Inlägg av omEn

Inlägg som omEn har skrivit i forumet

12

"Dräpande kommentar"? Lägg ner nu.

Ni får gärna lägga till att Xbox 360 spelen även kan spelas på Xbox One.

(Alla Xbox 360 spel som ges ut via GWG kan spelas på Xbox One)

Arga kränkta PC spelare...

Gnäll gnäll gnäll...

Det kommer något nytt som gör spel bättre för många och det kostar ingen något. Det förenklar för utvecklarna också vilket är bra för oss som spelar. Men nej nej. Det ska gnällas istället för att vi ska vara glada över att våra framtida DX-spel blir bättre med DX12.

För mig var XBOX ONE ett givet val i början då jag spelade rätt mycket på min XBOX 360. Spelade mycket Halo och GoW vilket som alla vet är XBOX exklusiva titlar.

Köpte min XBOX ONE innan release i Sverige och var väldigt nöjd. Dock hade jag problemet att nästan alla mina vänner samt min borsa hoppade på hype tåget och köpte PS4or. Älskade konsolen men jag hade typ ingen att spela med då alla satt på PS4.

Sedan bestämmde jag mig för att köpa en PS4 för att kunna spela med mina vänner. Det vi spelade då var Destiny. Det var väldigt kul att spela med polarna men fy vad jag inte kunde stå ut med konsolen. Utan att överdriva fick jag kramp i händerna efter en kvarts spelande med PS4 kontrollen. Folk sa till mig att ge det tid och att med tiden så vänjer jag mig. Det gick inte. Jag har spelat med Playstation kontroller innan då jag ägt PS1, PS2 och PS3 sedan innan. Även de gamla kontrollerna gillade jag inte men PS4 kontrollen tog priset. Detta är självklart subjektivt. Det som inte fungerar för mig kanske fungerar väldigt bra för någon annan. Förutom kontrollen tyckte jag att min PS4a lät för mycket. Visst den var mindre och snyggare än min XBOX ONE men den lät som en dammsugare när man spelade pga värmen. Party systemet tyckte jag var dåligt jämfört med XBOX ONE samt att jag tyckte att menyerna var förvirrande. Det enda jag gillade var att man kunde spela in spelklipp som var upp till 20min långa.

Funderade på att köpa en cronus max adapter för att kunna spela med min XBOX ONE kontroller på min PS4 men kände att det kanske inte var en så bra ide. Tillslut så började mina andra vänner köpa XBOX ONE konsoller. Då hade jag folk att spela med på XBOX ONE. Sålde då min PS4a till en annan vän och körde endast XBOX ONE. Tro mig när jag gick från PS4 kontrollen till XBOX ONE kontrollen igen så grät jag nästan av glädje. XBOX ONE kontrollen är ett mästerverk IMHO.

Hur som helst. Nu något år efter så har jag fler vänner på min XBOX ONE än vad jag hade på PS4an då många nu med tiden fått upp ögonen för XBOX ONE. Vissa vänner till mig har nu sålt sina PS4or och spelar endast på XBOX ONE.

Jag är väldigt nöjd att jag stannade kvar med min XBOX ONE. Det är en otrolig maskin nu med alla nyheter.
Jag gör nästan allt på min XBOX ONE. Jag har en Kinect så att jag kan styra min konsoll. Jag har en DVB-T till USB 3.0 adapter kopplad så att jag kan kolla på vanlig TV. Jag har min Chromecast kopplad till konsollen via HDMI.
Finns inget bättre än att komma hem från jobbet och bara behöva säga "XBOX ON". Sen när konsollen är uppstartad så är det bara att säga tex. "XBOX WATCH CHANNEL 4" då visar konsollen kanal 4. Eller "XBOX VOLUME UP/DOWN" så justerar den ljudet på mitt surround system. Och nu med ELITE kontrollern samt den nya Chatpaden är jag helt mållös. Det är underbart!

Alla spel jag älskar finns att spela också. Elite Dangerous, Ark, Halo 5, StarWars, Forza 6, FIFA m.m.
Nästa vecka köper jag Rainbow 6 Siege och senare blir det att köpa The Division. Jag har MAO inget att klaga på.

