Vad jobbar du med och trivs du?

Medlem
Skrivet av noyart:

Industri/produktion är där jag kommer ifrån, det skulle vara kul att testa något annat. Även om arbetsuppgifterna var helt okej.Vad jobbar du med?

Just nu operatör robotar och bearbetningsmaskiner


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Inaktiv
Skrivet av noyart:

Hej,

Jag har kommit till en vägkorsning i mitt liv där jag bestämt mig för förändring och ett nytt jobb. Jag har jobbat i 5-6 år på ett ställe där arbetsbelastningen aldrig riktigt gick ner, stressen, pressen och lönen gick liksom inte ihop. Jag ramlade in i väggen och blev sjukskriven. Efter min sjukskrivning på 1 månad, och 2 veckor tillbaka på arbetet igen så insåg jag att här kan jag inte vara kvar. Om jag inte har en dödsönskan att någon dag köra 110km/h rakt in i väggen. Så jag sa upp mig och tänkte hitta ett nytt jobb. Jag vet, jag vet, säga upp sig innan man har ett nytt jobb... Kanske ett stort misstag eller precis det jag behöver som eld. En sak är säker, tror inte min mentala hälsa skulle klara sig en längre fortsatt tid där.

I vilket fall, jag tänkte börja med att kolla efter något som kanske gör skillnad i människors liv, har en bra balans mellan jobb och privatliv (något jag inte hade innan) och en normal lön man kan överleva på. T.ex. Testade jag på barista yrket under en sommar, vilket var sjuk kul och socialt, kanske inte bästa livsbalansen (från vad jag har hört), men när lönen ligger runt en sommarjobbar lön för en gymnasieelev och 15h på kontrakt så går det inte riktigt ihop.

Kan säga redan nu att jag inte kan studera heller, då jag saknar högskolepoäng för CSN, en yh utbildning som det aldrig blev något av, förutom ett fint lån att betala av haha. Men det var kul.

Känner mig lite vilse i vad jag vill göra, och tänkte kolla lite vad folk jobbar med och om ni trivs, kanske finns det inspiration att hitta?

Jag var i typ samma situation som dig vid min senaste anställning.
Stressigt som bara den i perioder så att jag en dag bara föll ihop hemma och hade en utanför kroppen upplevelse. Tror till och med att jag skrämde den som bodde hos mig just då eftersom jag såg saker som jag inte borde ha kunnat se, så hen kom aldrig mer hem till mig efter det.
Men jobbade ändå kvar ett tag till tills det var marknad och jag jobbade natt. Hade jobbat natt förut och då var det alltid någon mer som jobbade tillsammans med mig men inte den gången. Så jag ifrågasatte min chef om det och han blev irriterad och sade att ingen annan skulle klaga över det och var även nära att ge mig sparken.
Så jag tog upp det med mina arbetskamrater dagen efter som sade som mig att de aldrig hade gått med på att jobba själv på natten under en sådan helg. Så då bestämde jag mig för att säga upp mig.

Efter det var jag sjukskriven ett tag och gick hos psykolog. Sen har jag haft praktik på olika arbetsplatser och även studerat. Har läst upp min gymnasiekompetens på folkhögskola och studerar just nu på universitet.
Mellan det så är jag engagerad i en förening där jag även sitter i styrelsen och har planer på att försöka starta upp något eget men väntar med det eftersom jag inte riktigt känner mig redo än pågrund av olika omständigheter.

Inaktiv
Skrivet av Kyrre:

Jobbar hemifrån med administration och kundtjänst. Stortrivs just pga jag får jobba hemifrån.

Har själv funderat mycket på att jobba hemifrån. Några nyttiga tips för vad som krävs och hur man lyckas med det?
Hur kan lönen se ut?

Quake-konnässsör

Jobbar som elkraftingenjör inom eldistribution, 0.4kV - 52kV.

Jobbet är varierande, både ut och inne på kontoret, jobbar med andra samt mycket ensamt. Det är mycket problemlösning och diskussioner med markägare för hur och om man får komma fram med ny / renovering av mellanspänning / lågspänning över fastigheterna. Vissa dagar är bättre än andra dagar, vissa dagar blir man nästan mordhotad och andra dagar får men belöning att man gör ett bra jobb. Inne blir det mycket materialkännedom och mekaniska- / elektiskaberäkningar på diverse material.

