Inlägg av anon10107

Inlägg som anon10107 har skrivit i forumet

Rock'n'Roll Racing - Fortfarande det bästa bilspelet någonsin. Ett bilspel MÅSTE ha missiler, minor och dylikt utifall något offer skulle ha fräckheten att försöka köra om en!

Shining Force 2 - Har spelat igenom det här spelet hur många gånger som helst. Musiken, karaktärsutvecklingen, utforskandet, striderna... oerhört välgjort spel.

Shining in the Darkness - Föregångare Shining Force om jag inte missminner mig. Jag diggar 'dungeoncrawling' i underjorden.

Wonder boy in Monster World - Alltid gillat utforskningselementet i dessa spel, som att leta uppgraderingar till sin utrustning.

Y's - Var detta spel till Mega Drive? Har för mig det, men minns inte riktigt. Hur som helst ett riktigt bra och utmanande lir.

Streets Of Rage 2 - Jag gillar Double Dragon kloner.

Zero Wing - Kommentarer överflödiga?

Golden Axe
Sword of Vermillion
Street Fighter 2
Phantasy Star
Mortal Kombat 3
Road Rash 2

Ser tyvärr inte Neco246's bild, så jag svarar på den ovanför istället.

När Arnold driver på dig orkar du springa, garanterat!

För alla som bor i Stockholm och närområden, imorgon (onsdag) kommer en demonstration mot Stockholmsprogrammet att hållas, pallra er dit vetja!

http://www.piratpartiet.se/nyheter/demonstration_mot_stockhol...

Det spelar ingen roll vilken kaliber kulorna har - dom kommer ändå bara studsa bort från Techno Viking's bringa!

Den där har inte en suck mot Marko Ramius!

[ia=14441]

Gibberling three och PPG har många bra moddar. Fix och tweakpacken (G3) rekommenderas, samt BGTutu och Unfinished business. (PPG)

Om ni vill ha lite mer utmaning rekommenderas även Sword coast Stratagems (G3), och Ascension.

Både G3 och PPG har även en del välskrivna moddar som ökar interaktionen bland dina följeslagare, både sinsemellan och med din karaktär. (NPC Banter/Flirt packs)

Finns mycket fler moddar, dom jag nämnt är bara sådana som jag hunnit testa själv.

Have fun!

Skulle vara grymt skoj om vi fick en ny tennishjälte i Sverige, även om jag tycker att det inte är riktigt lika kul att titta på tennis sen Serve och Volley stilen ala Edberg blev utdaterad. Förhoppningarna tändes ju ett tag.

Att börja tala om bragdguld är väl fortfarande lite överkant dock, men om han plöjer igenom nissar som Davydenko, Murray och sedan Federer i finalen.. då är det hiskeligt stort!

Och för er eländiga hädare som inte har något intresse för denna fantastiska sport, så ansågs väl sannolikheten att Nadal skulle förlora i franska öppna (Han hade aldrig gjort det än så länge i sin karriär, helt omutbar snubbe.) ungefärligen lika stora som att ett meteoritnedslag skulle utplåna jorden imorgon.

Skrivet av mosoloa1:

Du verkar alltså lite lat om jag får säga. Att göra en snabb sök på Google är inte speciellt jobbigt men jag har någon här jag kan bidra med: http://www.nytimes.com/ . Riktigt nice sida!

Nu var ju anledningen till varför jag skapade tråden inte lathet (Nåja!), utan snarare min cyniska inställning till vilka medier man kan våga lita på en aning. I mina bokmärken är sådana sajter en bristvara iallafall, därav min undran. Tack för länken hur som helst!

Dom tidiga intrycken verkar vara ganska positiva:

http://www.thieves-guild.net/index.php?pid=390

http://www.warcry.com/news/view/83782-NWN-2-Mysteries-of-West...

http://www.rpgwatch.com/show/article?articleid=120&ref=0&id=3...

Märk väl dock att spelet verkar komma med något vansinnes-DRM som innebär att du bara kan installera spelet 3 ggr på datorer med olik hårdvara!