Det enda spelet jag ser fram emot på PS4 är Drakes Fortune och kanske God of War. Dessa var typ de enda spelen jag spelade på tidigare Playstation-system. Drakes Fortune är IMHO en av de bästa spelserien som gjorts. Men med så många andra spel på XBOX ONE som jag älskar är det väldigt enkelt att köra på XBOX ONE.

Det enda jag saknar på XBOX ONE är att spela musik i bakgrunden. MS har sagt att det kommer men det blir efter sommaren. Ett annat spel jag saknar som jag spelar på PC är rocket league, och det kommer i februrari.

Många pratar om No Mans Sky men jag känner att det spelet ser ut att bli meh när man har Elite Dangerous på XBOX ONE.

Shit vad långt detta vart... Måste sluta nu.

Kortfattat.
Bägge konsoller är mycket bra och skillnaderna är vad du vill spela och vilka funktioner du vill ha. PS4an är lite snabbare än XBOX ONE men XBOX ONE har fler funktioner. Allt handlar om personlig smak. Vilken kontroll tycker du om? Vad spelar dina vänner på? Vilka spel vill du spela? osv.

Mind blown...

FZ, nya Aftonbladet...

Jag har inte känt detta pirr i magen sedan jag köpte Half-Life när det kom ut! Detta ska bli så fett och som världens största plus på det: 60FPS 1080p! Det kommer bli ett så skönt flyt i detta att det är helt insane!

Och innan någon från PC Master Race kommer och säger "heh 60FPS, gulligt" Så kan jag säga att jag är en extremt hårt inbiten PC Master Race person själv. Jag accepterar inget under 120FPS på PC (då jag för det mesta spelar snabba FPS-spel), men efter att jag köpte min XB1 har jag inte rört min PC på 3 månader. Tror jag har förvandlats till en console peasant... Vilket IMHO är ganska skönt, känns konstigt att skriva det.

Min fina gaming rig bara står och samlar damm... Tur iaf att jag lyckade sälja av min PS4 för den stod också och samlade damm... Överhypat piece of **** /rant over

Skrivet av neocon:
Skrivet av Stag:

Det är inte samma folk som gör nytt content och patchar. Skämtet är att folk aldrig lär sig det.

Skämtet är snarare att man över huvud taget slösar resurser på "folk som gör nytt content" istället för att lägga all kraft på optimering och att se till att spelet med det innehåll som redan finns blir spelbart, så buggfritt som möjligt och faktiskt attraktivt att spela både för gamla och nya spelare. Annars tar resurserna slut och vi sitter kvar med ett DayZ som har massa "content" men ingen som är intresserad av att ta del av det. Allt medan Dean Hall går vidare och gör det survival-spel han egentligen skulle vilja jobba på, utan de begränsningar han tvingats förhålla sig till.

Nu är jag ingen spelutvecklare som de flesta här så jag kommer nu komma med min förklaring om varför jag tror att det är så här.

Spelet är i alpha ifall vissa av er glömt bort det. Det ni köpte är en EARLY access alltså inte det färdiga spelet. Vi som köpt spelet har gjort valet att köpa det. Hade man inte velat ha ett trasigt spel så hade man inte köpt ett Alpha early access spel. Eller? Ok nu till det jag ville säga.

Jag tror att det är enklare för en utvecklare att först slänga in funktioner och objekt i spelet och sedan optimera därefter. Att slänga in ett par funktioner, optimera dem till 100% och sedan slänga in ytterligare nya funktioner kanske får de tidigare funktionerna att inte bli 100% optimerade pga ny kod osv. Därför tror jag att de försöker slänga in så mycket som möjligt och sedan försöka optimera så mycket som möjligt på en gång. Och som någon sa det är inte samma personer som jobbar med optimeringar som jobbar med nya gadgets osv i spelet.

Och jag säger det igen. Detta är ett spel i alpha stadiet och early access. Du valde att köpa spelet. Därav stå ut med det. Eller så kanske du igentligen inte är arg på spelet, du kanske är arg på dig själv för att du köpt ett spel du visste var långt ifrån klart.

