MS eller icke-MS?

Medlem
MS eller icke-MS?

Igår samtalade jag lite med min bror och ämnet blev efter en stund Internet Explorer 7. Han lovordade det medan jag kontrade med att Firefox 2 har släppts. Jag har ännu inte uppgraderat till det senare men kommer göra så snart. Min bror tjatade ändå på hur smarta finnesser IE7 har, varvid jag sade att många saker antagligen tagits från Firefox. Sen blev det riktigt intressant samtal.

<img src="http://www.google.com/logos/Logo_60wht.gif" alt="Google" style="border: 0px solid black;" align="right" hspace="7">Bror påpekade att Google är stort och det blir större, kommer in på fler områden, och att det i sig var ett skäl att inte välja Firefox. Min åsikt är att google är och blir stora av ett skäl som i mitt tycke är bra: De är smarta, innovativa och ständigt slår in på NYA marknader med nya SMARTA produkter. MS gör visserligen detsamma men de har med sina produkter ständigt gjort mig besviken med antingen små jäkla irriterande buggar eller interfacelösningar som inte är anpassat med användaren i centrum. Vi la på luren med insikten att han kommer köra IE7 (tills han hittar någon irriterande bugg tror jag) och jag kommer fortsätta köra FF.

Det vi båda idiotiskt nog glömde av var att Goggle inte gör ff, tror knappast att de har så mycket med varandra att göra. Om vi bortser från det en sekund blir det roliga om man studerar vårt samtal var att vi antingen väljer MS-produkter eller öppna lösningar. Antingen eller liksom. På nått sätt har det blivit motsatsen till varandra, jag antar att det har att göra med linux och dess anda.

Och oss emellan, jag börjar bli rädd för Google, av att "alla" blir beroende av dess produkter. Sedan en dag så smäller det till, antingen går de i konkurs hårt som fan eller de börjar ta betalt för deras prylar. Menar, det är smarta saker de gör och jag fullkomligt älskar dem. Gmail, Picasa, Books search och gud vet allt, men jag gillar inte att vara beroende av ett och samma företag på så många olika områden.

#blogg


signatur

MaxH: Web, Spel, Kärlek, Nöje, Projekt, IRC
"Din mamma är en Google-sökning."-the_maxx

1
Skriv svar