Inlägg av reaver

Inlägg som reaver har skrivit i forumet

Skrivet av ZF:

Att skådisen blir ansvarig alls finner jag däremot helt absurt såvida han inte faktiskt har gjort något på eget bevåg för att det skulle kunna ske.

Fast om jag ger någon ett vapen, säger att det är oladdat och personen i fråga skjuter ihjäl en människa med det, även om det skulle vara i "god tro", så betyder det väl inte att personen i fråga borde gå fri?

Edit: Menar självklart inte att han ska sitta i fängelse resten av livet, men någon del anser jag nog att han har i det hela.
Lät kanske som att jag var lite väl mycket för super-USA-fängelse straff

Skrivet av YmerXE:

så dom bryter villigt mot lagen för att spela on dessa filmer? inte lagligt att konvertera en semi till en automatisk.

Självklart är det lagligt om man har rätt tillstånd, du tror väl inte att dessa firmor skulle riskera tio år i fängelse? Även i Sverige använder ju liknande vapenuthyrare helautomatiska vid filminspelningar. Anledning till att konvertera snarare än att köpa helautomatiska vapen är att det är billigare då det kan vara svårt/omöjligt att få tag i vissa varianter (typ tidiga M16) så man använde konverterade AR-15 SP1...

Anledningen till att jag har kollat upp mycket kring detta ämne är just Baldwin fallet samt ett allmänt intresse hur det faktiskt fungerar med vapen i filmer, jag blev själv förvånad att det i modern tid fortfarande är "blanks" som används.

På tal om Baldwin, han hade ett ansvar anser jag att se till att vapnet inte var laddat, vad jag förstått så skulle det inte ens vara en blank patron i vapnet vid just den scenen(?) Självklart är det oacceptabelt att någon annan laddat det med en riktig kula, men det klassiska är ju att man bör behandla alla vapen som om dom vore laddade och speciellt kolla om så är fallet när man får det tilldelat även om det är av professionella människor... Tragisk historia hur som helst, men Baldwins oförsiktighet är en stor del av detta.

På film är det ju oftast vanliga AR-15 etc (går att köpa billiga för typ 500$) som har blivit ombyggda till helautomat och för att skjuta blanka skott. Jag antar att det är betydligt billigare att hyra in dom här vapenfirmorna ("armorer") som har mängder med ombyggda vapen än att göra allt med CGI. Bland annat serien "The Rookie" skulle ju byta till soft-airguns och göra hylsor etc. med CGI, men dom verkade tyst dra tillbaka det löftet.

Olyckor händer och vapen bör hanteras med stor säkerhet med professionella s. k. "armorers", men det hänger en del på skådespelarna också att ordentligt kolla om ett vapen är laddat eller inte och hantera dom på rätt sätt för även blank ammunition kan vara livsfarlig. Alec Baldwins revolver som "sköt av sig själv" är ju ett perfekt exempel på kass vapenhantering av både skådespelaren och folk runt omkring. Om någon ger dig ett vapen bör det första man gör vara att kolla om det är laddat eller inte.

Skrivet av Siegfried:

Orangea bilar är sjukt snygga.

Skrivet av Majoren:

Är ändå mest bara impad av hur någon människa lyckas press i sig 2 hela flaskor vin om dagen. Kan knappt ens dricka ett glas vin eller öl då det smakar så fruktansvärt surt och äckligt. Efter tre glas skulle jag mest troligt kräkas och bli sängliggnde ett bra tag...

Som med allt annat, så vänjer man sig - tyvärr. Jag har aldrig haft problem att sluta med alkohol (flera år sedan jag drack mer än en öl till maten), men när man festade som mest så var ju en flaska vodka inget problem att klämma. Tur att man började spela spel igen istället, det är fan bättre att vara "nörd" än festprisse!

Hade denna förr i världen. Nu något standard skit på iPhone...

