Läskig AI-Geralt väckt till liv av galna ryska programmerare

Robot
Läskig AI-Geralt väckt till liv av galna ryska programmerare

Snackar “fritt” med Butcher of Blaviken över en öl i baren.

#ai, #geralt, #the-witcher


Medlem

AGI? Knappast! Ingen har nått en fungerande Artificiell generell intelligens ännu. Alla AI lösningar som finns idag är så kallade ANI. Artificial narrow intelligence. Definitionen av AGI är en intelligens som motsvarar vår egen i bredd djup och självinsikt. I stort sett artificiellt liv. Tänk androiderna i Detroit Become Human som når självinsikt.

Nästa steg är ASI som är kort för Artificial super intelligence. En teoretisk nivå som syftar på en AGI som förbättrat sig själv till den nivån att människans intellekt är på en nivå av en insekt i jämförelse. De som tror på eller fruktar Singularitets teorin syftar på detta, att en ASI skall uppstå så snart vi har en verklig AGI eftersom att en sådan kan genomgå självevolution och på några ögonblick ta steg som tagit miljarder år för vanligt liv på jorden.

Jag skrev tror på eller fruktar eftersom singulariteten skulle betyda antingen mänsklighetens odödlighet på väldigt kort tid eller vår undergång i ett Terminator eller matrix likt slut om denna ASI anser att den likt människan inte behöver vara försiktig med att kliva på insekter. Det är bland annat dessa scenarion AI tvivlare som Elon Musk och Stephen Hawkings varnat för eftersom man inte vet hur en ASI kommer agera när det gäller mänskligheten. Så de anser att det är en allt för stor risk.

Läsvärd och inte så torr genomgång om hur det hänger ihop. https://waitbutwhy.com/2015/01/artificial-intelligence-revolu...

eld
Medlem
Skrivet av Aletheides:

AGI? Knappast!

Med den senaste tidens beteende från människor så har begreppet intelligens sjunkt så mycket att vi nu får kalla dessa saker AI!

Medlem
Skrivet av eld:

Med den senaste tidens beteende från människor så har begreppet intelligens sjunkt så mycket att vi nu får kalla dessa saker AI!

Dagens bästa observation!😂


signatur

Good. Bad. I'm the guy with the gun

KoP
Medlem

Verkar inte ha hänt så mycket sedan man lekte med Eliza för över 30 år sedan. :'D

1
Skriv svar