Inlägg av anon116177

Inlägg som anon116177 har skrivit i forumet

inspiration är vackert vare sig det var menat eller ej:)

https://www.youtube.com/watch?v=Ydii76-1l5w

https://www.youtube.com/watch?v=z6022yHTvc4

Två klipp som summerar vad jag tycker om Overwatch och Tracers bakdel samt en del som skrivit i den här tråden.

Jag måste fråga, förstår ni hur fruktansvärt löjliga ni låter som blir förolämpande av en sådan sak som en rumpa och en posering som inte ens är utmanande till att börja med?

Har ni ens spelat spelet? Har ni varit i betan? Jag har, det är ett fruktansvärt roligt spel, underbart tempo rakt igenom. Ni som spelat borde inte ni kritisera mer viktigare saker för spelet? spelmekanik, bandesign, balansering av spelet? Saker som faktiskt är viktiga för att spelet ska fungera? Men nej, rumpan är viktigare, posering är viktigare, att finna sex vart man än tittar är tydligen viktigare.

Ni som inte spelat eller inte tänker spela har rätt till er åsikt men har ni inte något vettigare för er, i vilken värld är det ok att ni tror att det är helt godtagbart att personer som inte ens ska lägga en sekund på Overwatch ska vara med och tycka till, känner ni er så förolämpade att ni bara måste rädda alla från den hemska rumpan som tydligen är ett brott mot alla kvinnor i hela mänskligheten.

Hur många kvinnor tror ni egentligen tar åt sig av det här? Jag har gott om kvinnliga vänner och jag har visat just det här för dom för jag ville ha en annan åsikt en min egen. Inte en enda såg något fel med det, ingen såg något som var kränkande, stötande eller förnederande mot kvinnor, en del skrattade åt det hela. Ni som tar åt er i den här tråden verkar vara uteslutande män, män som verkar gilla att föra talan åt kvinnor och tror att ni vet bäst vad kvinnor behöver, att dom alla är offer, att dom inte kan tala för sig själva det är mer äcklande och sexsitiskt än något annat jag läst i den här tråden.

Jag brukar inte skriva när sådant här kommer upp, håller mig mest i bakgrunden och läser det som läggs upp på FZ men en sak har jag märkt och det är att oftast när den senaste nyheten som den här dyker upp att det är samma personer som aldrig skriver annars som helt plötsligt kommer fram och skriver noveller av ren smörja, är det allt ni är intresserade av att diskutera? Strunta i gameplay, strunta i story, att ha kul i ett spel vad är det? Det är den där rumpan som är kärnan i spelet, det är den som är viktigast och allt annat som råkar handla om, sex eller naket. Resten av spelet är bara en bonus?

Spelar ni ens? Eller är en del av er bara intresserade av att hitta fel där det inte finns några? För ibland har jag svårt att tro det då så mycket tid verkar gå åt att bevisa att den personen har fel samt att det verkar finnas ett pris för den som är otrevligast på nätet.

Ni kan påstå att ni vill kvinnors bästa inom spel, bra börja med att fråga dom själva, om den här rumpan är det värsta i ett spel som Overwatch.

Och ja dom finns som med alla människor som bara letar efter saker att bli arga och förolämpade över men dom är en minoritet, inbilla er inget annat.

Ett lätt svar. Resident Evil Remake. Det är så man gör en Remake. Synd att spelet inte finns med på listan då skillnaderna mellan båda gör Resident Evil Remake till ett princip nytt spel.

Helvete... hatar cancer. Kan låta konstigt men det här gjorde mig väldigt ledsen. TB har varit min första källa som jag går till om jag varit intresserad av ett nytt spel och även om jag inte håller med om allt så har min respekt för honom varit stark och han har gett mig så mycket underhållning och kunskap samt tankar att alltid vara källkritisk och tänka innan man pratar. Fan ta cancer!

