Inlägg av boota

Inlägg som boota har skrivit i forumet

plot twist: allt som hände efter drake och sully körde ifrån elena med båten i första spelet har är Elenas fantasier.

Jag tycker lineupen på sony förra året var ovanligt vek, den byggde i princip på titlar som ligger långt i framtiden. särskilt utannonseringarna som nämns i artikeln var mycket oroande

vad gäller FF7-remaken (i princip sa de att om man går i skolan nu kommer spelet vara klart lagom till din pension, under förutsättning att regeringen höjer pensionsåldern)

Shenmue 3 utannonserades som kickstarterprojekt. det förvånade mig att ingen i spelmedia drog den uppenbara slutsatsen att sony alltså inte tror att det var ett projekt som var värt att satsa helhjärtat på. det var en titel som egentligen inte existerade, ingen visste storleken på spelet (eftersom projektets omfång avgjordes av kickstarterkampanjens resultat).

the last guardian är fortfarande ett spel som lyser med sin frånvaro. trots att vi fick se lite pusslande och plattformande förra året finns det inget som tyder på att det kommer snart, och vi vet egentligen inte vad det är för spel.

det var egentligen bara naughty dog som kunde visa upp någonting av konkret värde bland det som sedan blev riktigt omtalat efteråt.

något jag gillar med 4:an är att man faktiskt kan undvika att döda väldigt många av fienderna.

5 saker Nathan Drake lärt oss om äventyr – och gameplay från Uncharted 4

lite tröttsamt börjar det bli med den obligatoriska "nathan drake är massmördare trots att han vill verka trevlig"-kritiken som alltid dyker upp. den var ny när uncharted 2 blev poppis.

det dör inte särskilt mycket fler fiender i uncharted än i andra actionspel.

att fråga vilken låt som är bäst är lite som att fråga om blommor eller katter är finast.

personligen gillar jag den nya låten väldigt skarpt.

Det är säkert såna som jag som har fel och förstör spelandet för alla ni som är så duktiga med era möss och tangentbord, och kan sätta definitiva betyg på spel. Men för mig är klättrings- och hoppsekvenserna i uncharted ett ganska trevligt tidsfördriv som faktiskt ger mig lite lugn, och gör extremt mycket för spelets tempo. Om jag skulle fastna på dem skulle de bli extremt frustrerande och antagligen leda till att jag inte orkat spela genom hela spelet.

Skrivet av jbx:
Skrivet av JimiSwede:

Det är inte utan att man blir lite förbannad! Har precis köpt en Ps4 i väntan på VR, så kommer den här nyheten. Hade man vetat det så skulle man ju väntat med köpet. Har dåligt ekonomi, håller på att spara till VR grejorna. Finns inte en chans att jag får ihop pengar till en tydligen bättre Ps4 Tack Sony!!

Sony tvingar inte dig till att köpa något? Har du inte råd så finns det billigare hobbys! Jag uppskattar detta av Sony och betalar mer än gärna den lilla slanten även om maskinen bara blir tystare.
Så låt inte din snålhet eller fattigdom förstöra för oss som arbetar och har råd.

Fast grejen här är väl att konsoler generellt sett har varat ganska många år. Många köper konsol för att man inte behöver oroa sig för att den blir obselet över en natt. Nog har man rätt att vara besviken när det man trodde var en produkt som skulle vara i fem till tio år visade sig leva i 2.

My name is... NEO

http://www.giantbomb.com/articles/sources-the-upgraded-playst...

nu finns det anledning att vara lite orolig om man, som jag, köpte PS4 i julas för att man inte riktigt orkar hänga med i hårdvarusvängen på pc-sidan längre.

så mycket frågor!

* är detta den enda ps4-nyutgåvan, eller kommer vi se ytterligare en om två år igen?
* hur kommer spelen se ut på gamla PS4?
* Kommer ps4-ägare erbjudas någon form av uppgraderingsincitament mer än "om du inte uppgraderar får du fula spel"?

Skrivet av DrDoom:
Skrivet av Shleeen:

Ganska starkt bevis på att man inte behöver sätta ca 600 kronor vid release. Spelföretagen skulle gå i vinst iallafall, men girighet och förtidigt släppta är nog här för att stanna tyvärr.

