Inlägg av Kapitel_III

Inlägg som Kapitel_III har skrivit i forumet

12

Det som gör mig mest "upphetsad" över det här, förutom gameplayet då, är att man troligtvis kommer kunna återkoppla till tidigare händelser och karaktärer i loren. Det finns inget roligare och alla bra uppföljare borde ha någon sorts återkoppling. Det är sånt som får nackhåret att resa sig. På ett positivt vis.

Bra förhandstitt!

En bra karl den där Carmacke!

Rätt trevlig läsning, även ifall de tidigare listorna har hållit en lite högre standard

Förresten, "– Good, then let us waist no more time with foolish talk." måste väl vara ett stavfel?

Waist -> waste

Påbörjade spel:

Alpha Protocol
Dragon Age Origins + Awakening (inkl. alla DLC)
Dragon Age 2
Mass Effect 2
Puzzle Quest
Broken Sword 2 The Smoking MIrror

Avslutade:

Dragon Age Origins + Awakening (inkl. alla DLC)
Urplock av bilder:

Archdemon dödad

En snubbe jag aldrig hittat (Har spelat spelet 3 gånger tidigare)

Brood Mother slaying-time! Med Vigilance i högsta hugget

Limbo of the lost var det första som slog mig. Kunde andas ut när jag såg vad det egentligen handlade om, ser intressant ut!

Både jag och mina polare ser sjukt mycket fram emot det här, gillar allt jag hört änsålänge. Tror det här kommer bli ett toppenspel!

Far Cry 3 blir gigantus enormus

Kan både vara bra och dåligt. Så länge det finns plats för händelse och lite action så kan det vara OK.

1. Fallout 2
2. Baldurs Gate
3. Heroes of Might And Magic III
4. Broken Sword - Shadow of the Templars
5. Icewind Dale

Köpte Lead and Gold för en mycket liten slant och det gav helt klart mersmak. Nu är PayPal-kontot redo

Wow! En klar förbättring sen tvåan, om man ska tro på videon. Ser fram emot detta!

Ser inte så pjåkigt ut

Skrivet av slartibartfast:
Skrivet av Kapitel_III:

- Inga DLC vid spelsläpp.

Om Starcraft och Broodwar hade släppts samma dag så hade det gjort Starcraft till en halvfärdig produkt?

Låt mig göra argumentet en aning klarare:

Vi ponerar att du köper ett spel, säg Starcraft. När spelet släpps så får du hela spelet, fast samtidigt finns det fler grejer att köpa som DLC. Känslan av att spelet är halvfärdigt börjar infinna sig. Om du är ett stort fan av spelet vill du givetvis ha allt som finns att tillgå. Säg att ett DLC kostar 80 spänn styck, utöver "hela spelets" kostnad. Det är det jag blir irriterad över, spelaren sätts i någon sorts beroendeställning eftersom man helt enkelt är ett stort fan. Att spelet är "halvfärdigt" är alltså bara en känsla man får som spelare. Om det verkligen hade varit ett halvfärdigt spel, hade det varit väldigt skrämmande.

Det finns en annan sida också:

En expansion har troligtvis mer innehåll och mer valuta för pengarna. Ett DLC tänker jag mer som "Få extra vapen", "Ett extra sidouppdrag" o.s.v.

Så, kontentan av det hela är;

DLC - Småskit som kostar alldeles för mycket gentemot vad man egentligen får.
Expansion - Man får mer valuta för pengarna, bättre genomarbetat (åtminstone om man ser till äldre spel)

Ett exempel på detta är Dragon Age Origins, ett spel som jag själv uppskattar väldigt mycket. Vill man spela spelet på Playstation 3 kostar det 670 kr totalt om man vill ha allt innehåll. Om jag inte minns helt fel kostade spelet mindre än hälften av den summan. Den kostnaden väger inte upp innehållet man får av alla DLC. (OBS! Priset har säkert ändrats sen jag tittade sist för 2 veckor sedan)