Har inte läst PC Gamer lika länge som många andra här. Började först 2010. Det jag kan säga är att det var er tidning som fick mig att börja använda PC som huvud plattform när det gäller spel även om jag lirat på dator nästan hela livet. Så tack för alla artiklar, recensioner, humorn och allt annat ni har gett. Det är med ett tungt hjärta jag tar farväl.

Skrivet av emj:
Skrivet av Johnny:

visar varandra respekt oavsett vad.

Det finns mycket jag vill kommentera i ditt inlägg, men har svårt att svara på ett vettigt sätt. Det är bra att säga ifrån men man måste även kunna fortsätta respektera någon, absolut. Nästan alla GG grejer jag har läst handlar om långa listor om hur dålig en viss person är, det är tröttsamt och väldigt meningslöst, och jag har inte sett någon som helst respekt i dessa listor.

Min stora fråga är egentligen bara om du behandlar Tim, Anita, Zoe, Notch och alla de andra som skapar bra innehåll med respekt?

Jag vet inte om jag kan ta dig på allvar, är det så att du inte kan diskutera eller inte vill diskutera eller är det en variant av båda delar? När du säger att du inte kan ge mig ett vettigt svar för du vet inte hur, ja då kanske du inte skulle börjat diskutera från första början. Du kanske skulle haft mer underlag än det du har nu.

Saken med att kunna respeketera någon, den gäller bara om denna fortfarande har respekten kvar, har personen ifråga gjort bort sig rejält så bör man ifrågasätta denna persons handlingar, individen ifråga kommer inte undan och får en grattis chans bara för att denna gjorde bra spel förr. Kan tex inte Schafer respektera sina egna fans, sina egna kunder så bör han troligen inte respekteras heller. Bemötter man sin kundkrets som han gjorde så får han vara beredd att ta konskvenserna av sitt handlande som vilken vuxen människa som helst.

Vad har du för bevis att människor inom Gamergate är giftiga, har du länkar till alla dessa listor du beskriver, har du framfört något av värde eller bevis på att Gamergate är den giftiga del du beskriver? Nej det har du inte, det finns massor av länkar här ovan som kan ge dig lite djupare inblick i vad Gamergate är om du bara hade använt 10 minuter till att göra så. Men det har du inte gjort. Redskapen att kuna läsa på vad allt handlar om finns där, det är bara att läsa, försöka vara någorlunda öppen. Du har själv inte gjort något av det. Om du hade gjort det så hade det funnits underlag till en disskusion med dig.

Vad har Notch med det hela att göra?

Du pratar om respekt om tre människor jag inte respekterar för att dom har förstört så mycket inom spelvärlden för sina egna själviska gärningar. Jag vill hemskt gärna kunna spela Bayonetta ett och två utan att bli kallad sexist av Anita Sarkeesian, en människa som gjorde en video om första spelet som var så full av faktafel att hon var tvungen att ta ner den.

Om du nu inte är intresserad av att diskutera och desutom inte har ett skit till bevis för vad du säger så undrar jag varför du svarar överhuvudtaget. Jag tycker nog att du gör rätt i att strunta i Gemergate då det du säger bara är att grepa efter strån. Är du inte påläst om ämnet eller intresserad så tvingar ingen dig att delta i debbaten.

Ett sista råd från mig till dig då jag inte finner någonting av värde att diskutera mer med dig, jag får inte ut något av det helt enkelt och tänker inte slösa min tid mer när den behövs mer på andra ställen där jag kan göra nytta.

Ta reda på fakta och läs på tills nästa gång du tänker yttra dig, du skulle göra dig själv en stor tjänst.

Citat:

Eeh.. Intressant att du tar åt dig. Det finns så många giftiga människor inom gamer gate att det är läskigt att ni orkar engagera er i det (nästan alla länkar här lider av sådant). Jag vet inte kanske är det chattkulturen som den jag kommer ihåg från CS som kommer upp till ytan, där man tror att man kan säga vad som helst bara för att man är på internet.

I det här fallet med Tim kan jag behöva lite hjälp att känna empati för er, men jag förstår verkligen inte problemet.

