Diskutera – Hur styrs dina spelköp av spelföretags dåliga beslut?

Robot
Diskutera – Hur styrs dina spelköp av spelföretags dåliga beslut?

Hotar du med bojkott? Och håller du det?

#diskutera


Medlem

Jag har nästan helt och hållet slutat köpa AAA-spel. Inte gjort det på flera år.

Det började med att jag bojkottade EA runt 2010 då jag redan då tyckte att de gjorde korkade beslut och sen insett mer och mer att de större företagen oftast inte släpper saker som är intressant, 90% är gammal skit som släpps igen.
Jag har börjar spela mer och mer indiespel och om jag tittar efter nya spel så tittar jag oftast efter en indie-variant.

Backloggens befriare

Skulle inte direkt säga att jag "hotar med bojkott" men ja, vissa företags beteende får mig att inte köpa deras spel. Men det är främst Blizzard nu för tiden, eftersom de inte släpper några bra spel längre, och det enda spelet jag "bojkottat" var War3-remastern, vilket jag verkar ha gjort rätt i.
Diablo 4 känns också otroligt ointressant.

I övrigt kan man ju tyvärr inte direkt bojkotta på grund av dåligt beteende, då det skulle leda till att man fick flytta bort ifrån civilisationen och bli livegen. Så länge det inte är några extrema överträdelser som skett.


signatur

Ad hoc addendum

NuZ
Testpilot

Köper inte, så bojkottar förkläda kasinon likt Fifa etc. Uppmanar alla att inte köpa sådant och p2w spel. Endast kosmetiska saker är ok så länge det inte är uppenbart att de tagit bort saker i spelet just för att kunna sälja saken osv


signatur

🎮 Xbox Series X | Nintendo Switch | Playstation 5 | Samsung Q90 65”

”Döm ingen efter utseendet – för så otroligt bra är jag faktiskt inte!”

Medlem

Bojkottar nog först när det berör mig tyvärr. Spelar inte online så mikrotransaktioner är inget problem och att spela enbart som kvinna eller man enbart rör mig inte i ryggen om spelet är bra. Tror jag bara är ute efter att ha roligt och om det är med en kvinna, man, vit, svart, grön, blå, fötter på huvudet, bara bilar som går på el eller att jag bara för äta GB glass spelar mindre roll.

Medlem

Vill jag ha ett spel så köper jag det, bryr mig inte om vad internet tycker om företagen bakom det.

Medlem

Jag har börjat vänta på recensioner av spel från trovärdiga recensenter som inte får betalt för att ljuga åt företagen. Det händer att jag köper utan recensioner med men det är väldigt sällan, oftast bara till projekt som jag vill stödja så som Squad när det var nytt, eller expansioner till spel jag gillar.

Medlem

Absolut bojkott,
Hände ex.vis. med SWB2 när de gick "överbord" med microtransaktioner.
Väntar också numera med att shoppa tills det är möjligt att få en mer korrekt information om spelet i fråga.


signatur

Plånboken öppnas för: Titlar där pc-spelaren får ett likvärdigt utrymme som console-spelaren, aldrig till några console skulor. Dvs, där patch och dlc datum inte är senarelagda till pc, där specialutgåvor av spelet inte är strippade till pc eller där andra ”uppfostringsmetoder” används. Att man satsat på en trovärdig anti-fusk motor samt att utvecklaren har en bra ”anti-fusk attityd”. Aldrig för: 3xA P2W titlar.

Medlem

Jag bojkottar fortfarande Sony efter att de tvingat Lik Sang i konkurs.

Medlem
Skrivet av lyrael:

Vill jag ha ett spel så köper jag det, bryr mig inte om vad internet tycker om företagen bakom det.