Om jag fick bestämma skulle hela grejen med DLC försvinna. Bort. Eradikera det från jordens yta.
Nåväl, nu är det ju inte jag som mjölkar pengar från det här, så jag ska väl bara vara tyst. Men mina önskningar vore som följande, om man nu måste ha DLC:

- Inga DLC vid spelsläpp. Har jag köpt ett spel vill jag ha hela innehållet när jag köpt spelet. Annars köper man en halvfärdig produkt. Jämförelse: Du köper ett paket smör i affären. Men för att få ett lock till ditt kära smör måste du köpa ett extra "Smör-handelspaket" för 10 kr utöver själva smöret. Jag ser det som en förnedring.

- Håll priserna intakta. Snål smålänning som man är så känns det förjävligt i själen när man köper ett map-pack för 120 kr. Ett gäng nya vapen för 80 kr. Aj! Släpp ett större DLC så jag mår bra i själen igen. Mer valuta för pengarna!

- Undvik DLC-panik! Ett DLC ska vara genomarbetat och jag ser heldre att man släpper stora DLC-packs som är mer som expansioner. Som det var förr helt enkelt! Det är mycket roligare än att man får tömma kossan på pengar varannan månad (eller oftare ibland).

Slutspurt: Mer content, större DLC och färre DLC-släpp vore helt i fas med min agenda. Nu hoppas jag bara att Bethesda tycker likadant med Skyrim.

Ser ut som någon typ av torn.

Jag önskar och önskar att de kunde göra ett nytt Heroes of Might and Magic med riktigt vacker 2D-grafik istället för allt det där 3D-tramset. Låter det alltför bakåtsträvande? Möjligen, men det är nog vad just den genren av Might and Magic behöver! Är det verkligen någon som älskade IV och V, som man älskade III?

I övrigt har det blivit mycket speltårta denna månaden.

Total galenskap. Jag hoppas verkligen inte att fler tar efter, det vore katastrof.

Can't... resist... the... hype.... AAAH!

Ah, mycket trevlig förhandstitt. Detta är alltså ännu ett spel att se fram emot. Älskar verkligen den nya Agent 47!

Letade efter ett bra casual "RPG" och fann detta. Enligt mig är Dungeon Siege 3 det perfekta spelet för de som vill uppleva lite action efter jobbet och varva ner en smula. Jag menar, spelet innehåller följande punkter som fulländar detta ändamål:

- Riktigt casual gameplay. Men, man får spänna sig så där lagom mycket ibland. Precis vad jag förväntade mig.

- Kontrollerna är enkla. Kameran är busenkel. Jag förstår inte hur man kan göra "fel" med något utav det. (Tips, använd aldrig W för att gå framåt, utan använd höger musknapp för att röra din karaktär framåt och använd A samt D för att förflytta kameran).

- Upplägget "questa-döda-loota" gör att man åtminstone har ett mål utanför den kassa storyn. Som blev bättre med timmarnas gång i ärlighetens namn. De som spelat äkta rollspelstitlar kommer inte bli imponerade och borde inte förvänta sig det heller.

- Kvinnorna är välsvarvade.

- Grafiken är tillfredställande och animationerna flyter på bra (förutom i cutscenes då de fallerar något brutalt, men har man ögonen på texten så slipper man bli arg).

- Spelet är stabilt. Man slipper utbrott som tröttar ut och förargar. Har inte stött på en enda spelkrasch på 5 timmars konstant spelande.

Bottom point: Man får ta spelet för vad det är. Mina förväntningar var faktiskt skitlåga, men titta, nu har jag ett perfekt spel när huvudet inte orkar med de långa textraderna i [Valfritt CRPG eller D&D-äventyr]. Allt tack vare sin enkelhet.

Nu ska jag bara övertala mina vänner att köra coop-läget med mig.

Tack o bock!

12