Varför skulle jag inte ta åt mig? Tycker det är mer läskigt med människor som inte engagerar sig alls, dålig speljournalistik är ett problem idag som jag är glad att det görs något åt. När du skriver att det finns giftiga människor inom Gamergate så verkar du glömma eller helt enkelt inte vet att det är en väldigt liten del. Dom som uppför sig så ser inte vi som som verksamma inom Gamergate eller som människor vi vill ha att göra med. Det här är människor som förmodligen skulle vara tveksamma individer oavsett vad dom skulle ha för intresse, spel, film, böcker, musik, oavsett vad så har alla sorter av community människor som dessa och dom är vanligen i minoritet, väldigt sällan i majoritet. Det finns skitstövlar överallt och tyvärr så är det dom som hörs mest och högst till en början, så är inte fallet längre. Läs gärna på, det finns en annan sida av myntet än att många inom Gamergate är vedervärdiga människor.

Vet inte hur allvarligt jag kan ta ditt CS exempel, alla vet att det är en rätt giftig miljö att vara i, precis som LOL och DOTA 2, många multiplayer spel är sådana. Om det är denna anledning som gör att du anser att Gamergate är är fullt av människor som beter sig illa så tycker jag att det är synd om så är fallet. Det finns många kräk över nätet men det finns många bra personer också. Precis som med spel så hittar man man vänner att spela med om man inte vill spela med personer man inte kommer överens med, detsamma gäller personer man diskuterar med, man letar efter personer man kan diskutera med, inte nödvändigtvis komma överens med men att man visar varandra respekt oavsett vad. Det är just det många inom speljournalistik har problem med, att inte kunna respektera andra att skriva vad man vill utan att kolla fakta först, så ja jag tar åt mig, det som är intressant för mig är hur folk inte kan ta åt sig utan tycker det är helt ok att måla upp gamers som något vidrigt. Det är intressant.

När det gäller Tim Schafer så har vi här en person som verkligen behöver ta sig en titt på sig själv. Han är med och medverkar i 25 Invisible Benefits of Gaming While Male som är något av det mest patetiska jag sett och som verkligen sätter offerkoftan på kvinnor helt i onödan. Hans andra del av Broken Age är mer än ett år försenat samt att företaget Double Fine verkar tycka om att ställa till det för sig, Spacebase DF-9 är ett starkt bevis på detta. Sedan har vi GDC där han inför en hel spelvärld står och spottar dom i ansiktet. Problemet som du inte verkar vilja se är att han inte respekterar sina kunder, han hånar dom och sviker sina löften, det har inget att göra med om hans spel är bra eller inte, hur han är som person samt hans brist av respekt för dom som en gång i tiden har stöttat honom är det som är problemet. Men gillar du spelet så är det bra för dig, hoppas du tycker väntan är värd det, själv tänker jag aldrig ställa mig bakom en man som honom igen.

Det jag slutändan kan säga till dig att du ska vara glad att det finns människor som vill engagera sig i detta, att inte göra något löser inga problem.

Jag är för Gamergate. Jag är det av den enkla anledningen att tack vare speljournalistiken och den giftiga vinklingen dom har haft på gamers dom senaste 7 månaderna, dessa ständiga attacker på en massa som ska vara deras läsare, handen som föder dom. Tack vare människor som dessa höll jag på att ge upp mitt absoluta favorit intresse som jag haft i 30 år.

Jag kallats massor men när jag blir kallad sexist, mördare, våldtäcktsman, ja även den mest härdade av människor får nog till slut. Det var tack vare personer på KotakuInAction som fick mig att stanna kvar inom spelvärlden. Dom hjälpte mig med civiliserade diskustioner att se på det hela med nya klara ögon, få tillbaka min passion för spel. Då bestämde jag mig för att ställa mig på Gamergates sida. Aldrig mer tänker jag låta några människor som inte tänker sig för vad dom skriver eller inte ens verkar bry sig om att dom har ett ansvar med vad dom skriver, inte har någon kärlek för spel, inte har med spel att göra överhuvudtaget påverka mig såhär igen.

