Inlägg av joary639

Inlägg som joary639 har skrivit i forumet

Skrivet av Joe Swallows:

Här är min Discogs för den som vill kika

Discogs

Bra grejer.
Det ser ut som du har en hel del dubbletter. Det kanske stämmer? Men jag själv hade med det ett tag. Råkade på något vis få in dubbletter när appen hade barnsjukdomar.

I fredags kom jag hem med två nya
Kaizers Orchestra - Ompa til du dör och The Hellacopters - Grande rock Revisited
850 KR Fattigare.. helt otroliga priser nu för tiden.

Skrivet av Aesoprock:

Kul tråd! Min Discogs. Jag har nog ett 10-tal skivor till som jag inte har lagt in. Jag kör på en Rega Planar 1. Har dessvärre inte använt den på väldigt länge nu, den ligger i sin kartong sen flytten. Nuvarande möblering har gjort så att kabeln inte räcker fram till förstärkaren. Jag ska köpa ett separat RIIA-steg så småningom, då kommer den att nå. Hängde i en skivbutik dagligen runt 2019-2020. Underbar atmosfär och kul att stå och prata musik med likasinnade. La mycket pengar där den perioden, sen började jag prioritera andra saker och inköpen av skivor minskade.

Rega planar 1 känns som en riktig klassiker. Jag trodde det skulle bli en sådan för mig när jag skulle byta från min direktdrivna Expert Pro Sound AD 800 spelare. Alltså det såldes i Expert butik på 70-80talet. Det ryktades om att det var en ommärkt marantzspelare vilket jag egentligen ska låta vara osagt. Men av olika anledningar blev det att jag köpte en Sony PS-HX500 vilket jag inte ångrat. Man kan tänka sig att Sony sneglat en del Rega när dom utvecklade den.
Jag körde med inbyggt RIAA (både i spelare och förstärkare) ett tag, men tyckte faktiskt det blev ett bra lyft när jag bytte till separat. Nu gick mitt RIAA sönder ganska nyligen så jag köpte faktiskt ett lite billigare med rör (lite på vinst och förlust, för att testa just rör). Men jag måste ändå säga det var väldigt trevligt för den lilla pengen. Fosi Audio Box X2 heter den.
Trevlig samling du har för övrigt!

Skrivet av Dreijer:

Intressant! Det sällskapet fantastiskt, haha.
Har alla mina skivor i Excel, men ska nog lägga in de på Discogs också. Tycker det är svårt att matcha prisuppskattningen, då det kan vara klurigt att veta vilken press man har, ursprungsland etc.

Haha ja de är otroligt sköna i Johnny Bode-sällskapet
Man skulle hänga med någon gång ut och supa upp prispengarna för nästa vinnare i Johnny Bode priset
Du kanske har sett och hört.. men om inte så kan jag rekommendera dokumentärfilmen Johnny Bode Ingen Tid För Kärlek, samt podcasten Snedtänkt med Kalla Lind och avsnittet Om Johnny Bode. Otroligt fascinerande och rolig titt/lyssning.

Jo för de större banden och artisterna kan vara en jäkla djungel att hitta rätt pressning, då är det bra mycket lättare med nypress. Men jag tycker generellt att det är lättare att se om man har en dyrgrip än att hitta en "vanlig" version i mängden. Är det en dyrgrip så brukar beskrivningen på discogs vara rätt bra, så det är egentligen rätt svårt att "lura sig själv"

IV, VI, VII och IX ligger på toppen här.
Edit: X var fan oxå otroligt när det kom.

Skrivet av Tomas Helenius:

Tipstack! Ska lyssna nu till matlagingen. Är ruskigt svag för Bitches Brew, kombon av funkighet (som du säger) och rejält stök. Apropå det så hade SVT:s Öppet arkiv förut en spelning från 1975 på Konserthuset med några fantastiska improviserade partier. Han var så jäkla uppenbart chef i bandet: styrde och ställde med små nickar och elaka blickar till de andra i bandet. Bra skit. Möjligen inte för de i bandet.

Beställde en rem till min gamla Technics nu, får se om den rycker upp sig.