Gått in i väggen har man förmodligen varit nära och gjort många gånger, vet inte riktigt exakt hur det känns men... en känsla av distans från verkligheten och stirrar in i väggen? Men det har förmodligen varit att man har varit överarbetat de senaste åren, för få personer på avdelningen och fel personer på de beslutsfattande positionerna.

Över det så är det en rätt fri arbetsupplevelse, ingen som ständigt ser över axeln och man får jobba i en rätt okej miljö när det sköts på rätt sätt, som de inte har gjorts på de senaste åren men...

Medlem

Sa upp mig från tråkigt kontorsjobb och blev lokförare istället. Ångrar det inte en sekund.
Bra lön och 95% av tiden väldigt avslappnande jobb. Sen jobbar jag inte så himla mycket egentligen. Även om jag är schemalagd 8h en dag så brukar det innebära kanske 3-4h av faktiskt jobbande.
Just nu går jag även på ett 8-6 schema (jobbar 8 dagar i rad) vilket är perfekt då jag i stort sett har semester varannan vecka.

Redaktör
Skrivet av Kavakava83:

Arbetar som sjuksköterska och det är nog något man aldrig kommer bli arbetslös som iaf. Har 15 års erfarenhet nu och jag har tröttnat sedan länge på det ”sjukvårdstekniska” och fokuserar istället på samtalet. Det dröjer oftast kvar längre och jag får ut mer av mitt liv på detta sätt upplever jag.

Det är en fantastisk känsla att kunna få hjälpa andra oavsett om det är med urinstämma, mediciner eller toalettbesök. Lönen var inte den bästa men många har kommit upp sig bra sista åren.

Bra inställning! Som brukare uppskattar man att bli sedd som människa, inte en uppgift som ska lösas. Jag har mött mycket vårdpersonal genom åren (diabetes typ 1), och det är folk med den inställningen man lär mest av. Bra snack utan pekpinnar.


signatur
Medlem

Jobbar som tågkonduktör i Norge. Bra betalt och skönt jobb man aldrig behöver ta med sig hem, men! Arbetstiderna kan vara riktigt slitsamma, speciellt nu när barnen är små. Man jobbar också högtider och varannan helg, så känns som om man missar lite för mycket tid med barnen, dom är ju bara små en gång. Men egentligen så har jag inte så många andra alternativ nu när allt är så dyrt. På detta jobbet kan man nämligen mer eller mindre jobba så mycket ÖT man vill och det ger mycket bra betalt! Så just nu är det värt, får se om några år!

Medlem
Skrivet av anon_326145:

Har själv funderat mycket på att jobba hemifrån. Några nyttiga tips för vad som krävs och hur man lyckas med det?
Hur kan lönen se ut?

Enda tipset jag har är väl att man letar mycket. Sen tror jag inte det krävs särskilt mycket mer. Jobbet brukar erbjuda laptop och tillbehör men jag själv använder gaming datorn. Lönen är nog väldigt olika. Jag har förhandlat mig upp till 30 vilket jag ändå tycker är bra med tanke på yrket och ingen utbildning.

Sen finns det stora företag som i princip jämt söker folk (ex Webhelp). Har provat jobba för de men där var det strängare och mycket sämre betalt (ca 22). Utöver lönen så tyckte jag inte om det. Tycker det är viktigt att arbetsgivare och arbetstagare kan lita på varandra. Så länge man gör ett grymt jobb bör man ha lite "frirum". Där var det att man behövde byta status på skärmen för att hämta en kaffe i princip, lite löjligt.

Men fördelarna är många. Sparar in mycket pengar på transport till jobbet, slipper tänka på matlådor, etc samt att man sparar tid. Det är väl inte för alla då vissa saknar den sociala biten men själv umgås jag med mina vänner på fritiden och har inte behovet av det sociala på jobbet.