När man ser ABC News inlägg eller Law and Order avsnittet som är en direkt orsak av speljournalistik som inte bör existera, när Tim Schafer ställer sig på GDC och drar ett skämt som är ett finger åt alla i spelvärlden, då är det något som är fel.

En del personer skriver att dom tänker glömma och gå vidare, absolut det är er fulla rätt men jag tänker kämpa för det jag tror på, att bara glömma något och låtsas som inget är inte lösningen, dålig speljournalistik bör bekämpas med alla medel som all dålig journalistik bör bekämpas.

Som LVX156 skrev, det har hänt en hel del tack vara Gamergate. Personer som inte känner till vad som sker bör läsa på, kunskap är makt trots allt.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av Twalec:

Det går ju annars att lämna tillbaka kortet och säga att man är missnöjd meeen det är klart. I USA måste man stämma alla man kan. Så ofta man kan.

Vi har ju ett betydligt starkare konsumentskydd i Sverige. Här är det ju, som du säger, bara att gå tillbaka med det. Annars skickar vi Sverker på dem.

Ja Sverker är inte att leka med

https://www.youtube.com/watch?v=WObUTiPSM_Q

Middle - Earth Shadow of Mordor var utan tvekan årets överaskning för mig. Mycket beror nog på att man duckade för hype tåget men också för att det var ett riktigt trevligt spel. Nemesis systemet, dom otroligt roliga striderna det enda jag inte var så förtjust över var manuset, fantastiska röstskådespelare men ett ganska dåligt manus. Ett förbannat bra spel ändål.

Ubisoft verkar verklign vilja göra 2014 till året dom begravde sig djupare än djupast av buggar och tomma löften. Men ett spel som fick mig att hoppas lite på studion ändå och det var Valiant Hearts. Ubisoft Montpellier skapade med hjälp av sin spelmotor UbiArt Framework ren magi i mina ögon. Man kan väl säga att jag var där mest för historien för när det kommer till spelmekaniken samt den tvivelaktiga puzzel designen så kunde det kännas lite felplaserat ibland. Men jösses vad den sista timmen satte sig hårt i minnet.

This War of Mine var årets käftsmäll från en liten indie studio som 11 bits. Fantastiskt vad en liten studio kan åstakomma som dom stora inte kan. Har aldrig känt mig så kluven som i detta spel, inte ens Bioware har fått mig att känna som jag gjort inför en del val man gjorde och fick leva med. Kan inte säga att jag kände ren och skär spelglädje i detta spel men jag kände något annat, viljan att faktiskt bry sig ett jävla dugg och det var det ett tag sedan jag kände i ett spel.

Så för att korta ner det, mina tre favoriter 2014 var

Middle -Earth Shadow of Mordor
Valiant Hearts: The Great War
This War of Mine

Jag skiter fullständigt i grafiken. Barry Burton kommer tillbaka och det är nog för mig!

https://www.youtube.com/watch?v=uEVQuSsGILA

Håll i er kalsongkriget har börjat!

This War of Mine är mitt favorit spel utan tvekan bland indie utvecklarna i år och mitt absoluta favoritspel bland alla spel som tar upp överlevnad som tema. Karraktärerna är inte anonyma vilket gör det så mycket lättare att bry sig om dom. Men det jobbigaste som kommer med den känslan är vad man tvingar dom att göra för att överleva, det finns inga lätta val i det här spelet.

Ett av dom få spel jag köpt till fullpris och inte ångrat en sekund att jag gjort så i år. Tror inte det är för alla dock då det kan sänka humöret rätt rejält. Men för mig var det en frisk och nödvändig fläkt från en branch som behandlar krig som en lite för lättvindig fråga många gånger.

Har sett fram emot det här spelet väldigt länge för att det var så personligt och verkar så ärligt. Men nu undrar jag om jag klarar av att spela det, och jag kan spela det mesta utan att få en klump i halsen. men det här, hans röst i slutet... det lät så full av ångest och sorg, jag fattade precis vad han menade.