Om ni gillar Jazz Fusion skulle jag även rekommendera Hot Rats med Frank Zappa. Otroligt bra album där de flesta låtarna är instrumentala, även om min favorit Captain Beefheart sjunger på Willie the pimp (världens bästa låt? ).
Detta är även ett kanonalbum om man vill komma in på Frank Zappa från ett annat håll än Bobby Brown (goes down).

Skrivet av Kulneff:

Samlingen på Discogs.

Fick hem skiva nr. 190 tidigare i veckan.

Fin samling! Vi har en hel del liknande skivor!
Här är min samling på Discogs. Dock är den inte riktigt komplett då jag började med discogs lite sent, dessutom var jag inte så strukturerad när det begav sig.

Skrivet av Dreijer:

Jag provade att lägga en stenkaka med Johnny Bode på min spelare. Tyvärr låter 78 RPM inte så bra på 33/45.

Nej precis, dessutom behöver du en helt annan nål. Du lär ju få ut ljud men det kommer inte låta bra alls.
Har faktiskt en skiva med Jonny Bode som jag köpte av Johnny Bode sällskapet för några år sedan.
https://www.discogs.com/release/25861759-Johnny-Bode-Mattias-...
Funkar bra på en vanlig spelare.

Skrivet av Tomas Helenius:

Missade denna tråd förut, men tackar nu för alla fina jazztips!

Jag har kvar vinylen från barndomen, har haft skivspelare till och från som vuxen och köpt nån skiva här och där. Skaffade en Technics-spelare från 70-talet och RIAA-steg för några år sen, och känslan är ju fortfarande fenomenal. Älskar de feta omslagen. Men det kostar väldigt mycket pengar så det blir inte så många köp. Har skaffat en del som jag missade förr (Joy Division, Union Carbide, första Napalm Death). Men skivspelaren har börjat svaja rejält i tempot, så jag behöver nog byta rem på den misstänker jag. Men den står i alla fall där på tv-bänken!

Känner för övrigt igen det där med att hitta bra jazzplattor: det finns ju tonvis med svinbra musik, men vilka skivor den finns på är bökigt att hitta. Två plattor på min önskelista är "Ole!" med John Coltrane och "Bitches Brew" med Miles Davis.

Ah gött. Man är ju lite periodare. Ibland står skivspelaren flera veckor utan att snurra och ibland är det varje dag i veckan.
Bitches Brew ligger med bra till på min wantlista.

Skrivet av Dreijer:

Vinyl nr 178 inköpt. Hittade Big Pun - Capital Punsishment från 1998 i mint. Skyddsplasten satt fortfarande på (om än öppnad).

Edit: Bild på min spelare.
https://ibb.co/3Bj7mj8

Det där såg trevlig ut! Provlyssnade lite på Big Pun.. det är ju inte riktigt min grej. Men utan att fatta grejen så tycker jag det låter som om man gillar det där så är det nog väldigt bra.

Har ni som samlar https://discogs.com/ ? Om inte kan jag rekommendera er att lägga in era skivor där för att ha koll på vilka man har. Man kan även lägga in en wantlist som man kan titta på när man har hjärnsläpp på en skivmässa och inte vet vad man ska leta efter.
Tipset är att lägga in även om man har lite skivor.. för det är lite jobbig/(kul) att göra det i efterhand.

Det var länge sedan det skrevs i denna tråden. Hur har vi det med det analoga ljudet här nu förtiden?
Själv är det pågående som vanligt. Fick nyligen byta ut mitt RIAA-steg då det gamla braka ihop.

Mitt senaste skivköp är Old Man Gloom - Christmas. Hitta på tradera såhär någon månad efter jul. Den enda julskivan utöver Lars Vegas trios man behöver.

Smakprov på Old Man Glooms skiva Christmas här nedan, tyvärr är de sparsmakade på spotify numera:

Vad är ert senaste inköp/spelade skiva?