Det handlar nog inte om vad internet tycker utan vad du själv tycker om företaget. T ex microtransaktioner eller liknande

Medlem

Det här är skitdumt jag vet men har faktiskt hoppat över Tombraiderspelen för jag vill inte spela som kvinna😅 kommer nog att spela dom snart ändå för har antagligen missat något
Tjejer/ kvinnor har ju haft det så här länge så jag tycker det är jättebra att det blir mer o mer jämlikt

Medlem

Det ska till en ganska enorm screw up för att jag ska bojkotta ett helt företag, men enskilda spel eller tjänster är en annan femma. Ett exempel är Epic. Jag anser att de har passerat gränsen med både Epic Store och Fortnite av olika anledningar, men skulle de t.ex. släppa ett spel fri från mikrotransaktioner utanför Epic Launcher, så ser jag ingen anledning till att bojkotta om spelet i sig är bra. Eller om man ser till Star Wars: Squadrons som inte innehåller mikrotransaktioner. Varför bojkotta allt från EA bara för att de gör fel med FIFA? Om något så borde man belöna företag när de gör rätt, och begränsa bojkottningen till sakerna som de gör fel. Avstår man Star Wars: Squadrons pga FUT i FIFA så kommer ju EA se spel som Squadrons som olönsamma och fokusera mer på FIFA som är det enda som genererar pengar.

Medlem

När jag upplever spel saknar vision, och motivet blir mer att det ska passa så många spelare som möjligt, då drar jag mig tillbaka.
Även när det ska pumpas ut kontinuerliga års/vartannat release. Battlefield är min favorit fps-serie. Men jag har bojkottat senaste titlarna då det inte känns som att det ligger i närheten av samma jobb och grund som inför BF3. Nästa titel verkar få ta sin tid dock, så är positiv för det.

Generellt de stora publishers känns som de tappat greppet. Activision/Blizzard/EA/UBI. Men ibland lyckas de släppa några guldkorn. Bethesda med elder scrolls har ju verkligen varit på latsidan, och re-releasat skyrim 45 ggr


signatur

🖥 i5 9600k | RTX 2080 | Z390 | 16GB DDR4 |ROG 34" 21:9 1440p
🎮 PS5 | LG 55" CX

Medlem

Min känsla är att det är mycket snack och lite verkstad. CD Project skulle nästan kunna cruncha livet hur sina utvecklare – folk kommer vara upprörda men är slutresultatet ett mästerverk så kommer de allra flesta köpa det ändå.

Det är en sak att låta bli att köpa ett spel för att det är dåligt, för dyrt eller har störande inslag. Det är en annan sak att av idealistiska skäl låta bli att köpa ett spel man sannolikt skulle älska.

Och därför tycker jag bojkott som metod är synnerligen överskattad.

Medlem

Spelar det jag känner för, oavsett besvikelse / ej uppfyllda förväntningar. Minns R6 Siege första gameplaytrailer (Med in-game motorn), och blev rejält besviken när slutprodukten såg ut som ett helt nytt (gammalt) spel.. Gillade mekaniken och spelet i sig till trots.
Är även en fifa spelare av rang som år efter år stöttar med en kopia och några tusenlappar på deras lotteri till paketköp. Förbannad nu dock, då åsikter från användare i forumen totalt nonchaleras av EA. Jävligt lågt att de sitter på sin höga häst med trogna spelare och inte tar till sig av feedbacken. Menmen. Köpte det oavsett.

Medlem

Jag kör på bojkott av EA iaf.

Avstängd

Verkar ett spel vara något jag gillar så skaffar jag det.

Man kan gilla ett konstverk även om man inte gillar konstnären


signatur

Alla mina inlägg återspeglar endast min syn på ett ämne och från mitt egna perspektiv och är således helt och hållet gällande endast mig själv och är min åsikt. Om någon mot förmodan ändå tolkar det som ett försök att generalisera eller ett försök att applicera min egna åsikt som en universell sanning så har ni misstolkat det menade budskapet.

Medlem

Spelföretag med historia av girighet är jag försiktig med. Typ som EA, Activision, Ubisoft, Bethesda.

Kanske köper ett spel från dem efter det gått minst ett år. För att bl.a. minska chansen att jag köper ett spel som dem efter release lägger till mikrotransaktioner i.

Medlem
Skrivet av bluebird:

Min känsla är att det är mycket snack och lite verkstad. CD Project skulle nästan kunna cruncha livet hur sina utvecklare – folk kommer vara upprörda men är slutresultatet ett mästerverk så kommer de allra flesta köpa det ändå.

