Bra speldator för kunna spela minecraft och forthnight

Medlem
Bra speldator för kunna spela minecraft och forthnight

Skulle behöva tips om redan ihopsatta datorer som är tillräcklig vass för att spela minecraft och forthnight. Räcker det med dator mellan 7k-9k ?

Medlem

Ja, det räcker. Men mer hjälp kan jag tyvärr inte ge dig.


Too real to be a dream, too painful to be a nightmare.

Medlem

Följ fyndtipstråden och kolla andra trådar om köpfrågor på sweclockers.com

Just nu är det brist på grafikkort men det har funnits datorer med rtx2060 under 9000:-
https://www.power.se/datorer/datorer/stationar-dator/lenovo-l...
https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingdator/stationar-gami...
Håll bara koll på leveranstider och tänk på att egentligen är grafikkorten med 'super' ofta rätt mycket bättre (iaf gör det skillnad om man redan ligger på gränsen)

Egentligen går det säkert att spela de spelen på enklare datorer än så, men man börjar alltid fundera i termer av framtidssäkert och prisvärdhet när man ändå köper nytt.

Medlem

Hade du tänkt dig en eventuellt framtidssäkrad "rigg" där du senare kan komplettera med grafikkort, eller endast för Fortnite och Minecraft specifikt? Du kanske vill ha ett ATX-moderkort samt en låda för ATX-kort om du vill uppgradera längre fram.

Du skulle kunna klara dig på en Intel-processor med integrerad grafik och typ 8gb eller kanske 16gb minne tänker jag (vad du än väljer så köp minnes-kit med 2 stickor för dual-channel 2x4gb eller 2x8gb), för Minecraft och Fortnite.

RAM som körs i dual-channel:
https://www.youtube.com/watch?v=-k5wA7EFwpo

Processorn har integrerad grafikkrets (UHD 630) som fixar enklare spel:
https://www.youtube.com/watch?v=Diss21cdd-4

https://komponentkoll.se/bygg/jltnS (mATX) plus lite extrafläktar för ökat luftflöde, det kanske räcker med en extra.

Kanske inte super-optat, det går nog att hitta fynd på blocket / tradera med om du kollar lite och inte har superbråttom.
Vet inte om allt är med du kanske vill stoppa in lite LED-fläktar för bling om du har en låda med fönster.

Nätaggregatet kanske inte behöver fullt så kraftigt om du väljer att bara köra med integrerad grafik i framtiden.

Är inget expert på att bygga pc-datorer men forskar man lite själv så brukar man kunna hitta något som känns bra.

Medlem

Hej, tack för era svar. Är min brorson som skall ha den och de kan inte bygga datorer. Så det måste vara Helt klart när man köper den. Samt har bara 2 veckor d0 han fyller 0r snart

Medlem

Det är den sämsta tiden på länge att bygga/köpa en speldator. Betydligt billigare att köpa ett xbox series s för 3600 kr (som motsvarar en dator för 10 000+ med dagens priser) men ska det vara en dator så får du tänka att det tillkommer kringutrustning och tillbehör. Räkna med 2500 kr kanske för en monitor, keyboard och mus (samt kanske ett billigt head set?). De flesta datorer som säljs som speldatorer hos seriösa butiker klarar ovan spel (gtx 1650 och uppåt). Marknaden just nu är lite att ta det som finns. Skulle jag köpa en stationär färdigbyggddator skulle i alla fall jag välja en butik som man kan åka till om problem skulle uppstå. Enklast om du själv letar och postar länk här så kan nog en snäll själ säga om den är ok eller inte. Båda länkade datorer ovan är ok på pappret sen har jag ingen erfarenhet av de märkena och vad de stoppar in för grejjor.

Medlem

Denna hade jag tagit om jag var i dina skor:

https://www.mediamarkt.se/sv/product/_lenovo-ideacentre-t540-90lw0038mw-stationär-gamingdator-med-gtx-1650-1327296.html?rbtc=prj%7Cpf%7C1327296%7CLENOVO+IdeaCentre+T540+(90LW0038MW)+-+Stationär+Gamingdator+med+GTX+1650%7Cp%7CDatorer++-+Stationär+dator+-+Desktop%7C

Räcker mer än väl för dina behov och du får 512gb hårddisk istället för 256 som är brukligt i de allra billigaste stationära. Sen behöver du förstås skärm och tangentbord/mus/headset. Sikta på en billig skärm med inbyggda högtalare så behöver du inte köpa det separat heller.

Medlem

Tack, han har kring utrustningen redan.

1
Skriv svar