Nu ska vi se...
Jag har det mesta DLCt kvar på The Witcher 3, men detta är pågående (hållit på sedan 2018? )
The last of us 2 är fortfarande inplastat. Uncharted sista delen är jag nog 50% in i, men det var nu så länge sedan jag spelade så om jag ska plocka upp det igen får jag nog kolla youtube.
Fick feeling en dag för några veckor sedan och köpte Pillars of eternity på switch vilket ledde till att jag började kör det på datorn istället.. fick köra om ett gäng timmar..
God of war har jag kommit kanske 10 % in.
Metal Gear solid IV ligger jag kanske 75% in.
Nu skrapar jag bara på ytan här av spel jag har liggandes i "kö" för att spela/spela klart.

Nu är det väl min ADHD som gör att jag gärna hoppar på ett nytt tåg när jag blir sugen på ett typ av spel och de andra blir liggande.. Cyberpunk 3h in...
På tala om det.. så är jag sugen på att plocka upp Disco Elysium igen.. det blir en omstart! då jag inte kommer ihåg så mycket av de kanske 15 timmarna in jag är där.

Nu är ju detta ett jäkla ilandsproblem och jag önskar ju såklart inte bort min dotter och sambo.. då får spelen ligga om man ska välja, vilket är så jävla rimligt!
Ofta när jag summerar ett stort open world spel så brukar tiden jag lagt på dom vara mer än standard, antagligen beror detta på omstart efter långa pauser och hitta in i spelet igen etc..
Som Botw där jag klockade in på 200+ timmar med speltiden utspridd mellan 2017-2023 .

Jag ser gärna lite kortare spel men förstår att den stora massan kanske inte vill ha det.
Kan vi inte säga att vi kör 25h speltid på alla spel, resten får ligga som DLC

GOLF STORY! supermysigt!

Zelda botw... Gannon nere för första gången samt main DLC klart. Detta efter 200+ timmar. Helt okej spel.

Skrivet av Tubb3:

Det är just det här som jag tror är grunden för ”zen-effekten” jag upplevde. Utforskarglädjen var enorm!

aha! då lärde jag mig något nytt nu

Skrivet av Tubb3:

Inte känt mycket hype alls för Tears of the Kingdom, men något tändes i mig i samband med nya trailern. De visade ju egentligen inget som var jättespännande—till skillnad från de trailers som släpptes innan Breath of the Wild—men jag insåg att det nya spelet bara är ett par månader bort! ’Zen’ kan nog beskriva mina upplevelser av BotW, och det är upplevelser som jag personligen aldrig riktigt hittat till varken före eller efter. Kan ToTK få mig att känna något likt föregångaren så har jag många timmar framför mig i Hyrule!

För mig var BotW på något vis ett avskalat open world som under ytan var fullspäckat med grejer. Det tog ett tag innan hakan föll ner för mig och jag blev mäktigt imponerad hur mycket innehåll det faktiskt fanns. Innehåll som det inte nödvändigtvis skyltades med vare sig innan eller under själva spelets gång.

Jag gillade Metroid: Other M till Wii.. men en remaster på den ska jag väl inte vänta mig.

Left Behind.. starta om det efter att det vilat en sådär 45 år.
Nu kan jag börja med Last of us 2... och sedan kanske jag kan se serien om ytterligare 45 år.

Skrivet av tuckdragon:

Jag tycker dom är sämst på utannonsering, 2sek gameplay eller en bild med titeln, sen får man vänta 5år för att se mer typ 😂

Nu gjorde dom det.. Metroid Prime. Men ja det är ju en remastered så kanske inte räknas..

20 år sedan.. jag vägrar tro på det.

Skrivet av tuckdragon:

Nej usch, hela wiiu generationen var katastrof, hypea breath of the wild under hela generationen för att sedan släppa de till switch tsm med bättre versioner av alla deras andra spel, så fanns egentligen ingen anledning till att äga wiiu 😂

Under wiiu hade jag väldigt dålig koll på Nintendo. Men som sagt AAA exempel Zelda får man som sagt väldigt lite info under lång tid.
Men jag följde nintendo direct en hel del för några år sedan. Då utannonserades iaf en del spel på directen som sedan gick att ladda hem direkt efter den.

alltså det måste väl ändå komma till switch?