Inlägg av tonykollberg

Inlägg som tonykollberg har skrivit i forumet

Mycket bra beslut, det driver utvecklingen framåt. Bara det är bakåtkompatibel med DX11

De man väntar på är 4K versionerna, om det nu går att göra de äldre filmerna i 4K

Det var en tung nyhet att han gick bort

Varför ska vissa alltid dra in sexualitet i spel. Spela med dom karaktärer som redan finns i spelt, sen får man väl fantisera vad dom har för läggning själv, det är inget som måste visas. Helt meningslöst.

I gamervärlden så har nog de flesta hört talas om Beyonce men jag tror det är färre som kan nämna en låttitel med henne.

Wii U är ju hur grymt som helst, fast om man vill ha en all round konsol att tex spela Battlefield eller GTA å¨så kan man ju glömma Wii U. Kör man däremot Mario spelen så är det en helt egen nivå för sig, och det är den bästa party konsolen om man är flera.

Det är ju lika mycket våld mot män och djur + poliser och annat. Det är ett spel.

En helt annan sak jag tycker dom borde göra med GTA är att utveckla det parallellt som bilsimulator och typ peta in alla världens storstäder steg för steg och knyta ihop spelet så man kan köra bil ditigalt över hela världen i slutändan utan våld etc

Saknar två serier på listan som borde vara med

Crysis saknas på listan, visserligen gick det bara utför för den serien.

Command & Conquer hade sin tid första hälften av serien på 90-talet fram till Generals / Red Alert 3

Skrivet av showerguy:
Skrivet av KatOne:

Personligen blir det Win 7 tills Win 9 kommer, detta eftersom Microsoft ju alltid släppt varannat troll-OS.

http://itcomputersupportnewyork.com/ITCSNYITechBlog/wp-conten...

Windows 95 var bra...den där bilden stämmer inte alls.

NT4 var bra också. Win 95 gillade jag även Win 2000 och Windows 3.11 framför Win 3.1
Win NT 3.51 var inte så tokigt heller på sin tid.

Äntligen! DirectX 11 har funnits väldigt länge och det känns som utvecklingen stagnerat.

Windows 9 med DX12 och en ordentlig startmeny i desktopläget tror jag kommer få mer fart på pc försäljningen igen. Då kommer iaf jag uppgradera från Win 7.

Jag har redan bestämt mig för att köpa en PS4 men jag väntar tills Xbox One lanserats i Sverige så jag klämma lite på den själv och jämföra innan. Men allt lutar just nu till PS4.

Jag har ingen konsol än men kommer köpa en PS4 den enda haken jag vet är att batteritiden är ganska kort för ps4 kontrollen.

Xbox one känns för stor och otymplig + har lite svajjiga prestanda med 720p på ganska många titlar samt alla tjänster som finns inbakat som jag inte kommer att använda.

Det är pinsamt att en konsol år 2014 inte kör alla spel i 1080p vilket är standard.

Om man ska köra spel i 720p läge kan man ju lika bra ha en Xbox 360 !

Hur kan man ens släppa en konsol som kompromissar med sånna tveksamma prestanda.

Ibland önskar jag att speltillverkare lade in distributed computing teknik i spelen. Typ att 3-5% av datorns kraft går åt att räkna på vissa projekt medans man spelar, tex cancer. Man ska givetvis kunna stänga av eller välja själv hur mycket kapacitet man vill använda till detta. Många har ju överkapacitet där man fortfarande kanske har 30% som inte används.

Typ på samma vis som seti@home skärmsläckaren fungerade.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Berkeley_Open_Infrastructure_for...

Då borde man kanske stannat kvar på föregående motor.... och utvecklat Frostbite 3 mer innan man kastade ut det skarpt samt låta en bred beta publik testa med olika hårdvara i minst ett år.

Sen undrar jag finns det någora BIOS/EUFI inställningar man bör undvika... Samt vad i tex Win 7 64-bit kan störa? Det borde ju omöjligt hänga sig på konsolerna där det bara finns en hårdvara och inte som på PC där alla har olika konfigurationer.