Tror alla som har haft med cancer att göra på ett eller annat sätt kommer att få det jobbigt men åt andra sidan så tror jag det kommer att bli ett viktigt spel som belyser både vad cancer är och vad den vidriga sjukdomen gör med människor samt deras nära och kära.

Lycka till

Det här får hemskt gärna ske. Älskade Eternal Darkness: Sanity's Requiem. Det är ett så underskattat spel till Gamecube och hade en underbar stämning. Shadow of the Eternals får hemskt gärna se dagens ljus och jag tycker personligen att det är bra att dom fortsätter kämpa för något dom tror på.

Första Alone in the Dark från 1992. Långt innan Resident Evil från 1996 och Alone in the Dark bjöd på mer än scarejumps och dålig dialog, det satte en stämning för mig och det var första gången jag blev rädd i ett spel.

Även första Silent Hill från 1999 var riktigt otäckt och jag minns med glädje hur ihållande skräcken var i det spelet.

Resident Evil från 2002 på gamecube. Gjorde så mycket saker rätt än vad orginalet gjorde samt satte en helt annan stämning.

Eternal Darkness: Sanity's Requiem till Gamecube från 2002 var också ett spel som fick mig att nervöst titta över axlen. Bra manus och bra röstskådespelare, fruktansvärt underskattat spel och ibland känns det som om det bara är jag som skulle vilja se den andliga uppföljaren till detta spel.

P.T. är det spel eller rättare sagt det demo som får mig att börja hoppas på skräck igen. Silent Hills kan inte komma fort nog.

Får lägga till Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth som är baserad på H.P. Lovecrafts historier. Sällan har man fått sådan panik av att vakna upp mitt i natten och inse att livet hänger på en skör tråd.

Ska jag välja ett av dessa så blir det Silent Hill. Det man ser behöver inte vara otäckt och det man hör kan vara det otäckaste som kommer i din väg, underbart spel som tyvärr lider av dålig kontroll, inte den bästa av grafik men vilken stämning, vilken stämning. Vem vet? Konami kanske försöker sig på en remake i framtiden, det är ju populärt nu och är det ett spel som skulle behöva det i Silent Hill serien så är det första delen.

Skrivet av Athaleos:
Skrivet av bleak:
Skrivet av Athaleos:

För övrigt; att han som pratar i videon säger att det mest är komiskt om en man hotar en annan man med våldtäkt, det är för mig helt bisarrt och sjukt att säga något sådant.

Han påpekar bara att män och kvinnor får olika sorters förolämpningar på nätet.

Nej, han påpekar ÄVEN att det är olika förolämpningar som ges till män och kvinnor, men han hävdar att det mest är komiskt om män hotas av våldtäkt. Det är en skev verklighetssyn och uppenbar brist på empati för exempelvis tonåringar som blivit sexuellt utnyttjade av en antingen äldre eller jämnårig person av samma kön.
Det är helt sjukt att säga något sådant, och det visar att personen i fråga inte vet vad han talar om egentligen.

Han säger en sak som du inte verkar hålla med om, en sak som du verkar kasta bort resten av hans argument på. Om det är så, ja då undrar jag vem som har skev verklighetsyn om det är det enda du kan kritisera på en 20 minuter lång video som enligt mig har många bra poänger så känns det som om du inte har sett videon helt eller helt enkelt inte bryr dig och tycker att den där kommentaren han sa räcker för att kasta resten av hans argument ut genom fönstert. Hur ska man ta dig på allvar? Hur ska man någonsin vilja diskutera med någon på det sättet?

Skrivet av zliddret:
Skrivet av Johnny:
Skrivet av zliddret:
Skrivet av Johnny:

Det är Ubisoft, är någon ens förvånad längre över utalanden som dessa? Dom försöker så hårt pränta in att upplösning, fps inte spelar någon roll samt att termer som en filmisk upplevlse samt annat strunt är anledningen varför dom backar bandet. 30 är inte bättre än 60 fps och 720 är inte bättre än 1080. Om spelet är bra eller inte det är en annan sak men att säga att det inte spelar någon roll är ren lögn.