Medlem

IT-konsult, arbetar hemifrån sedan 8 år tillbaka, som QA specialist. Pysslar för tillfället med Automatisering. Trivs som fisken i vattnet, även om man vissa dagar saknar det sociala med en arbetsplats.


signatur

AMD Ryzen 9 5900x| Asus ROG Crosshair VIII Dark Hero X570 | G-Skill 32GB DDR4 3600Mhz CL16 Trident | MSI Geforce RTX 3080 10GB Gaming X Trio | Phantek P600S | Creative Sound BlasterX AE-5 Plus | Corsair RM850X 850W | Samsung 980 Pro 1TB M.2 NVME | Kingston A2000 1TB M2. NVME | Corsair H150i Pro XT
LG 38GN950 | LG Oled 65C7, 65C1 och 55C9
Xbox Series X | Playstation 5 | PSVR 2 | Oculus Quest 2

Medlem
Skrivet av Tomas Helenius:

Bra inställning! Som brukare uppskattar man att bli sedd som människa, inte en uppgift som ska lösas. Jag har mött mycket vårdpersonal genom åren (diabetes typ 1), och det är folk med den inställningen man lär mest av. Bra snack utan pekpinnar.

Tacki tack. Majoriteten av mitt yrke har jag jobbat med barn och ungdomar så det har blivit några typ 1:or. Många som dröjt sig kvar fastän man då träffade de i "akut fas". Sen 2020 jobbar jag på äldreboende så nu är det andra problem såsom fel färg på stödstrumporna xD. Pekpinnar mår man sällan bra av men som förälder är det fantastiskt bra

Medlem
Skrivet av Kyrre:

Jobbar hemifrån med administration och kundtjänst. Stortrivs just pga jag får jobba hemifrån.

Jag försöker också hitta liknande jobb. Mest för att jag vill bo utomlands men ha en svensk lön, pensionsinbetalningar, etc. Måste du använda hemtelefon ellet bara internet?

Medlem
Skrivet av Zidious G:

Jag försöker också hitta liknande jobb. Mest för att jag vill bo utomlands men ha en svensk lön, pensionsinbetalningar, etc. Måste du använda hemtelefon ellet bara internet?

Använder endast internet! Också funderat på att prova jobba utomlands någonstans där allt är mycket billigare (typ Thailand). Då lever man som en kung med svensk lön.

Medlem

Jobbar inom IT.

Sa upp mig själv 2 ggr innan, både utomlands och i Sverige. Utan att ha ett annat jobb. Visst, inte så smart, man ska ha ett annat jobb innan man säger upp sig. Men det gick bra och jag kunde beta av backloggen. 🙂

Om du inte har familj så är möjligheterna i princip oändliga. Kolla upp några videos på Youtube om synchronicity. Universum works in mysterious ways och drar i trådar som du inte ens kan föreställa dig. Det finns tecken om du är uppmärksam, eller så kommer de "make sense" i efterhand.

Lycka till! 🙂

Medlem

Jobbar som logistiker och trivs väldigt bra. Det är mycket resande med övernattningar men det funkar då jag passar på att träna Jiu-Jitsu på andra klubbar och skaffa nya kontakter inom det.
Kan sitta hemifrån eller på kontoret och jobba när jag är hemma vilket är toppen.

Medlem
Skrivet av Kyrre:

Använder endast internet! Också funderat på att prova jobba utomlands någonstans där allt är mycket billigare (typ Thailand). Då lever man som en kung med svensk lön.

Eeexakt det landet jag tänkte på. 🤣 Är där fyra månader om året redan.

Medlem
Skrivet av Tomas Helenius:

Är redaktör på en svensk spelsite. Fantastiska kollegor, grymt bra arbetsgivare och roliga arbetsuppgifter, inte minst att snacka med alla trevliga besökare!

Tidigare jobbade jag som kock i många år, men insåg allt mer att jag vantrivdes (väldigt stressigt) så jag sadlade om. Hade bara 2-årig kockutbildning, men läste in gymnasiet på Komvux på 1,5 år, sen universitet. Utbildningen (medie- och kommunikationsvetenskap) lite besläktat med vad jag gör i dag, men inte spot-on. Men högre studier är ändå nyttiga, man lär sig tänka bredare, på flera sätt och man får större förståelse för saker och sammanhang (samtidigt som man inser hur lite man faktiskt vet). Rekommenderas om du är lagd åt att studera.

Om du är socialt lagd och tål restaurangstress så kan servitör kanske vara något. Branschen söker folk och om du är duktig och jobbar på vettiga ställen finns en del att tjäna på dricks. Dock hårt jobb både fysiskt och mentalt, och varken grundlön eller OB brukar vara nåt att skriva hem om.