Mer info här: http://www.rpgwatch.com/forums/showthread.php?t=7055

Rekommendera mig lite nyhetssidor!

Som trådämnet säger, är det någon som kan rekommendera några vettiga nyhetssajter? Dvs, inte av typen sensations och pk-media. Riktig journalistik, grävande, granskande av maktstrukturer och dylikt.

Jag tror dom flesta håller med mig när jag säger att det svenska mediaklimatet är en grov parodi/förolämpning på vad ordet reporter brukade/bör betyda.

Om det är internationella eller inhemska reportage har ingen betydelse.

Beklagar om en liknande tråd redan finns, men jag orkar inte leta.

Märk väl att detta kryphål förmodligen bara kommer att funka tills dess att datalagringsdirektivet börjar gälla. (Ännu en galen övervakningslag)

Regeringen sägs ha planer på att komma med en proposition angående detta direktiv efter EU-valet, som förmodligen kommer att antas.

Vanvettigt skadeståndskrav. Hur mycket får våldtäktsoffer eller personer utsatta för livshotande misshandel i snittersättning?

Med tanke på att domen läcktes ut i förtid undrar man ju hur rättssäker den här processen har varit? Hur mycket inflytande hade den skabbiga scientologbruden och Warner etc över det hela egentligen?

1. Thief 2
2. Ultima Underworld
3. Daggerfall

Jäklar vad utmärglad gud (Chris Avellone) verkar ha blivit.

Citat:

Synd bara att det här spelet ser ut att bli lite för larvigt för min smak, sen när röjer spioner med body armor och automatvapen förutom i bondfilmernas värld?

Så som jag har förstått det är gung-ho stilen (förhoppningsvis) bara ett sätt att klara ut spelet. Karaktärsbladet hade både Stealth och Martial Arts, vilket torde betyda att andra spelstilar är lika fullgoda.

Väldigt intressant spel för övrigt, jag hoppas fortfarande på att slutprodukten blir den blandning av Deus Ex/Splinter Cell element jag väntat på.

Varulven i Vampire: The Masquerade - Bloodlines.

Den är betydligt starkare än din karaktär i spelet, så att slåss med den är lika med självmord. Det enda du kan göra är att hålla dig undan tills räddningen i form av en linbana kommer (Ni är fast på ett berg).

Men vänta, den är betydligt snabbare än dig själv också, så du har ingen chans att springa ifrån den heller. Den enda chansen du har nu är att springa in i en byggnad med en del trånga passager som gör det svårt för varulven att navigera sig fram i. (Den är dubbelt så stor som dig)

Men dom trånga gångarna ger dig bara några sekunders respit, eftersom varulven är kapabel att slå sönder väggarna i jakt på dig, allt medan den vrålar blodtörstigt. SJUKT läskigt, jag lovar.

Du glömde ju en kategori av hjältar, nämligen anti-hjältarna. Dvs den ofta motvilliga, eller själviska sorten.

Jag kan inte erinera mig någon superhjälte av detta slag, men hjälten i filmen Iron Man hade vissa antihjälte drag möjligen.

Vanliga, mänskliga antihjältar finns det fler av. Conan, Western-Clintan, kanske även Han Solo i viss mån. Och för att ta någon ur spelvärlden så finns ju Garrett i thief-serien. Och om jag inte är helt ute och cyklar nu så gillade även John Carpenter denna typen av hjältar.

Det är möjligt att den här typen av hjältar faller in i kategorin "mörka hjältar", men jag tycker inte att Christian Bale's läderlapp var någon antihjälte, eftersom han ändå var en sorts rättvisans förkämpe, som "ville göra världen bättre". Det är sällan en anti-hjältes motivation, såvida han inte känner att han personligen skulle vinna på det i långa loppet.

Vartsom, jag hoppas att nästa stora filmatisering av en superhjälte blir en anti-hjälte.

Värt att nämna dock är att spelet omges av en del vaporware rykten, om att hela spelet skall vara en bluff för att blåsa folk på pengar.

