Spel vi tröttnat på

Medlem
Skrivet av alias:

Var inte huvudfrågan "Har du spelat något spel eller någon spelgenre så pass mycket att du inte vill ha mer?" Inte bara ett specifik spel som släppts nyss som Diablo IV? Visst om det var det som fick det att tippa över och du aldrig kan tänka dig att spela ett spel i den genren igen.. Frågan var nog inte bara om ni ogillade ett nyss släppt spel?

Det stämmer.

Har du inte tröttnat på något spel alls då?

Eller känt att du vuxit ifrån någon spelgenre du spela mycket förr?


signatur

”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]

Medlem
Skrivet av perihelion74:

Om jag ser ett turordningsbaserat jrpg till så skriker jag..

Aaargh! XD

Hur är det med alla brädspel då? De är ju också turordningsbaserade?


signatur

”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]

Medlem

Jag tror den enda genre jag verkligen tröttnat på är MMORPG's. Genren har inte utvecklats direkt de senaste 20 åren, världarna är fortfarande statiska, och när WoW blev stort och gemene man upptäckte genren blev allt skit. Communities gick åt helvete, spelare är mer otrevliga och själviska, etc, etc.
MMORPG's brukade vara lika mycket socialt som spelet i sig. Ofta kunde spelet i sig vara mediokert som bäst, men var ändå en succé pga den sociala aspekten.

Har inte spelat ett MMORPG på över 10 år.


signatur

I drank what?

phi
Medlem

Alla tävlingsinriktade multiplayerspel oavsett genre.

Jag har aldrig kunnat spela den typen av spel bara på skoj. För att jag ska ha kul i de spelen och känna att jag får ut något av tiden i spelen så vill jag bli riktigt bra på dem och för att bli det så kan man inte spela dem på en casual-nivå. Man måste lägga tid och energi på spelen för att successivt bli bättre och den tiden och energin har jag helt enkelt inte längre.

Medlem

Till skillnad från många andra här så hade jag personligen faktiskt önskat ett nytt, modernt och riktigt bra MMO. Efter att ha läst vad alla skriver om saken så låter det för mig främst som att folk har nött WoW alldeles för länge och bränt ut sig på detta. Jag har också spelat en del WoW men antagligen inte på den nivån som många andra här.

Så ett nytt MMO med lite nytänk och moderna mechanics hade varit fint. Ashes of Creation följer man lite halvt, det har potential men man får se hur det blir när det väl släpps.

För min del så har alla spel med Anime-influenser börjat gå bort. Det känns som det är samma sak varje gång, samma stereotyper av karaktärer, samma "överhypade" ögonblick osv. Jag kan bara inte ta det seriöst längre nu när man är lite äldre.
När det släpps ett nytt Final Fantasy så testar jag däremot gladeligen på det iaf.

Annat som jag börjar tröttna ordentligt på är spel med retrografik, speciellt de som inte tillför något nytt alls utan bara gör vad spel gjorde redan för 30 år sedan. Det var kul i början med lite boomer shooters och pixelgrafik i spel, men nu känns det bara som ett sätt för utvecklarna att vara lata och slänga en "retro"-stämpel på sitt spel. Nej, jag vill faktiskt spela något som känns NYTT nu!

Sist men inte minst så känns det som att man börjar växa ifrån Nintendo rätt ordentligt. Inte många titlar som släpps där som är intressanta längre. Kollar man de nya Pokémonspelen och hur de ser ut och spelas får jag nästan rysningar över faktumet att de inte har kommit längre än sådär. Känns som vissa av spelen som Nintendo trycker ut helt och hållet lever på sin IP och inte tillför något som helst nytt. Vissa spel ser sämre och mer nerdummade ut än de gjorde för 15 år sedan.
Släpps det ett nytt mainline 3D Mario eller ett nytt Zelda-spel så kommer jag att köra dessa för att de ofta är välgjorda spel iaf, men även med dessa serierna så tilltalar de senare titlarna mig allt mindre.
Hade det inte varit för att man kör lite Mario Party, Mario Kart eller Smash Bros på ploj-nivå när man drar ihop ett gäng vänner lite då och då så hade jag nog sålt min Switch vid detta laget.

