Nytt lagförslag i Chicago vill göra det brottsligt att sälja våldsamma spel

Medlem
Skrivet av Oakenborn:

Jag vet inte om det är så i just det här fallet men våldsbrott ökade ju ganska mycket under och efter "defund the police" demonstrationerna eftersom många poliser sa upp sig, vilket ledde till en brist på poliser i många amerikanska städer.
Men nej, det är säkert tv spel.

Det ökade även tidigare under året innan några demonstrationer hade hänt. Så vad ökningen av våldet beror på är inte så entydigt.

Medlem
Skrivet av waeress:

Det ökade även tidigare under året innan några demonstrationer hade hänt. Så vad ökningen av våldet beror på är inte så entydigt.

Folk som tror sig komma undan med det och gömmer sig i demonstrationståg/upplopp.


I drank what?

Medlem

Lika löjligt som att vilja förbjuda Fast & Furious filmerna för det glorifierar bilstölder. Rap har ju mycket i sina texter direkta uppmaningar att begå mord, grova brott, kränka å det grövsta kvinnor. Chicago är en stad med mycket extremt våld som många städer i USA och inte är det på grund av spel där man kan stjäla bilar osv. Land of the free my ass.

Medlem

Detta kommer dock inte att gå igenom med tanke på att tidigare försökt bara lett till att man slagit ned på lagen med hänvisning till den amerikanska grundlagen.

Skrivet av trickeh2k:

Men det är väl ok att spela gangsterrap på radion? När ska dessa muppar inse att ingen begår våldsbrott pga. ett spel?

Handlar snarare om en sak i taget. Sedan har ju Amerikanska politiker skrikit sig hesa om rap på radio i årtionden där man ville censurera hela sånger från diverse grupper som N.W.A etc.

Skrivet av Ion:

Om man ska vara petig - klart det finns. Men alla som spelar våldsamma spel begår inte våldsbrott. Tror dock att barn blir avtrubbade av våld i spel, film, musik etc. i högre utsträckning idag, än för 30 år sen. Våld har blivit mer lättillgängligt.

Inte mer än vad Nyheterna och media gjort generellt. Men avtrubbning är en sak... men dessa politikers hela argument bygger ju på att dessa filmer, spel, musik etc. gör folk mer våldsamma. Vilket det finns tonvis med forskning som visar att ett sådant samband inte kan göras. Faktum är att det finns studier som visar på att folk blir lugnare när de får spela dessa typer av spel. Det inkluderar självfallet inte den väldigt lilla minoriteten som bara behöver en trigger för att gå lös men dessa har oftast psykiskt underliggande problem som spökar.

Kort och gott så söker dessa politiker enkla lösningar på komplicerade problem.. bara för att det är lägligt. Med andra ord.. dessa borde fokusera på de stora problemen och dess lösningar istället för att agera på tunnelseende.

Medlem

Våldet i Chicago kommer inte lösas med att förbjuda spelvåld. Våldet kom för länge sen med Al Capone och maffian och har sen dess varit ständigt närvarande. Det är i Chicagos identitet vid det här laget.

Medlem
Skrivet av justabit:

Våldet i Chicago kommer inte lösas med att förbjuda spelvåld. Våldet kom för länge sen med Al Capone och maffian och har sen dess varit ständigt närvarande. Det är i Chicagos identitet vid det här laget.

Hört att Al Capone var ett fan av Postal-serien. Måste ju ligga något i detta.. eller?

Medlem

Han fiskar ju bara poäng hos hemmafruar i villaförorter! inte ens i usa kan ett sådant lagförslag gå igenom.

Medlem
Skrivet av kanshira:

Förbjud bibeln. Den är våldsam.

En av världens mest kända sagoböcker kan man ju inte förbjuda, likaväl som att man inte kan förbjuda andra filmer, böcker med mera som är väldigt våldsamma.
Det viktigaste är att man måste kunna se skillnad på fantasi och verklighet och inte tro att man kan göra allt som händer i böcker och på teve på riktigt.

Medlem
Skrivet av jehuty:

Så typiskt usa att hitta på problem som dom löser istället för att titta på dom riktiga problemen.

Japp det var mest tydligt i USA men denna mentalitet att hitta på problem att lösa än att lösa dom riktiga problemen har spridit sig

Ion
Medlem
Skrivet av eld:

Vetenskapen har igen och igen visat en ganska tydlig seperation mellan verklighet och fiktion.

Själv är jag rätt avtrubbad till våld i spel på grund av våld i spel, men för att bli avtrubbad till våld i verkligheten måste jag uppleva mer våld i verkligheten.

Ja du har rätt, det låter helt klart rimligt!

KoP
Medlem

Dela ut gratis morfin till varenda människa så ska vi nog se att folk håller sig lugna i samhället (i ett tag). 😅

Medlem

Brukar det inte vara militanta katoliker som gör sånt här?
Dom som ljuger mest, och radar upp hela släkten för julkort, osv, och har mer än 1 skelett i garderoben?
Dom som tvingar sina söner att bli präster?


Grinigare än alla.

Medlem

Frågan jag vill ställa till dessa människor är varför de tror krig och elände skett innan det första digitala våldsspelet utvecklades, eller ens första våldsfilmen för den delen.

Medlem

Nä, nu får folk sluta med att smygstarta högtider i förväg! Det är en månad och en vecka för tidigt för ett sånt här aprilskämt!


Det finns tre bra vad faan
- Vad faan är planen för idag?
- Vad faan är jag har skjutit upp som behöver bli gjort!?
- Vad faan, nu skriver jag en checklista för dagen!

Medlem

Jag tror inte att det kommer att hända något. Inget att se här cirkulera. En polis som säger cirkulera måste bli rätt frustrerand när alla återkommer till samma plats igen. För ingen vill väl förarga en polis i onödan?

Medlem

Judge Death har rätt. Alla brott begås av levande, alltså bör att leva vara brottsligt.
"The crime is life, the sentence is death".

Eller också löser vi de bakomliggande problemen istället

12
Skriv svar