Jag köpte spelet. Väl medveten om att det är långt ifrån klart. Testade spelet, var kul men mycket fattas och fungerar inte, självklart. Då tog jag en lång pause för att vänta tills fler saker kommer och fixas. Jag går inte ut och gnäller på ett icke färdigt spel.....

/rant over

DLNA, MKV kommer med nästa uppdatering. Samt streaming av TV till mobil och surfplatta

Skrivet av Tvättbjörn:
Skrivet av omEn:

FZ får gärna radera denna nyhet då den är felaktig, alternativt uppdatera den med korrekt information.

http://www.neowin.net/news/no-microsoft-hasnt-lost-400-millio...

Som om, detta är ju en negativ nyhet om Xbox One! "Sanningen" är viktigare än sanningen.

Kanske misstolkar dig men om du vill bli matad felaktig information be my guest.

Jag undrar hur många här som "hatar" XBOX ONE verkligen har själva gjort research om konsollen än att lyssna på andra hatare.

Jag är den typen av användare som inte "hatar" saker. Jag väljer det som passar mig bäst oavsett märke. Jag har gått från Nintendo till Sony till Microsoft till Sony till Microsoft osv osv för att jag köper det som passar mig bäst.

Det konsumenter enklast förstår är det enklaste. Om jag säger att Y är snabbare än X så är det lättare att förstå än att säga att X kan göra detta, detta och detta. Y blir då mer intressant då folk hoppar på saker de enklast förstår.

Jag gick en längre stund och funderade på om jag skulle köpa en PS4 eller en XBOX ONE. Till och med att inte köpa någon då jag ändå för det mesta spelar på PC (PC master race /joke). Två av mina vänner köpte varsin PS4 och visst vart man då lite intresserad av en PS4. Testade PS4an men var inte positivt överaskad, inte heller negativt. PS4an är inte sämre än PS3an problemet är att den känns som en konsoll. Med det menar jag följande: Jag har länge haft lite av en hat/kärlek mot konsoller. Dom har en plats i mitt liv men dom känns så dumma jämfört med en PC där man kan göra så mycket samtidigt. På min PC kan jag spela BF4 sitta på TeamSpeak ha igång Spotify i bakgrunden och kanske även ett Youtube klipp på andra skärmen osv. Jag är alltså den typen som gillar att multitaska. Detta kanske är en generations sak då jag nu är snart 30 och kommer från den äldre skolan av gaming.

Xboxen kom närmast en PC men den vann inte bara för det. Jag älskar Xbox kontrollen och den nya är mycket bättre, jag använder Kinect dagligen med röstkommandon (kommer hem från jobbet, börjar laga mat alternativt städa, och medans jag gör allt detta styr jag samtidigt min Xbox med röstkommandon och sätter tex igång en film/dokumentär på Netflix). Sedan har spelutbudet till Xbox alltid tilltalat mig mer än den till Playstation. Att kunna snappa appar samtidigt som man spelar är det bästa som finns. Kan sitta och spela tex Forza och samtidigt kolla på Youtube eller ha Internet Explorer igång med Soundcloud och lyssna på musik. Sedan unsnappar man bara tex Internet Explorer och den körs i bakgrunden med musik igång.

Tror ni att de flesta konsumenter där ute tänker på detta eller orkar förstå sig på detta? Självklart är detta subjektivt, detta är vad jag tycker är bra och andra behöver inte tycka det men det känns som att folk har fastnat på två saker - PS4an är snabbare än Xboxen och att Microsoft är djävulen. Ja PS4an är snabbare men inte med mycket. Nu har prestandan för Xboxen även utökats och även vi får spel som Destiny i 1080p. Microsoft är ett vinstdrivande företag precis som alla andra företag i världen. Företag går ut på att tjäna pengar.

När jag visade min Xbox för mina PS4a vänner som är lite av Playstation fanboys så vart dom bara tysta. Jag tror att dom insåg att Xboxen inte var så dålig som dom trodde

Jag tror att detta kommer fixa sig med tiden när folk släpper hatet och kollar lite extra noga.

FZ får gärna radera denna nyhet då den är felaktig, alternativt uppdatera den med korrekt information.

http://www.neowin.net/news/no-microsoft-hasnt-lost-400-millio...

Gief plx?

12