Bättre jobba på ICA eller konsum än inom restaurang, har jobbat tio år på finlandsfärjor och har jobbat på serveringen en del då också, det är knappt någon dricks värd att tala om idag jmf. med typ 1990-talet. Livsmedelsbutik har jag också jobbat inom, mycket mindre stress och press, bättre lön och generöst OB, det är riktigt bra där att jobba sena kvällar och helger.

Skrivet av Kyrre:

Använder endast internet! Också funderat på att prova jobba utomlands någonstans där allt är mycket billigare (typ Thailand). Då lever man som en kung med svensk lön.

Skulle hellre jobba från typ nordligaste sibirien, så man får lite skönt svalt klimat också.

Medlem

Jobbar som gruppchef på polisen. Har några år på universitetet och några år inom både det privata och annan offentlig verksamhet innan jag sökte mig hit. Stortrivs på jobbet och i myndigheten, sen är det nog ingen som jobbar offentligt för att bli rik (även om jag själv tycker att jag tjänar bra) utan det är andra saker som driver och motiverar. Kan vara stressigt och jobbet kan följa med hem, men har svårt att se att jag skulle vilja vara någon annanstans.

Om du är intresserad av att jobba med människor kan jag rekommendera att du funderar på t.ex. arrestvakt eller passhandläggare hos oss.

Oavsett var du landar sen så låter det klokt att du lyssnade på din kropp och själ, när man väl gått in i den berömda väggen så kan det vara ett helvete att ta sig tillbaka igen. Ta hand om dig och lycka till på den nya arbetsplats det blir!


signatur

Good. Bad. I'm the guy with the gun

FM-guru
F.d. Sisyr

Jobbar som kock. Det funkar väl, men är inget jag ser mig själv göra fortsatt karriär inom utan kommer att rikta om mig framöver. Stressigt, obekväma arbetstider och dassig lön sett till arbetsinsats. Däremot har man ofta kul på jobbet, vilket såklart inte ska underskattas. Det är även en av huvudanledningarna till att jag inte redan sadlat om - där den andra är att jag inte är hundra på vad jag vill göra istället. 🫣 Har sökt en universitetsutbildning till hösten och blivit antagen, men om jag kommer satsa på den eller inte är fortfarande oklart.

Medlem

Jättebra tråd och synd att den dog ut i somras, så jag drar igång den igen och hoppas fler skriver här Jag är utbildad fotograf i grunden och har tillsammans med sambon bedrivit e-handel sen 2010, men börjar undra om jag inte har blivit utbränd efter de två FANTASTISKA pandemi-åren vi hade - vi jobbade i perioder 12 timmar om dagen 7 dagar i veckan för att hinna med.. Det var roligt men också fruktansvärt tungt ibland.

Vi har gjort allting själva - från produktbilder och produkttexter till att vi designat webb-butiken och inte minst haft hela lagret i egen regi ända sedan starten (vilket inte är en liten sidosyssla direkt). Packat ALLA ordrar själva, kundservice, returer, maila eller ringa var och varannan kund som inte kan sin egen adress, e-postadress eller sitt mobilnummer.. LOGISTIKEN - oj oj oj vad man lärt sig mycket inom logistik på 13 år- och lär sig fortfarande varje vecka nya sätt ett fraktbolag kan fucka upp en leverans eller en retur.. Vi har hållit riktigt hårt i slantarna och har gått runt ekonomiskt rätt länge men utan att direkt göra några vinster. Flera konkurrenter har kånkat i år så framtiden ser ändå till viss del ljus ut..

Kruxet är dock att jag vill göra något annat. Jag är så trött på att vara så personligt och känslomässigt involverad i jobbet som man blir med eget företag.

