Diskutera – Hur styrs dina spelköp av spelföretags dåliga beslut?

Medlem

Undviker phil spencer, annars spelar jag allt

Medlem

Hoppar över spel som är ointressanta, eller spel som Epic satt sina klor i.


signatur

I drank what?

Medlem

Bojkottar allt


signatur

min stora Nintendo64s mjöliga spelpinne
don't at me
Jag är inte Fejksson, hen blev bannad och heter nåt annat nu.

Avstängd

Bojkottar bruden för att nöta min Paladin


signatur

Jag är precis som din morsa.

Hårig

Medlem

Ja, jag bojkottar och jag står fast vid dem. Men det beror lite på vad det handlar om.

Jag bojkottade The Last of Us 2, inte för den upprörda tongången om ett "PK narrativ" utan helt och hållet för Sonys DMCA korståg mot människor som ens pratade om att Sony DMCA:de som de som läckte plotten. Däremot så fick jag spelet av min flickvän, så min bojkott står fast.

Spelet Ooblets är ett annat spel som jag bojkottar, i sammanband med release så blev spelet exklusivt för Epic Games Store vilket irriterade många men istället för att försöka lugna ner och förklara den finansiella situationen som drev dem till beslutet så valde de att svara på det mest tondöva sätt. Med guldklimpar som dessa:

Citat:

It’s also really disappointing to see folks threatening to pirate a game just because they can’t get it on the game launcher they’re used to. Feeling like you’re owed the product of other people’s work on your terms or else you’ll steal it is the epitome of that word “entitlement” that people use to discuss immature, toxic gamers.

I get the appeal of wanting to seek out things to get angry about. Venting anger is cathartic and natural, but let’s have just a little perspective about what we decide to get angry about. Look at the things going on around you and ask yourself if there might be anything just a tad more worthwhile to be upset about.

Here are just a few suggestions:

* Climate change
* Human rights abuses
* The new Twitter desktop UI
* The last season of Game of Thrones

(Those last two were jokes, please don’t yell at people about them)

https://ooblets.com/2019/07/we-did-the-thing/

Varför bli upprörda av piratkopiering när det finns viktigare saker att bli upprörd av, typ klimatförändring och brott mot mänskliga rättigheter?


signatur

Åsikter är åsikter, fakta är fakta. Fakta bryr sig inte om dina känslor.

Medlem

Det beror på vad saken gäller, jag anser att man kan ge företag fler chanser om de visar att de lyssnar & förändrar sitt beteende.

Jag spelade mycket World of Warcraft & Heroes of the Storm förr, förhandsbokade expansionerna då jag hade tillit på att det skulle bli en bra produkt även om skulle vara kaos på release. Med åren har dock min tillit på Blizzard sjunkit & efter Warcraft 3 Reforge slutade jag spela blizzard spel helt.

Jag köpte inte No man's sky då utvecklarna inte bara släppte ett väldigt buggigt spel utan även ljög oss rätt i ansiktet. De har dock släppt en hel del patcher & folk är nöjda med spelet nu. Det är bra men jag personligen kommer inte köpa det på grund av hur de hanterade det först men om de släpper nya spel & gör det bra så har jag inga problem att köpa deras spel i framtiden.

Bethesda är verkligen på min skitlist, jag har personligen aldrig gillat Bethesda. Första spelet jag köpte som de hade gjort va Syrim & jag va inget större fan av det. Världen kändes livlös & tråkig, sedan fans det en massa buggar. Jag va inte förvånad över hur buggigt Fallout76 va, deras spel har alltid varit buggiga, även om Fallout76 va på en helt ny nivå och deras "fans" har alltid försvarat det med att "det är en del av upplevelse" som skapar en massa "roliga" klipp. Köper inga spel Bethesda själv utvecklar men har inga problem att köpa spel de publicerar.

Singleplayer spel som har microtransaction håller jag mig borta ifrån för att jag inte litar på att utvecklarna.
Jag personligen, utan några bevis, tror att det kommer sluta med att de försöker hitta en sweetspot där det känns trögt att hitta loot, resurser etc. så man känner att det kan vara värt att lägga mer pengar för att få de extra resurserna utan att spela. Ungefär på samma sätt som kasinon är designade att få folk att spendera pengar.
Jag köpte dock DeadSpace 3 innan jag viste att kan kunde köpa resurser för pengar, det va inget som jag märkte av i spelet dock.

När det kommer till hur företag behandlar sina anställda så är jag kluven för köper jag inte spelet så är det de anställda som kommer lida för det. Så jag tror att i detta fallet så ska man försöka stödja anställda på andra sätt. Hur vet jag dock inte.
Jag pratade med en spel designer om det en gång men hen hade inga svar på det heller.

Medlem
Skrivet av UpplystAfghan:

För att kunna avgöra om något är politiskt forcerat så måste man kunna något om politik.

För att hjälpa dig på traven så är tex The last of us 2 ren och skär vänsterpropaganda, om man inte märker det så är det för att man inte har någon kunskap i ämnet.

Jag är nyfiken på vad du anser är vänsterpropaganda i The Last of Us.

Medlem

Har aldrig skrikit efter bojkott så aldrig brytt mig.
Spelar en del Magic The Gathering : Arena dock och kortspelet och datorspelet är svårt skilja från varandra.
Och nu har företaget gjort en idiotgrej nämligen släppt Walking Dead kort, som är unika men tillåtna i alla format. Och det är sååå många fel med hela grejen. Dels att man kan spela mot Rick Grimes helt plötsligt. Dels att bara folk från vissa delar av världens ens kan beställa dem. Dels att man bara kan köpa dem under en vecka sen är de för evigt slut,så man måste förbeställa. Det fanns mer saker.

Så jag tänker fortsätta spela Arena. Men inte köpa en endaste pryl för riktiga pengar föränn jag ser att de inte gör om den där skiten.

Avstängd
Skrivet av akaLuckyEye:

Jag är nyfiken på vad du anser är vänsterpropaganda i The Last of Us.

Oj, det är så väldigt mycket. Men t.ex. Karaktärerna i The Last of Us Part II är utformade på ett sådant sätt så att inte transpersoner ska känna sig obekväma. Varje ny karaktär som introduceras i uppföljaren har inte definitiva feminina eller maskulina egenskaper,
t.ex Abby och Lev.

Man kan ju tycka vad man vill om detta såklart, bra eller dåligt. Men att spelet försöker utbilda publiken i "inkluderande" och genusvetenskap är väldigt tydligt.


signatur

Jag är precis som din morsa.

Hårig

123
Skriv svar