Bland annat eftersom spelet är tänkt att släppas om ca 3 veckor, och det fortfarande inte finns skymten av en öppen beta. Samt att inga av dom större, mer pålitliga gamingsidorna på nätet har fått tillgång till spelet för att göra någon form av förhandstitt eller dylikt.

Spelarna som är i den stängda betan är dessutom fortfarande bundna av ett sekretessavtal, så det har inte kommit så mycket intryck och info därifrån heller.

Ryktena säger dock att en väldigt stor del av världen fortfarande är avstängd även för dem, vilket ju verkligen är konstigt eftersom hela poängen med en beta är ju att testa så mycket som möjligt av spelet, i jakt på buggar och möjligheter till förbättring.

Och detta får ju en onekligen att undra, tänk om det inte finns något innehåll ALLS i de avstängda delarna?

Personligen tror jag inte att spelet är en bluff eftersom det har varit i utveckling ända sedan 2001. Så om allt skulle vara ett lurendrejeri känns det som om det skulle vara ganska olönsamt sådant, med tanke på 8 års utvecklingskostnader, men jag tyckte ändå det var värt att nämna.

Jag följer också JVM. Måste säga att det är förvånande hur oerhört underhållande småkronorna är.

Tror det beror på att dom spelar med en sådan entusiasm och vinnarskalle som man alltför ofta inte ser skymten av bland alla överbetalda, lata nhlnissar i seniorhockeyn. Sen är dom ju sanslöst spelskickliga också. Den där Tedenby, vilka dragningar!

Skulle vara synnerligen trevligt att tvåla dit Kanada nu i finalen, speciellt med tanke på domarinsatsen i Slovakienmatchen. Fyfan vad uppenbart det var att dom inte ville se Sverige i final, håller ni inte med?

Sen är ju Wikegård den skönaste kommentatorn någonsin. Grymt befriande att höra någon som skiter fullständigt i att så allt ska vara så förbannat politiskt korrekt hela tiden. Han verkar iallafall tro på det här med yttrandefrihet, vilket jag gillar.

Även när det handlar om människor och andra känsliga ämnen.

Skrockar lite för mig själv när jag ser medias censur av händelserna i Rosengård. Den här svd-artikeln med herrarna Amme och Haidorf hade en kort intervju med dessa två synnerligen framstående och för vårt samhälle väldigt användbara individer, angående varför dom var så fientliga gentemot den svenska polisen. Nu så heter det att allt är samhällets fel igen, och att alla bråkstakar har kommit från andra ställen.

Visserligen så verkar dom flesta ligisterna HA kommit utifrån, men det finns likväl ingen jävla anledning till att ungarna i Rosengård ska hänga på. Oavsett hur stor eller liten del (svårt att veta säkert) av idioterna dom motsvarade.

Iallafall, anledningen dom uppgav gick i stil med:

"Dom gick in med sina polishundar i moskén. Det är ju som att gå naken i kyrkan!"

SUCK.

Nu tar dom ju säkert vilken anledning som helst som skäl för att justifiera sina puckade handlingar, just därför jag verkligen skulle vilja se det där gamla förslaget om att ge polisen befogenhet att använda vattenkanoner laddade med urin och avföring för att stoppa ligister.

Helst hade man ju velat dela in i genrer - rockmusik exempelvis var bättre förr. Och klassisk musik är så in i h-vete mer musikalisk än dagens MTV-dynga. Mao, "mainstream" musik var bättre förr.

Men det finns ett betydligt större utbud av alternativ- och nischinriktad musik numera, och där finns det en hel del guldkorn.

Filmer i överlag är dock betydligt bättre nu, så länge man sållar lite.

Spel var bättre under 90-talet och slutet av 80-talet än numera. Iallafall de sorters spel som jag är intresserad av. (Äventyr, rollspel)

Alltså:

Musik (Mainstream) var bättre förr.
Film är bättre nu.
Spel var bättre förr.