Har kollat på lite olika tjänster, men blir helt vimmelkantig när jag ser kraven de har på människorna de vill anställa?! Alla ska vara raketforskare! Men sen anställer de ändå nån jävla tjomme som är helt inkompetent - vi jobbar mot en del små och mellanstora företag och inkompetensen hos många av de anställda på de mellanstora företagen är SKRÄMMANDE! - hur i helvete fick de jobben? De kan inte stava, skilja på "de" och "dem" eller vet ens hur man skriver en offertförfrågan (3 dagars mailande fram och tillbaka innan vi fått ur dem all info som krävs - tex "Peppol" vet de ofta inte ens vad det är - hur blev de inköpare överhuvudtaget?) och verkar allmänt retarderade på ett sätt som jag bara inte kan förstå.. Varför har de ens jobb? Varför har dessa retarderade inkompetenta människor fast jobb medans tusentals superkompetenta och intelligenta människor inte kan hitta jobb? HUR I H*****E KLARADE DE AV UNIVERSITETS /HÖGSKOLEUTBILDNING?! *mind blown*

Jag har sökt några tjänster men än så länge bara fått mailsvar där det stått "tjänsten är tillsatt" eller inga svar överhuvudtaget. Framstår jag som alldeles för överkvalificerad? Fattar inte, känns ändå som att med all min kompetens och erfarenhet att de borde svara ganska snabbt och säga något i stil med "Du är alldeles för överkvalificerad för tjänsten, men vi har en öppen VD-position som behöver tillsättas omgående - är du intresserad?" -eller nåt i den stilen Men problemet är väl att jag har noll intresse eller kunskap inom programmering, mattematik, eller sälj - och utan det är man TOTALT irrelevant på dagens arbetsmarknad, ja om man inte vill vända burgare eller städa dvs..
Jag kan verkligen inte se en väg framåt yrkesmässigt..

Vad skulle jag kunna söka för typ av tjänster (ej fotograf)?

Medlem
Skrivet av Mrkarisma:

Har kollat på jobb men kraven de har på folk de vill anställa?! Alla ska vara raketforskare!

När det gäller kraven de specificerar i jobbannonser så beskriver de oftast en fantasiperson som är så perfekt att de aldrig kommer hitta någon som uppfyller den, och jag tror tyvärr att det avskräcker många att söka jobb de själva känner att de skulle klara av.

Medlem
Skrivet av beersgarden:

Om du är intresserad av att jobba med människor kan jag rekommendera att du funderar på t.ex. arrestvakt eller passhandläggare hos oss.

Tänker främst på passhandläggare... är det ett heltidjobb då?
Är det brist på det så man lätt kan få det?

___________________________________________________________________________________

Jag själv jobbar som trafiklärare och har gjort det i tre år nu.
Stortrivs på jobbet och särskilt på den skolan jag är på just nu.

Älskar verkligen att se hur folk går från att knappt kunna hantera en bil till att bli riktigt grymma och trygga förare när de tar sitt körkort.

Dessutom jobbar vi mycket med personer med NPF på våran skola.
När många säger "Det finns ingen chans i världen att hen kan ta ett körkort!" så ser vi olika möjligheter och gör vad vi kan för att hjälpa dessa personer fram mot ett körkort. Sällan körningen är problemet utan teorin är det vi får jobba mest med.

Jag har tidigare jobbat på olika boendet och studerade till fritidsledare för en herrans massa år sedan och vi gick då in på olika diagnoser samt funktionsnedsättningar.
"Jag kommer aldrig jobba med det" tänkte jag då men jisses vad fel jag hade
Så jag är glad att jag fick en grund och denna grunden har byggts på under årens lopp.


signatur

Halo kompis!

Medlem

Utvecklare på Mojang efter 15-20 (herregud!) år som utvecklare på allsköns ställen i konsultbolag och som anställd.

Känner att jag äntligen hittat hem med fantastiska kollegor, kul och utmanande produkt (Minecraft) och ett bolag som faktiskt vill tillföra något gott.

Trodde aldrig att jag skulle arbeta med spelutveckling då jag hade fokuserat länge på backend, men slumpen gjorde att jag hamnade rätt och numera kombinerar hobby, passion och kompetens.

Medlem

Är teamleader på ett sågverk i småländska skogarna! Jobbat med det i 16 år nu och trivs väldigt bra!

Skribent

Är skribent på en webbplats (vill inte uppge vilken). Det är intressant och roligt, men en kollega – vi kan kalla honom Tomas H – skriver ofta gubbskämt i vår Slack-grupp, vilket kan tära på krafterna.

