntar fortfarande på en Amiga retrokonsol


signatur

C-64, 64kb RAM, The Final Cartridge III, 5,25" 1541-II, WICO Bathandle <---In action Spelmusik

Medlem

Trodde jag skulle hitta ett gammalt svar i den här tråden. Konstigt nog hade jag aldrig skrivit något, men här finns också en gammal "Amigan" som fortfarande brinner rejält för plattformen.

För mig började det med att brorsan köpte en Amiga 1000. Defender of the Crown, Marble Madness och alla Psygnosis-titlar (där emballaget nästan var mer imponerande än själva spelen!). Sen köpte jag min första själv, A500 med extra diskettstation och längre fram både egen hemmabyggd hårddisk och den klassiska som sitter vid sidan av datorn. Brorsan sålde sedan A1000 och köpte A2000. Jag bytte A500 för att slippa lite "Guru Meditation"-strul, och längre fram övergick jag till A1200. Brorsan sålde sin A2000 och köpte även han en A1200, men min var i betydligt bättre skick än hans.

Även om jag slutade min Amigaresa med en A4000 (inte mitt bästa köp) håller jag A1200:an som min favorit. Helt fantastisk maskin!

På den tiden sålde man ju alltid allt för att finansiera nästa dröm, och tyvärr rök mycket av min spelsamling när jag tog klivet över till PC helt. Har dock kvar många klassiker på vinden. Vissa titlar kan man bara inte släppa ens när man lämnar en plattform helt. På något naivt plan drömde jag nog om att Amigan skulle återuppstå.

Några av mina favoritspel (som jag minns): Zak McKraken and the Alien Mindbenders, alla andra fantastiska LucasArts-äventyr, Reunion, Moonstone, Stunt Car Racer, Super Cars (2?), Silkworm, Another World, Beneath a Steel Sky, Rise of the Dragon...


signatur

Cptn BaseballBatBoy!

Medlem

Både samlar och spelar på mina commodore maskiner fortfarande. Superstort fan.
Samlar på originalspel - men precis som alla andra från den tiden så har jag en del kopierade med. Dock är det Originalspelen som gäller!

Har en 5-6 C64:or (olika modeller) och ett par A500, A1200 + en A2000.

letar främst efter rollspel till dessa.


signatur

<allt jag skriver är mina åsikter och ni behöver varken hålla med eller säga emot>

Medlem

Satt med ett antal, däribland en rad olika A500, A600 och A200. Där A600 var min favorit, nog mest för formfaktorn och idag är man i mITX-träsket så det höll i sig.

Chaos Engine
Moonstone
Silk Worm

Är nog de tre största favoriterna, där jag har Chaos Engine till SNES men ingen bra gamepad för ändamålet. Däremellan är de ganska autentiska, men om man testar Silk Worm till NES tror man knappt det är samma spel, den utgåvan är så horribel att nästan de goda minnena från Amigan raseras.

Amigan i själen och väntar envist på en renässans.

Medlem

@Ankh: Får jag lov att rekommendera Crystal Dragon? Ett rollspel från slutet av Amiga-eran. 1994 tror jag det släpptes


signatur

C-64, 64kb RAM, The Final Cartridge III, 5,25" 1541-II, WICO Bathandle <---In action Spelmusik

Medlem

Har en 500 och en 600 i källaren och en CD32 och en CDTV framme, men inte inkopplade för tillfället.

Gillar CDTV:n, men skulle behöva extraminne till den då många av Amigaspelen som går att spela på den mår bättre av det.