Jag har inget annat igång när jag kör BF4 på min dator, endast origin klienten är igång samt browsern... (för mig går inte BF4 att starta med IE 11 64-bit, men gick bra att starta med IE 10!..

Jag har en Intel Core i7 4770K, med ett MSI Z87-MPOWER moderkort och ett Asus GTX 760.. med 16 GB Ram och Win 7 Ultimate 64 bit.. Ändå hänger sig solo kampanjen ofta, däremot funkar MP bra för mig. Kör endast WHQL drivrutiner.

Jag tycker BF4 bara blir buggigare för varje patch. Nu kan jag inte spela solokampanjen längre utan att spelet hänger sig eller inte sparar där man senast avslutade och får börja om från början. Multiplayern funkar däremot bra. Solokampanjen funkade finfint för mig i början men inte nu.

BF4 släppet kom för tidigt, dom borde väntat minst ett halvår eller år. BF3 är fortfarande kul och jag kände inget behov av BF4, det skulle ha kunnat komma några DLC till BF3 istället.

En annan bugg är att jag inte längre kan starta BF4 med från Internet Explorer 11 (64-bit) i Windows 7, jag kan bara starta det med Firefox! BF3 går däremot att starta från IE 11 64-bit..

EA / Dice borde släppa det första DLC:et gratis som plåster på såren om folk ska fortsätta spela spelet eller motivera sig att skaffa premium.

Jag önskar att Westwood fräschade upp Red Alert 2 på samma vis som Blizzard gjorde med Star Craft II.
http://www.youtube.com/watch?v=ap3odnteoIs

Att PC har mer prestanda vet alla redan, kan inte tänka mig det finns folk som trott annat.

Det enda som är synd är att vissa speltitlar utvecklas för konsoler i första hand och inte för PC eller blir dåligt portade till PC och man får inte ut prestandan.

Nu med nya Xbox One och PS4 så kommer ju spelen få ett lyft på konsolerna och PC spelen kommer i och med detta få ett lyft. Vissa speltitlar utvecklas så klart för PC i första hand men portas till konsol.

Som det varit nu har ju många speltitlar begränsats av konsolerna pga deras låga prestanda vs PC.

Bäst man håller sig till PC så länge det går där priserna är lägre på spel generellt än konsolerna.

Bloggade för några år sedan om varför det är dyrare att köpa en digital fil via tex steam än att köpa en dvd box i en butik

Steam har blivit ockrare
http://tonykollberg.blogspot.se/search?q=steam

Är det någon som vet varför det ofta är dyrare att köpa digitalt än fysisk box i butik? Dålig konkurrens eller? Det borde ju vara tvärt om när nya spel släpps.

F1 2013

Det finns några nyheter som inte har nämts, fysiken är bättre i bilarna i år och körkänslan samt force feedbacken , bilarna slirar inte lika mycket som i de tidigare utgåvorna. (Innan så kunde bilarna bete sig lite lätt som båtar i vissa lägen).

Nu fungerar även backspeglarna ordentligt så de blir funktionella jämfört med tidigare utgåvor.

Det finns saker man önskar de kunde slipa till sedan 2010 tex att bilarna kan kracha på flera olika sätt nu är det fortfarande samma explosioner som innan på bilarna. Däremot har jag sett AI:ns bilar krocka på nya sätt i 2013 utgåvan.

Det här är som NHL serien, det händer inte så mycket mellan varje utgåva, men det gör det iof inte i verklighetens F1 heller.

Just nu känns det som det är konsolerna som bromsar upp pc versionen grafiskt. Något de kunde arbeta mer på är ljudet, det är helt ok men kunde göras mycket bättre.

Det här är den bästa utgåvan hittills tycker jag sedan 2010 om man nu inte äger någon tidigare del, däremot är det marginell skillnad från 2012 som sagt förutom classic läget som finns. Vore underbart om man tex kunde köra Ronnie Petersons Lotus från 1978 på Anderstorp