Helgdiskussion: Vad är bäst – och sämst – med Fallout-serien?

Medlem
Skrivet av Snabeltorsk:

Kan man hoppa på New Vegas direkt eller ska man lira Fallout3 först ?
Köpte precis NV på Steam.

Man behöver inte köra 3 först om du tänkte att du missar nån story.
Däremot tyckte jag att Fallout 3 var roligare än new vegas.

Jag vart rätt besviken över Legion questlinen i vegas. Jag gillar att man kan gå med dem men questlinen kändes rätt rushad man fick knappt några belöningar. Ingen legion rustning inte ens ett eget litet tält i campet. Det var en rätt stor besvikelse. Hadde gärna sett mer options när det gäller questandet

Medlem
Moderator | Testpilot

Själv skulle jag väl säga att striderna är rätt så dåliga. Fiender springer bara efter dig likt /follow och det är inget större djup.


Testpilot & Twitter
Personbeskrivning: "Han är stygg över alla gränser" - Gustav Höglund
Personbeskrivning 2: "Man kan lita på uber" - Joakim Bennet
Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott i alla fall.

Medlem

Det blir för mycket att hålla i huvudet om man tänker på flera spel, så jag tar New Vegas (inte i förhållande till t.ex. 3:an utan som ett eget spel):

+ Riktigt bra öppen värld där man inte alls vet vad som kan tänkas vänta bakom nästa krök, bra att världskartan inte säger så mycket förrän man upptäckt
+ Bra locations vad gäller loot, finns oftast nån lagom bra grej att hitta, inte så att det "bara finns skitloot" som det känns i många spel
+ Bra urval av perkar, lagom strängt, man kan specialisera sig på ett väldigt lagom sätt
+ V.A.T.S. är bra, känns som att man ibland vill välja det, ibland sikta som vanligt, i en lagom blandning
+ Även om en del vapentyper har sina självklara toppval som man aldrig vill byta ut (som kan vara lite tråkigt) så finns det så pass olika situationer för olika vapen att vapenvalet blir spännande
+ Härligt sorglig känsla på många ställen
+ Bra och trovärdig dialog för tidseran (ens egna svarsalternativ i dialoger i 3:an suger i jämförelse)
+ Det första vaultet jag nånsin gick in i i något Fallout-spel var Vault 34, och det kan vara den mest spännande tv-spelsupplevelse jag någonsin haft

- Krascherna
- Hur många gubbar jag än startade kunde jag aldrig riktigt motivera mig till att fokusera på laservapen, de var helt enkelt inte så roliga/bra
- Det är i stort sett bara upp till level 15 som det känns spännande och strävsamt att bygga karaktären, sen blir man ekonomiskt oberoende och allsmäktig mot de flesta fiender
- Vill man fokusera på melee eller unarmed så blir det att man bara använder samma vapen hela tiden i spelet (Knock-Knock någon?)
- Så fort man kommer till punkten att man äntrar New Vegas och gör huvuduppdragsgrejerna där så börjar spelet kännas utspätt och intresset falnar, man har kommit till "the point of no return" och känner sig inte lika utforskande. Hjälper inte direkt att staden är hur seg som helst för spelmotorn.
- Det känns inte som att man har så mycket för att fokusera på explosionsvapen, alla perkar och grejer gör en inte så värst mycket starkare med det
- Min personliga åsikt är att man ALLTID vill välja en viss bana med levlingen i början, vilken build man än satsar på, nämligen att ta traiten så man får mindre xp men mer skillpoäng (för levlingen går ändå för fort), få hög intelligens för mer skillpoäng men spara ett steg så man sen kan gå och köpa implantatet, sen i tur och ordning välja alla perkar (skillbookgrejer osv, men den allra första perken man kan välja blir bara något onödigt val) som i slutändan gör att man kan tillgodogöra sig så mycket skillpoäng som möjligt, för att sen om möjligt vid level 8-10 börja brancha ut till någon personlig preferens.

Inaktiv

Allt som behöver sägas i det här ämnet har redan hunnit avverkas i de första inläggen. Fallout 4 låter högst intressant, det känns lite som att tekniken äntligen är ikapp ungefär vad utvecklarna ville skapa i Fallout 3 och New Vegas (enligt min uppfattning).

Det jag hoppas på lite inför en del 4 är en mer dystopisk ton, ungefär som i Fallout 2. Introsekvensen från det spelet är fortfarande en personlig favorit.

Medlem

Så länge Fallout 4 inte går i en halv fps när man spelat över 140 timmar på samma save i vissa områden på konsol som NV och F3 så blir jag nöjd.

Medlem

Tycker att Fallout 3 och NV saknar intressanta världar.
Oftast är dom bara tråkig att kolla på, och ingen som helst känsla finns i dom.


-^-^--^-The sound of a bat cutting through space and time-^-^--^-

Medlem

Sämst, dvs saker som jag skulle vilja var förändrat i nya FO4:

1. En mer levande värld där NPCs har ett dagligt schema. Var det inte mer så i Morrowind, Oblivion och kanske Skyrim? Varför är the courier i princip den enda som rör sig mellan städerna, bortsett från dumma tjyvar och banditer?

2. En verkligare AI i strid. Minns att jag alltid störde mig på att dumdumma djur som skorpioner och Geckos på en millisekund kunde räkna ut en kulas projektion i relation till ingångs och utgångshålet och direkt dra slutsatsen vart man befanns sig när man som "hidden" sköt dem. Gäller även människor där de istället borde söka skydd om deras kompis får en kula i huvud från okänd riktning.

3. Hade varit nice med fordon där bensin vart en bristvara.

4. I princip alla RPG så har jag stört mig bristen på realism när det kommer till inventory, och detta blir ännu värre i en post-apocalyptisk värld där överlevnad borde vara i fokus. Saker borde inte bara ha en tyngd utan också volym/otymlighet. Hatar att man kan springa omkring med 10 vapen. Hade mkt mer gillat om man , precis som i verkligheten, fick nöja sig med typ en bössa och en pistol.

Bäst: Typ resten

Medlem

Kraven här är en fullskalig livssimulator!

Medlem

Sämst:
Avsaknaden av Co-op (Istället för henchmen)
Mängden av vapen och ammo (nog för att det är USA men vafan)
Scriptspawns baserat på var man kommer ifrån
För lätt att levla
Skaffa sniper gevär och du är oövervinnerlig
Karma har ingen större betydelse, adoptera systemet från NWN kanske?

Bäst:
Story
Miljön


ugga bugga über hauling lugga

Medlem

Ja, AIn om något bör förbättras rejält, verkar gälla alla gamebryo spel.

Medlem
Skrivet av TheConsul:

Sämst: fps, craftingsystemet, bethesda..
Bäst: all fallout före 1999...

Kunde inte sagt det bättre själv.
Att lämna turn-based och den magiska isometriska spelmodellen för ett ganska mediokert FPS var det största misstaget.
Kör fortfarande Fallout 1 - 2 och Fallout Tactics med jämna mellanrum. Dock har jag moddat spelen och lagt till "fan made content" som inofficiella patchar och mer innehåll för att förhöja spelupplevelsen ytterligare.

Medlem
Skrivet av Snabeltorsk:

Kan man hoppa på New Vegas direkt eller ska man lira Fallout3 först ?
Köpte precis NV på Steam.

Om du har tänkt lira F3 sedan ändå så skulle jag nog rekommendera att du börjar med det. Vapenhantering och sikte känns bättre i FNV så det kan nog kännas lite styltigt att gå tillbaka.

Annars har jag nog haft roligare i FNV, men huvudstoryn i F3 känns mer intressant.

12
Skriv svar