Det är inte att dom gör dåliga eller bra spel som gör mig irriterad, det är att dom ljuger mig rakt i ansiktet som är problemet.

Fast upplösningen spelar ju inte alls någon roll, ett dåligt spel blir ju t.e.x inte per automatik bra om upplösningen är högre. Högre upplösningen är endast som jag sagt tidigare ett plus i kanten, det finns andra saker i spel som är bra mycket viktigare och spelar en större roll än om man kan lira i 1080 eller 4k.

Så det där med att han ljuger dig rakt upp i ansiktet kan man ju undra varför du anser det, har ett spel dålig fysik, handling m.m på vilket sätt skulle upplösningen spela roll då?

Skrev aldrig att ett spel blir bra per automatik på grund av upplösningen. Vad jag skrev var att 30 fps är sämre än 60 fps och att 720 p är sämre än 1080 p, det har inget att göra som jag nämnde om att spelet är bra eller inte, det är ren fakta.

Och ja jag anser han ljuger mig rakt i ansiktet när han säger att upplösningen inte spelar någon roll, för mig gör det så. Det är min personliga åsikt och min erfarenhet. Sedan så spelar det ingen roll som du säger vilken upplösning eller fps har om det är ett dåligt spel men det var ju inte riktigt vad jag skrev om eller hur.

Det är ju inte att ljuga, det är hans personliga åsikt, alltså ljuger du mig rakt i ansiktet ju i såna fall

Och hans personliga åsikt är för mig en lögn, det är för mig inte sant, så enkelt är det. Det är min personliga åsikt. Jag kan respektera vad han säger men det är fortfarande ljug, han baserar sitt påstånde som Ubisoft har gjort länge nu att 30 fps inte spelar någon roll, att 720 mellan 1080 inte gör så mycket skillnad men nyheter till alla, det gör det.

Och tycker du jag ljuger för dig, fine, det är inte mitt problem hur du tolkar vad jag skriver. Hur som helst det blir mitt sista inlägg för den här tråden. Känns som om jag har annat att göra än att påpeka det självklara.

Skrivet av zliddret:
Skrivet av Johnny:

Det är Ubisoft, är någon ens förvånad längre över utalanden som dessa? Dom försöker så hårt pränta in att upplösning, fps inte spelar någon roll samt att termer som en filmisk upplevlse samt annat strunt är anledningen varför dom backar bandet. 30 är inte bättre än 60 fps och 720 är inte bättre än 1080. Om spelet är bra eller inte det är en annan sak men att säga att det inte spelar någon roll är ren lögn.

Det är inte att dom gör dåliga eller bra spel som gör mig irriterad, det är att dom ljuger mig rakt i ansiktet som är problemet.

Fast upplösningen spelar ju inte alls någon roll, ett dåligt spel blir ju t.e.x inte per automatik bra om upplösningen är högre. Högre upplösningen är endast som jag sagt tidigare ett plus i kanten, det finns andra saker i spel som är bra mycket viktigare och spelar en större roll än om man kan lira i 1080 eller 4k.

Så det där med att han ljuger dig rakt upp i ansiktet kan man ju undra varför du anser det, har ett spel dålig fysik, handling m.m på vilket sätt skulle upplösningen spela roll då?

Skrev aldrig att ett spel blir bra per automatik på grund av upplösningen. Vad jag skrev var att 30 fps är sämre än 60 fps och att 720 p är sämre än 1080 p, det har inget att göra som jag nämnde om att spelet är bra eller inte, det är ren fakta.

Och ja jag anser han ljuger mig rakt i ansiktet när han säger att upplösningen inte spelar någon roll, för mig gör det så. Det är min personliga åsikt och min erfarenhet. Sedan så spelar det ingen roll som du säger vilken upplösning eller fps har om det är ett dåligt spel men det var ju inte riktigt vad jag skrev om eller hur.