Vad äter FZ? Mat-tråden!

Medlem

Fattiga tortillas

Ungarna kommer och kniper dessa krispiga frasverk direkt ur pannan!


signatur

”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]

KoP
Medlem
Medlem

Havregryn, russin, kanel och mjölk

Ett hårdkokt ägg sidan om.. snart till skatepark med ena sonen. Superväder i Lund.


signatur

Inget blir någonsin bättre eller går över - du bara vänjer dig.

Medlem

Testade att göra en ”äkta” carbona till lunch blev riktigt gott. Även om jag önskar att griskinden kunde ha haft lite mer smak.

Ps. Någon matfotografen blir jag aldrig speciellt när man är vrål hungrig

Releasehästryttare

Flintastek!

Första gången på ca 20 år och fy satan va gott det va, nån annan som älskar/hatar det köttet?

Medlem

Det bästa med grillsäsongen - de obligatoriska mackorna dagen efter att man grillat med det som blev över:

Medlem
Skrivet av Devan:

Flintastek!

Första gången på ca 20 år och fy satan va gott det va, nån annan som älskar/hatar det köttet?

Flinta är ju en odödlig klassiker, en om året ska man äta. Det hör till den svenska sommaren.


signatur

Acer Predator Helios 300 PH315-54 | i7 11800H | Geforce RTX 3070 | 32GB RAM | 1TB SSD
PlayStation 4 | Nintendo Switch OLED | Samsung Galaxy S21

Medlem

Äpplekräm med banan i.

Medlem

Provade på att göra midsommarpizza av resterna:

Lite mer än helt okej, svag 4 av 5. Men en bra grej att prova på om man har lite potatis över med mera. Går säkert lika bra att göra med pizzadeg också, jag körde med smördeg.

Recept:

1 burk av favorit matjessill
1 paket smördeg
1 dl créme fraiche
6 st färskpotatisar
3 dl riven Västerbottenost
2 dl gräddfil
1 kruka dill
2 st citroner
1 st rödlök
1 knippe gräslök
4 st rädisor
salt
svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Rulla ut smördegen på en plåt och nagga med gaffel.

Bred på creme fraiche och skiva potatisen tunt, gärna med mandolin.

Lägg på potatisen på smördegen och toppa med hälften av osten.

På med lite extra salt och svartpeppar och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter men håll lite koll, alla ugnar är olika. 

Under tiden rör du ihop gräddfil i en skål tillsammans med hackad dill (spara lite till topping), citronzest från en citron och saften från en halv citron. Salta och peppra efter smak.

Strimla rödlök och rädisor.

När pizzan är klar i ugnen låter du den svalna något.

På med gräddfilskrämen, rödlök, rädisor och matjessill , citronzest, rödlök, dill och gräslök.

Medlem

Vanligtvis är jag inget fan av kall mat, men just den här pastasalladen brukar åka fram en eller två gånger om året när det är olidligt varmt, som nu.

Medlem
Skrivet av Ugly_Bob:

Vanligtvis är jag inget fan av kall mat, men just den här pastasalladen brukar åka fram en eller två gånger om året när det är olidligt varmt, som nu.

https://i.ibb.co/N1sFnmw/IMG-1379.jpg

https://i.ibb.co/51HZjJY/IMG-1380.jpg

Ser rätt gott ut nyfiken vad är det för dressing du har till?


signatur

^Katten, idle extreme.

Medlem
Skrivet av Nehcrom:

Ser rätt gott ut nyfiken vad är det för dressing du har till?

Väldigt enkel - en liten burk créme fraîches och en halv burk pesto. Bara till att justera mängden efter tycke och smak.

KoP
Medlem

Janssons Frestelse.

Medlem

Grekiska biffar med potatissallad gjord på grekiskyoghurt, och lite bacon och fågelfä slank med.

Medlem

Morsan har fått en massa hjälp från grannarna så som tack så bjöd jag dom på japansk middag.
Ichiju Sansai (Tre rätter och en soppa), plus ris och inlagd grönsak men det är ju så självklart att det inte behöver nämnas :-).

Miso soppa, Teriyaki Lax, Spenat med Sesam- och Misodressing, Agedashi Tofu och Saltpicklad Vitkål.

Skriv svar