Hired Guns är fortfarande ett av dom bästa co-op spelen som gjorts och musiken ÄR den bästa som gjorts!


signatur

Skippy R.I.P. 17/7 2006

Medlem
Skrivet av Ariath:

@Ankh: Får jag lov att rekommendera Crystal Dragon? Ett rollspel från slutet av Amiga-eran. 1994 tror jag det släpptes

Rekommendera på
Jag har dock spelat det mesta - letar mest efter att få itag spelen på original just nu då jag har nästan allt i piratkopia redan.
Gjorde ett misstag när jag var yngre och sålde ett hundratal original i ett svag ögonblick. Nu har jag bara en bråkdel av det kvar (som tur är en hel del rpg)

Edit: Fick kolla upp Crystal Dragon - ja det spelet kommer jag ihåg!


signatur

<allt jag skriver är mina åsikter och ni behöver varken hålla med eller säga emot>

Medlem

Fantastiskt trevlig tråd! Kul att den vaknade till liv igen efter 14 år.

Jag har inte kvar någon Amiga idag. Jag vet, jag borde haft minst en... men jag gav bort den jag hade kvar till en kompis för några år sedan pga flytt (han är Amiga-samlare så han tar väl hand om den).

Annars så spenderade jag många sköna timmar i min ungdom med Amiga. Jag spelade massor förstås och lärde mig även programmering. Först AmigaBASIC och sedan C samt MC68000-assembler. Jag blev snabbt kompis med Amigans chipset och jag blir väldigt nostalgisk när jag tänker tillbaka på Paula och Denise och inte minst Agnus där vi hittar sköningar som Blitter och Copper.

Jag spenderade många roliga kvällar med att knåpa ihop allt från demos i assembler till enkla små spel och andra program. Det blev även lite grejer till Amiga-BBS:er, framför allt en som hette Xenolink, om ni minns den.

Apropå det så hade jag en Amiga 500 som blev totalkvaddad av blixtnedslag när den var uppkopplad mot en BBS. Jag lämnade ändå in den på reparation men teknikern där sa bara att allting hade smält. Som tur var så hade jag backuper så jag förlorade ingen programkod. Jag skaffade en ny 500 och senare en Amiga 1200. Good times!

Medlem
Skrivet av Augustus:

...

The Last Ninja
The Last Ninja 2

... lyssnar på C64-spel hellre än att spela dem.

Mmmm


signatur

BlackBozze - the man, the myth, the concept

Medlem

Blev så inspirerad att jag funderar på att återuppta mitt projekt med bygga om en Tac 2 till USB. Ser framför mig att lira senaste FPS-spelen för PC med en spak+knapp =D

Medlem

Började med en C20 en gång i tiden och ett space invader spel som bestod i en typ 10cmx5cm vit rektangel som långsamt sänkte sig ner mot min kanon. Skotten man sköt hade upplösningen 1x1cm fyrkanter haha.

Därefter kom c64 och efter den Amiga 500.

Det var ett tag sedan nu så rör ihop vissa av spelen om de var på 64 eller Amigan men spel jag gillade var
Summer och Wintergames - VARFÖR VARFÖR VARFÖR har man inte lyckats göra lika bra sådana spel till PC:n? Kommer ihåg när kompisgänget satt samlade runt TVn och skickade joysticken mellan varandra när man försökte slå tekord i simhopp eller hoppa över tunnor med skridskor..
Sensible soccer - Omg vill inte ens tänka på hur många av ungdomens timmar som förslösades på detta spel haha
Ultima - kommer inte ihåg vilken del men man kunde gå ner i grottor och segla runt lite med skepp..
Firepower - Introt sa "Turn up the volume" och sedan kom en "jätte explosion" haha.. Kul spel där man mosade det mesta med sin tank
Raid over bungeling bay..
Beachhead
potty pigeon lol...

Många roliga spel..

Gick över till PC när wing commander kom... sedan Strike commander (sjukt kul spel av Chris Roberts (StarCitizen)) där man var legosoldat och flög jetplan..

Edit: Barbarian.. Fightingspel där fina slag belönades med att man avhuvudade motståndaren... o last ninga och exploding fist får man ju inte heller glömma eller TK eller IK karate eller vad det nu hette..

Skriv svar