I'm a rebel.

Medlem
I'm a rebel.

Here we go again, inlägg tre!

Efter en dag på jobbet med strålande sol och inte ett moln på himmelen så sitter jag äntligen här framför datorn igen med en kopp kaffe och med ett tyskt heavy metal band i hörlurarna..

Bandet i fråga släppte 2012 ett album vid namnet "Stalingrad", ett album som i år är aktuellt på ett flertal sätt.

Så, har ni fortf. inte listat ut vilket band jag hintar om?
Fy skäms! Självklart är det Accept!

Den andre Februari var det 70 år sen de Sovjetryska trupperna gick segrande ur slaget om Stalingrad (numera Volgograd).
Men ännu viktigare (för många) är det att vi äntligen efter flera års väntan får sätta tänderna i Company of Heroes 2, vilket sammanträffande, jag tankar just nu ner betan på steam.

De flesta som gillar RTS spel och/eller historia sitter just nu och väntar på sommaren så att vi äntligen kan kyla ner oss på den kalla Östfronten.

Om man nu inte är så insatt i "det stora fosterländskakriget" så vet man kanske inte varför Slaget om Stalingrad är så viktigt och vilken roll slaget spelade i det tredje rikets fall.

Не бойтесь!
Här kommer en snabb redogörelse av slaget.

Efter att tyskarnas Blitzkrieg misslyckas med att erövra Moskva på ett år vill en viss Herr. H att en den tyska "Heeresgruppe B" (ungefär: Armé Grupp B) ska erövra Kaukasus och dess rika oljefält och på så sätt "svälta" den ryska armén.
Ryssarna lyckas med nöd och näppe stoppa tyskarna vid och i staden Stalingrad som omges av vattendrag.

Den 19 November 1942 går de ryska trupperna runt om staden till motanfall och lyckas bryta sig igenom försvaret på sidorna av staden, de tyska soldaterna i staden är nu omringade och under följande månader tillåts de inte försöka bryta sig ur inringningen, staden som bär Stalins namn måste hållas till varje pris!

En tysk katastrof är ett faktum.

Den 2 Februari 1943 kapitulerar majoriteten av de tyska soldaterna, de har då slagits en hel vinter utan tillräckligt med förnödenheter eller vinterutrustning och ett av krigets brutalaste och blodigaste slag är över.

Den tyska armén lyckas aldrig återhämta sig efter att den har förlorat nästan en miljon soldater.

Efter detta vet de flesta vad som händer, tyskarna trycks långsamt tillbaka både på Östfronten och av de allierade i Afrika och Europa, efter två långa och blodiga år så marscherar en segerrik rysk armé in i Berlin, en armé ledd av general Zhukov, samma general som ledde de ryska trupperna vid Stalingrad.

#blogg


signatur

"Do Protons have mass?
I didn't even know they're catholic.." - Andy, Fallout 3

I'm a rebel.

"Shake your heads! Till your necks are breaking"

eller

"Neon Nights, neon nights never change, neon nights"

rakt in i väggen.


signatur

"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

Haj-di haj då hajda
Haaaj-di haj då hajda
haj-di, haj då, haj da ha-hahahahahaha *skraaaaappppp*

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH


signatur

If the left one isn´t right, right is the only one left, right?

1
Skriv svar