Nja, Bioshock Infinite sålde flera miljoner men utvecklarna gick i konkurs pga det kostade så mycket utveckla ändå.
AAA-spel kostar en helvetes massa pengar utveckla + marknadsföring utan vilket man inte syns osv.
600kr är inte dyrt för ett spel i dagens läge. Hade de följt inflationen så hade de kostat runt 2000kr istället.

om vi utgår från super mario bros 3, som jag har för mig kostade runt 500 kr på release -91 så motsvarar det 720 kr om man räknar med konsumentprisindex (traditionellt sätt att räkna på)

alternativt kan man räkna på löneindex. 1991 motsvarade 500 kr betalning för lika lång arbetstid som 1089 kr gör idag.

så även om du tog i i överkant är spelen mycket billigare idag än någonsin innan.

konsolerna har däremot blivit dyrare om man räknar penningvärde... jag har för mig att man köpte ett nintendo för 1500 kronor 1991, det skulle innebära att man med dagens pengavärde gav 2160 spänn för det. det får man inte ens ett wii u för idag.

1500 tjänade man 1991 in på samma tid som man idag tjänar in 3270 kr.

källa: Edvinsson, Rodney, och Söderberg, Johan, 2011, A Consumer Price Index for Sweden 1290-2008, Review of Income and Wealth, vol. 57 (2), sid. 270-292 och (http://www.historia.se/Jamforelsepris.htm)

vad som är intressant är att game, som ganska väl har följt KPI (~700 spänn) vad gäller sina priser på spel, nu har gått i konken för att de inte kan sälja dem...

Skrivet av dmn:
Skrivet av boota:
Skrivet av Loxus:
Skrivet av Gaara:

Hmm det här låter konstigt, amerikanska sladdar/kontakter ser ju annolunda ut mot svenska så de passar ju inte i våra vägguttag. Vill man köra importerad maskin måste man ju ha en omvandlare som vad jag fattar det som anpassar så det ska fungera utan problem.

Nja, det finns ju såna som bara konverterar kontakten, men inte spänningen.

Jag har aldrig sett enen apparatsladd som transformerar spänning

http://shop.rabtron.co.za/catalog/images/PSD45N.jpg

fin sladd

Skrivet av Loxus:
Skrivet av Gaara:

Hmm det här låter konstigt, amerikanska sladdar/kontakter ser ju annolunda ut mot svenska så de passar ju inte i våra vägguttag. Vill man köra importerad maskin måste man ju ha en omvandlare som vad jag fattar det som anpassar så det ska fungera utan problem.

Nja, det finns ju såna som bara konverterar kontakten, men inte spänningen.

Jag har aldrig sett enen apparatsladd som transformerar spänning

Jag håller egentligen med om att vr kommer bli en stor grej. Men anledningen till det är ju precis motsatsen mot vad CB hävdar.

Om vr ska slå så är det för att ett headset inte kostar mer än ett kinect. Om vr blir något som kostar en månadsdslön före skatt kommer det inte att bli någon annan än de mest hängivna entusiasterna som har det.

memes är bara roliga om de är sanna. att jämföra specialiserade hobbies som kostar multum och ingen håller på med med en produkt som man hoppas på ska bli mainstream visar bara att cliffi bi förlorade tankeförmågan någonstans efter jazz jackrabbit

tycker det var ett ovanligt bra E3. både sony och microsoft höll sig från att prata om tv-kanaler och filmtjänster som inte kommer bli tillgängliga i europa

hololens verkar vara alla testarnas vinnare

Skrivet av motionfield:

Du kan vara lugn. Man kan inte ens plocka upp vapen. Allt handlar om att vara i rörelse. Kolla artikeln från polygon och Saras framträdande på twitch.

jag såg det.
jag är lycklig.
så vet ni det.

Skrivet av androsynth:
Skrivet av boota:

det är banne mig helt absurt att ett spel som annonseras på E3 ska behöva kickstartas för att bli av.

Tror det inte skulle ske annars om man ser hur det gick för de tidigare spelen :/ Jag klagar dock inte, jag drog fram plånboken på en pikosekund. Och det var inte bara för Shenmue 3 utan även som tack för allt han gjort tidigare. Inte minst Outrun. Jag älskar Outrun. ÄLSKAR! Och Shenmue.

jag har inga problem med att det kickstartar det. det jag har svårt att acceptera är sättet de använder kickstarter på. om det här kan fortsätta så blir e3 bara ett annonsfönster för ett gäng kickstarterprojekt.

det är banne mig helt absurt att ett spel som annonseras på E3 ska behöva kickstartas för att bli av.

Skrivet av BeeJac:

Vad hände med deras stora titel "Quantum Break"?

Visas på gamescom antagligen har Microsoft fokuserat på att pusha spel som kommer snart

Bakåtkompatibilitet...