Har länkats förut (kanske av mig själv?), men denna videon är rätt interessant. CliffyB beter sig som ett litet barn mestadels av tiden.

Skrivet av Kyrre:

Hur spelade du No One Lives Forever 2? Funkar det på moderna PCs?

Titta på https://www.pcgamingwiki.com/wiki/No_One_Lives_Forever_2:_A_S... där finns bland annat NOLF 2 Modernizer som gör att man kan köra widescreen och fixar mouse-input och lite annat.

Spelade igenom gamla No One Lives Forever 2 för ett tag sen samt Max Payne 2. Båda håller i mitt tycke än idag (Vem älskar inte att använda Austin-Powers inspirerade 'gadgets' eller dyka i slow motion samtidigt som man fyller folk med bly).
Dom har så klart åldrats men är roliga att spela och det är ju huvudsaken. Brukar lira genom Splinter Cell 1, 2 och 3 vartannat år eller så, daterad grafik men rent spelmekaniskt är det fortfarande väldigt roligt!

Tycker det är trisst att det blir Splinter Cell och Max Payne remake, jag hade hellre sett att dom gjorde nya bra spel. Men det är väl positivt om dom lockar en ny publik så kanske det blir regelrätta uppföljare i framtiden.

Haha, jag tänkte först "Har en spelare lagt över tio miljarder kronor på CS?!". Ibland är man allt bra korkad...

Aviva igen... Har dom pröjsat dig för att göra lite reklam?

Grattis till vinsten =D

Jag brukar blanda metallspån från vinkelslipen med hembränt för att få en liknande effekt men till lägre pris

Snowrunner
Quake 2 remaster
Starfield
Kanske något mer...

Jag har väldigt svårt att komma igång med spel nuförtiden, men när jag väl börjat lira dom tycker jag oftast det är roligt. Ska försöka skramla igång Alan Wake 2, men har så jävla svårt att bara ta mig för och starta spelet, vetefan varför...

Det är därför man behöver fysiska kopior samt stora fina digitala arkiv med pirat-.. PRIVAT-kopierat material. En del always-online lir lär ju bara fungera i framtiden om man har en crackad version, blir samma skit som med SecuROM etc. Detta kan ju även drabba en del fysiska spel där man i princip får en steam-nyckel i ett fodral. Jag har själv bara Spotify, VPN, lite cloud-tjänster och Jack Sparrow som fixar det material som inte går att få tag på fysiskt eller DRM-fritt (GOG etc).

På tal om Elvis i film...: https://www.imdb.com/title/tt0281686/

3.5/5

Skrivet av memorycard:

Hur funkar såna här gratisevenemang? Måsta man ladda hem hela spelet? Kampanj och allt?

Det kommer ut en demo version imorgon då för nu när jag kollade så finns inget att ladda hem gratis så man är klar.

Jag läste fel när jag läste ditt inlägg, läste "gratislavemang" :D. Hade nog fan hellre tagit det än att lira detta skitspelet även om det är gratis.

Jag önskar att man kunde spela som människa och göra slut på dom stora smurfarna! Människorna har ju mycket härligare vapen, mech-suits, svävare, framtids-helikoptrar etc.

Välbehövlig patch, och jag har haft roligt i spelet stundvis. Men för mig är problemet att spelet saknar "själ", eller djup. Det känns ytligt på något sätt som jag inte tror att man kan patcha bort...

Half-Life 2, Max Payne 2, Call of Duty 1, första Mafia. Nu för tiden köper jag inga spel på releasedagen, förbokar inget och jag skulle aldrig betala för att få ett spel några dagar tidigare...
Även om ett spel har haft ett bra demo ute innan release som varit väldigt bra så väntar jag tills andra människor har "Early Access"-testat det. Köpte Duke Nukem Forever på releasedagen, fan vet varför, ett misstag jag aldrig vill göra om.

Vad vet ni som inte vi vet? Jag vägrar tro att ni skrev Half-Life 3 av misstag! Fram med mer information!!!