Medlem

Wow, Diablo 4 och överlag spel som innefattar grind och "blir bra vid level xx".

Medlem

Online tävligsspel överlag. Multiplayer i all ära men jag är för slö och har för lite tid att bli riktigt bra på dem. Åldern hjälper inte heller😂

Medlem

Destiny 2. Jag har inget problem med att grinda i spel. Jag tycker till och med att det kan vara lite avslappnande att hoppa in och göra lite dagliga aktiviteter och det var något som jag gillade att göra i Destiny 2. Jag var också med på många olika evenemang som Iron Banner, Solstice och The Dawning och tyckte att det var roligt att kämpa mig till den unika utrustningen som erbjöds.
Det var helt enkelt ett roligt spel att grinda i. Sen hände något i och med att Bungie köpte sig fria från Activision, spelet blev f2p och det blev ett väldigt fokus på säsonginnehåll. Samtidigt som grundstoryn som fanns med sedan spelet släpptes försvann.
Här någonstans tycker jag att spelet helt tappade sin magi och jag har inte spelat på flera år. Jag vägrar också att ge Bungie mer av mina pengar eftersom jag inte längre har tillgång till innehåll jag betalade fullpris för i Destiny 2, Warmind, Curse of Osiris och Forsaken. Jag skulle verkligen vilja spela igenom storyn igen som den var då.


signatur

PSN: OAKTHYR

Medlem
Skrivet av alias:

Ok, ja ska man hårddra det så har väl det inte släppts så mycket riktigt nyskapande de senaste 20 åren Så om man inte står ut med samma typ av spel (lite snyggare bara) så borde man kanske tröttnat för länge sen?

Skrivet av Molotov:

Man behöver inte hårddra.

Det heter hårdra

Medlem
Skrivet av Snabeltorsk:

Mmorpgs, bilspel, fightingspel.

Samma här. Jag lägger till Ubisoft spel.

Medlem
Skrivet av Hanzo:

Aaargh! XD

Hur är det med alla brädspel då? De är ju också turordningsbaserade?

True, jag borde skrivit turordningsbaserade strider.

Medlem

Visst kan man välja att tänka att det är "bortkastad" tid, men om man tänker så är ju allt som inte är något skapande eller lärorikt bortkastad tid ( tex se film, lyssna på musik, spela vilket spel som helst osv osv). Som jag ser det så finns värdet där i "nuet" då man får underhållning (förhoppningsvis) så det fanns ett värde med den avsatta tidsinvesteringen.

Men när det kommer till att tröttna på vissa typer av spel så är det väl vissa som går i vågor. Tex wow har man slutat med rätt många gånger för att sen komma till tillbaka (nu senaste när classic kom ) . Personligen har jag inte samma möjlighet att lägga samma antal timmar som man kunde när man var yngre (av naturliga skäl) så en hel del typer av spel faller bort av den anledningen. Finns ingen direkt genren som jag valt bort pga att man börjat tröttna på den däremot så finns inte hungern för att hitta ett nytt färskt och fräscht mmo längre vilket kan ses som att man är mätt på genren kanske.

Medlem

Open world har jag skippat sedan länge. Assassins Creed, Far Cry och tom Red dead 2 har jag struntat i länge även om jag spelar State of decay 2 och Police Simulator: Patrol officer mycket med det är inte samma sak.

Jag är vansinnigt trött på Fifa och NHL. De skulle kunna sälja en billigare uppdatering och släppa spel vart fjärde år eller liknande. De orkar ju inte ens ändra animationerna vid byten och mål längre men ändå kastar sig alla pojkar över de här spelen för att få spela som sina giriga saudilakejer.

Minecraft är kreativt men jag fattar inte grejen. Hur kan detta fortsätta vara så intressant?

Medlem

Racingsims.