Spelar nog ingen roll om det blir ett mästerverk eller inte. Handen på hjärtat så skiter folk i om deras personal skulle få sparken och uteblivna löner efter släpp. Visst, man kanske bemödar sig med en syrlig kommentar här på FZ eller i sociala medier men sen bryr man sig lika lite om det som att folk i världen svälter.

Ta bara alla sjukt skillade på MPC som exempel, de fick sparken direkt efter att nya Lejonkungen släpptes. Var många inom VFX-världen som hostade då men någon långsiktig bojkott av filmer från den studion (eller Disney) får vi nog aldrig se.

Medlem

Electronic Arts, Bethesda och Activision Blizzard går bort direkt p.g.a. hur det agerar emot sina konsumenter i form av idiotiska eller själviska beslut för att maximera vinstmarginalen på bekostnad av ett bra spel. Har också blivit mer skeptiskt till Ubisoft med tanke på hur de klipper och klistrar i princip sin mall i alla spel.

Annars kollar jag mer på varje separat inköp. Hur studion och utgivarna har agerat tidigare och hur spelet är uppbyggt. Ett exempel där jag tycker mikro transaktioner kan vara okej är Guild Wars 2. Medans singleplayer spel eller multiplayer/MMO med season pass, dlc material som är klippt ur ursprungliga spelet och fullsmockat med mikrotransaktioner och avsiktlig grind går bort direkt.


signatur

Medlem i Asgard, en svensk Star Citizen organisation.
https://robertsspaceindustries.com/orgs/ASGARD

Min referral code: STAR-92KM-Q67T, https://robertsspaceindustries.com/referral-program
Använd gärna när du skapar ditt konto. Relaterade frågor? Skicka gärna ett PM.

Medlem

Har lägst tolerans för lögner om grafik (Hej CDPR) och mikrotransaktioner (EA) men skulle nog säga att PK-trams och Kina-inblandning är det som främst får mig att hoppa över spel. Skulle inte kalla något av detta bojkott dock då jag alltid är öppen för att bli övertygad om att testa ett spel.

Medlem

När det gäller EA och Activision (inkusive blizzard) så är jag väldigt försiktig med att stödja.
Vet jag att det är ett riktigt bra spel kan jag köpa det, men lägger verkligen inga pengar på deras uppsjö av microtransaktioner.

Medlem

JAG SLÅR PÅ CAPSLOCK, SKRIVER ILSKET IN SPELETS TITEL FÖLJT MED 'REDDIT' I GOOGLE FÖR ATT KOMMA TILL DESS SUBREDDIT, STRUNTAR I ATT LÄSA REGLERNA OCH FÖRSÖKER VARA SÅ OTYDLIG SOM MÖJLIGT MED MITT AVSKY FÖR DESS BESLUT ÖVER X OCH Y FUNKTIONER. IBLAND MORDHOTAR JAG ÄVEN PÅ TWITTER FÖR DET ÄR SÅ MAN FÅR SAKER GJORT. PERSONLIGA ANGREPP ÄR ALLTID EFFEKTIVARE ÄN KONSTRUKTIV KRITIK. GÖR OM GÖR RÄTT. SAMTIDIGT SOM JAG SKRIVER IN MINA KONTODETALJER OCH KÖPER IN-GAME VALUTA FÖR TUSEN KRONOR.

Skämt åsido, det beror mycket på vad problemet är. Om jag känner att problemet inte alls är ett problem men snarare en smak-fråga så lägger jag spelet åt sidan helt enkelt. Om jag anser att ett problem i spelet är så pass problematiskt att det kan påverka mer än bara mig själv så försöker jag få fram det samt ett par olika potentiella lösningar för att både visa intresse att förbättra spelet samt att kanske väcka idéer bland både folk och utvecklare. Menar inte att säga att allt jag kommer fram till är bra förstås.
Med det sagt, det beror väldigt mycket på vad för sorts community det handlar om. Det finns vissa spel jag vägrar ge feedback på då communityn kan bete sig som pesten såfort du kritiserar "deras" spel.