Medlem
Skrivet av Jonny Myrén:

Är skribent på en webbplats (vill inte uppge vilken). Det är intressant och roligt, men en kollega – vi kan kalla honom Tomas H – skriver ofta gubbskämt i vår Slack-grupp, vilket kan tära på krafterna.

Tråkigt när man ska behöva känna sånt obehag på sin arbetsplats, lider med dig!

Själv är jag en riktig kontorsråtta, jobbar som Kvalitetsutvecklare och lokalt verksamhetsstöd i kommunen, rätt konstig titel egentligen men man kan säga förenklat att jag supportar handläggare som nyttjar verksamhetssystemet. Det är flexibelt, kul kollegor och sjukt fritt så jag är nöjd.


signatur

Xbox Series X | Nintendo Switch | Xbox One X | Xbox 360
Fanatec CSL DD 8nm | McLaren GT3 V2-ratt | CSL Elite V2-pedaler

Medlem

För 11 år sen så jobbade jag i hamnen här där jag bor..som truckförare och pall-plastare. Vi plastade in paket med kött-tråg som sen kördes till icas verksamhet där dom packar kött i trågen. Det arbetade jag med i 4 år. Sen la dom ner min avdelning.

Som tur var så hade shipping företaget jag jobbade åt, trygghetsrådet. Vid 30 års ålder så betalade dom en intensivkurs för körkort. Jag fick direkt jobb på en biluthyrningsfirma, lärde mig kontor/kundtjänst och rekonda bilar.

Jag fastnade för rekonden väldigt mycket och blev ansvarig för tvätthallen, köpa in medel och se till att vi har allt. Jag fick också lära upp nytt folk. Alla får lära sig tvätta först innan dom blir placerade i kontor eller vart dom hamnar. Jag lär upp i tvätt och lämnar sen en sammanfattning om dom ska få vara kvar eller inte. 10 år och jag trivs fortfarande.

Hörlurarna i och böcker att lyssna på. Självgående och ingen chef som tittar över axeln. Den ända gången chefen kommer är om jag har gjort ett dåligt jobb.

Jag tjänar väldigt bra tycker jag för att tvätta bilar. Så lönen är en bonus. 41 år idag är jag och jag tvättar bilar snabbare än en 20 åring.

Medlem

Jag arbetar som mätningstekniker sedan tre år tillbaka och trivs väl egentligen. Det är ett väldigt självständigt arbete och om det någon gång skulle bli lite stressigt så är det under korta perioder. Vår arbetsuppgift går i huvudsak ut på att markera ut var byggnader och infrastruktur ska placeras så att bygglov och ritningar efterföljs samt uppdatering av kartan inför detaljplaner.
Tyvärr så har det varit oerhört lugnt det senaste året och det finns inga tecken på att det finns någon vändning på gång.
Det har gjort att vi har fallit tillbaka på vårt uppdrag att uppdatera den digitala kartan för kommunen och det är väl här problemet börjar för min del för jag tycker att den här arbetsuppgiften är oerhört tråkig.
Jag känner dessutom att jag inkräktar i någons personliga sfär varje gång jag går in på någons tomt för att mäta in deras hus. Jag känner att det ska väl kommunen skita i om någon bygger ett uterum på baksidan. Tycker överlag att vi har alldeles för mycket byråkrati i Sverige så jag får svårare och svårare att försvara mitt arbete för mig själv. Lyxproblem kan tyckas
Jag har dessutom insett att all kontakt med människor är väldigt tärande på mig som en introvert person. Ofta har jag ingen energi att umgås med folk efter jobbet.

Jag skulle vilja börja arbeta som lokförare istället. Följer en person på Youtube som kör transportlok och det verkar vara ett oerhört skönt och självständigt arbete där jag är själv större delen av arbetsdagen. Perfekt för mig.
Jag sökte spontant till en lokförarutbildning i Nässjö innan semestern och var med till sista steget. Ska försöka igen nästa år men tänker utöka mina ansökningar till fler städer. Hoppas verkligen att jag kommer in nästa år.


signatur

PSN: OAKTHYR

Jag är socialsekreterare med inriktning ekonomiskt bistånd. Trivs hur bra som helst, verkligen jättekul arbete! Kan rekommendera socionomutbildningen, finns mycket spännande och varierande jobb att välja mellan inom socialt arbete.

12
Skriv svar