Samma trötta licenser varje gång vilket innebär att samma banor och bilmodeller recyclas år efter år. Lägg till dålig AI och multiplayerlägen där man måste kvalificera i 10 minuter innan man kan starta ett race där man blir avprejad i första kurvan och ragequittar.

Medlem

Simulator, open world och sandlådespel. Spel utan mål och spel med stora transportsträckor får mig att vilja spy.

Medlem

Starcraft 2 blev långsamt men stadigt sämre sedan WoL känns det som och senaste patchen fick mig, som spelat sedan betan, att allvarligt börja fundera på annat. Fortnite var kul ett LITET tag men sedan inte... Vet inte hur det är nu (?).

En hel genre har jag inte tröttnat på. Dock finns det genrer jag aldrig precis började spela (sportspel, MMORPG).

Medlem

I min ålder och i mina erfarenheter så känner jag att jag kanske inte tröttnar på individa spel så mycket som spel generellt. Många gånger ser jag (och prövar) spel som är så ambitiösa att jag orkar inte ens börja spela på allvar. Hearts of Iron 4 är för mig ett bra exempel. Jag tröttnade när jag insåg hur hög inlärningskurvan var och det är så för många spel där ute.

Medlem

Testade att spela Battlefield V när det kom, vi hade väldigt kul i BF1 och även BFBC2 och första, men det sög fan balls. Vet inte om jag någonsin kommer spela BF igen.


signatur

Too real to be a dream, too painful to be a nightmare.

Medlem
Skrivet av Hipshot:

Testade att spela Battlefield V när det kom, vi hade väldigt kul i BF1 och även BFBC2 och första, men det sög fan balls. Vet inte om jag någonsin kommer spela BF igen.

Samma här, BFV är det BF jag kört klart minst sedan BC2. Har faktiskt haft betydligt roligare i 2042 trots alla problem.

Medlem

Testade ROBOCOP Rogue City demot precis. Kan väl bara säga att det kändes som ett spel från tidigt 2000-tal.
Styltigt och stelt som fasen, men det kan ju vara gjort för att kännas så iofs.

Tröttnade i princip direkt efter uppstart. ^^

Fortsätter på RE4R som jag snart har 80h i.

Medlem
Skrivet av Ugglan:

Förut var min favorit-genre FPS
CS, COD 1-2, Halo osv men nu för tiden tycker jag inte alls lika mycket om det. Tröttnat totalt på upplägget med att panga sig fram. Framförallt om det är människor som är fiender nu när det är så pass verklig grafik! Hellre olika aliens eller monster 😅

Håller med om att det inte alls känns så kul att skjuta på människor. Förr brydde jag mig inte så mycket men nu för tiden känns det inte bra.

Medlem

Call of Duty, Battlefield, mestadels multiplayer shooters. Blev för mycket av det runt 2008-2012. Har i princip inte spelat multiplayer shooters efter det. Har väl testat lite här och där, men inser väldigt snabbt, varje gång, att det inte är något för mig längre.

Installerade exempelvis MW3 Open Beta igår, då jag blev nyfiken över de gamla kartorna som de ska ta med. Jag installerade spelet, hoppade in på Highrise, såg alla människor zooma runt i 2000km/tim. Körde en alt + f4 någon minut in. Inte för att jag blev arg eller något sånt, men mest för att jag snabbt insåg varför jag inte spelar sånt där längre.

Allt går så jäkla snabbt, jag har inte reflexerna längre, allt känns så jävla hetsigt och stressigt.

Medlem

Total War serien. Exakt samma spel fast med nytt skin varje gång.

Medlem
Skrivet av baxtex:

Total War serien. Exakt samma spel fast med nytt skin varje gång.

Inte konstigt de är ju över 10 i antalet.

Forza horizon har liknande problem för min del. I total war ändrar de ju ändå en del saker emellanåt men inget ska nuddas i forza horizon.

Utbränd simracer fast jag ser ju fortfarande glädjen i körning på casual nivå men tråkigt köra online då passionen är borta.

123
Skriv svar