Destiny 2 var ett sådant spel jag valt att skriva på deras officiella forum hur jag anser de bör förändra vissa saker och ting och jag fick så förbannat mycket skit för det, kallades dum i huvudet, naiv, jag hade inte den jävlaste aning om vad jag pratade om och att jag bör lägga ner med vad jag håller på med. Veckan därefter kommer en TWAB(This Week At Bungie) och meddelar oss om att alla utom EN av förändringarna jag föreslått implementeras (med vissa skillnader här och vart såklart). Inte då pga jag skrev inlägget, allt detta har givetvis redan varit i utvecklingen innan jag skrev överhuvudtaget, men det gav mig ändå ett litet leende på läpparna när de gjorde något som jag fick skit för.

Final Fantasy XIV är ett annat spel jag inte tänker ta i med tång när det kommer till feedback. Försöker man kritisera det spelet så blir man korsfäst av communityn...

Det aktiva spelet just nu för min del är Genshin Impact. Jag är skeptisk till ett gäng grejer, och här röstar jag helst med plånboken. Jag lägger gärna pengar på spelet, jag har en peng sparad åt att köpa Gems i spelet men kommer inte lägga ett öre förrens jag ser hur de behandlar uppdateringar och feedback. Jag har skrivit ett par förslag till de men inget som involverar Gacha i sig, bara vissa QoL förslag.

Medlem

Bojkottar alltid om det krävs att man är online för singleplayer, eller systemkrävande piratskydd är på plats, och om man kan få fördelar genom att betala mer. Vägrar uppmuntra sådant beteende och håller hårt på det. Plus att jag aldrig skulle köpa någon form av spelpengar lr loot. Det behövdes inte förr och ska ej behövas idag


signatur

//monster

Medlem

Bojkottar kanske inte pga företagspolicy. Men för att jag tycker alla AAA spel nuförtiden är kassa. Dom förtjänar inte köp helt enkelt. Men är det något spel jag verkligen tycker om så har jag i flesta fall köpt det flera gånger (fysisk kopia, digital kopia, etc).

Medlem

För mig är det väldigt olika från fall till fall. T.ex. arrogansen vissa utvecklare har gör att jag bojkottar ett särskilt spel oavsett hur bra det än kan vara.
Det kan vara allt ifrån innehåll i spelet, patchande av spelet eller bara den saken att de aldrig kommer ha rea på deras spel. T.ex. faller Factorio in där, de har aldrig haft rea på deras spel (sedan 2018 har det alltid kostat samma), och de har gått ut med att de inte tänker ha någon rea på spelet heller. Deras löjliga ursäkt att de inte gillar 9.99 priser etc kommer från samma bok som "loot lådor är en överrasknings mekanik".
30 dollar är inte mycket pengar jämfört mot att jag spenderat över 1000 Euro på saker i Warframe, men nu är det en principsak. Om Wube Software släpper något nytt spel kanske jag köper det, om de inte kör med samma BS även på det spelet dvs.

I mina ögon är alla företag scumbags, även om jag så klart vet att det de gör är för att tjäna pengar. Jag går efter vad som sägs och lovas om enstaka spel istället och överväger hur mycket det går mot mina principer, annars skulle jag nog haft hundratusentals timmar i "Fia med knuff" om jag bojkottade spel p.g.a. hur utvecklarna/utgivarna är i sin helhet.

Inaktiv

PK grejer är sånt som kan få mig att bojkotta spel och saker helt och hållet. Vill inte stödja den sortens hat som PK maffian utövar, ("Det är ok att hata så länge du hatar rätt" är inget för mig).
Get woke, go broke.

Nä inte ett dugg.


signatur

If the left one isn´t right, right is the only one left, right?

Medlem

Köper inte spel från EA längre.
Köper inte heller spel som är pay-to-win eller har en massa irriterade "loot box" element.

Medlem

Hoppar absolut över spel om det är lootlådor eller pay 2 win. Eller om utvecklaren eller företaget bakom gjort något riktigt dumt. Cyberpunk ligger i farozonen med tanke på hur CD project tvingat sina anställda till crunch trots stora ord om att det var slut med det.


signatur

Ducati Streetfighter 848

123
Skriv svar