Inlägg av Nels0wn

Inlägg som Nels0wn har skrivit i forumet

1

Med förbehållet att frågeställningar fokuserar på mitt personliga spelande så får jag ändå säga mod-scenen i diverse spel (i mitt fall mest Rome Total War och Hearts of Iron II). Främst för att det var då jag insåg att mitt förhållande till spel inte enbart behövde vara som spelare, men kunde även inkludera att skapa saker själv eller ändra diverse inställningar utanför spelmenyerna.

Detta var naturligtvis inte något som först uppstog i mitten av 00-talet, men det var då jag fick upp ögonen för det

Skrivet av Sisyr:

Då förstår jag hur du menar. Håller dock inte med. Han är redan så pass överlägset störst att dålig PR inte påverkar honom nämnvärt. Inte dålig PR av den typen han fått hittills i alla fall. Visst stämmer det att större företag blir mindre benägna att samarbeta med honom, men han lär fortsätta växa oavsett.

Tror egentligen vi står rätt så nära. Klart han kan behålla sin nuvarande community, men han är ytterst nära att avskrivas helt av mainstream-platformar som en alt-right psuedo-rasist. Om Twitch/Youtube börjar stoppa reklam så blir det tight, även om han är tillräckligt stor för att locka folk till en självständig sajt i värsta fall.

Skrivet av Lord Pingu:

n******?
Jävla trams.

Det är den typen av reaktion som jag menar när jag skrev att svenskar som inte förstår innebörden av ordet. Det är inte jämförbart med något som finns på svenska, även en jämförelse med ordet "neger" är dålig då vi inte har samma historia med ras och slaveri. Att använda ordet såsom PewDiePie betyder att man antagligen är a) öppet rasist, b) inte förstår nyanserna av det engelska språket, eller c) medlem av minoriteten som betecknas. Om man inte är nöjd med någon av de ovanstående så bör man undvika ordet, punkt.

Menar inte att låta skitnödig, men svenskar har verkligen noll koll på vikten av ras i USA. Att kritisera politisk korrekthet är en grej, men även knäppgökar som Alex Jones/Milo Yiannopoulos är tillräckligt PK för att undvika ordet.

Skrivet av Sisyr:

Svårt att begripa det fetmarkerade. Att han sa "nigger" gjorde att mainstreammedia skrev betydligt mer om honom, inte mindre. Att det är av en mindre smickrande anledning är en annan femma...

Var en smuta otydlig. Hänförde till mainstream outlets såsom Disney, Conan, Youtube Red & annonsering osv. Om han vill få rubriker så kan han få de, men har svårt att se honom bygga upp en positiv image i mainstream media. I princip all hans tillväxtpotential är borta i nuläget.

Inte särskilt impad av själva videon, men att PewdiePie inte är med borde inte förvåna någon. Blir fortfarande förvånad av hur oförstående många svenskar är (trots bra engelska kunskaper i stort) över n****** rasistiska explosivitet. Nej, vi har nog sett det sista av Felix i mainstream-medier för ett tag nu.

Han klarar sig nog trots allt.

Skrivet av NordhNet:

Tyvärr baksidan av att spel inte är erkänd konst. Man ser det istället som ren underhållning som inte ska/bör/har intentioner att leverera ett budskap eller känslor.
Sen säger det mer om kritikerns insikt i spelvärlden än om spelvärlden i sig

Ungefär det här. Sen har jag extremt lågt förtroende för David Cage att skildra våld i hemmet på ett ansvarsfullt sätt, och tycker att literära verk som enbart existerar för att ställa frågor eller väcka känslor ofta blir lika hjärndöda som sådant som inte försöker röra frågan i första taget. Känns som Cage försöker använda det konstnärliga argumentet, utan att faktiskt tillföra något av värde till debatten. Om målet är att erkänna mediumet som konst, då behöver vi spelskapare som tänker till om våld i hemmet istället för sådana som uttryckligen inte har intentioner att leverera något budskap överhuvudtaget.

Men antar jag borde vänta till spelet släpps innan jag skriver av det helt.

Sedan när är 'Zero Punctuation sågar X' en nyhet?

Skrivet av Preed:

Quoting out of context - the clickmaker.

Hear hear! Nu var det faktiskt så att de i panelen diskuterade hurvida Nintendo är vid en punkt då de måste förnya sin affärsplan. Detta var något som alla i panelen höll med om vilket fick Rubin att säga att "Nintendo är idagsläget inte relevant i jämförelse med Microsoft/Sony". Något som jag håller med om. Sedan så har speciellt Pachter rätt när han påstår att Nintendo befinner sig vid ett vägskifte där de måste klura ut en ny cliché som säljer konsoler, alternativt hur man ska uttnytja Wii U på ett sådant sätt så man når en alternativ marknad.

Jag vill inte låta negativ, men detta säger absolut ingenting. Det är knappast extraordinärt för företag att varumärkeskydda eventuella varumärken bara för att vara säker ingen annan gör det. Om den här nyheten säger någonting angående utvecklandet av HL3 så är det snarare att det är i ett extremt tidigt stadium om Valve inte ens brytt sig om att varumärkeskydda HL3 tidigare.

Ett par exampel på varumärken som skyddats är Call of Duty Space Warfare och Call of Duty Future Warfare, något som Activision gjorde 16 månader sedan och ingenting har sagts sedan dess.

Nej tyvärr så är HL3 troligen väldigt långt från ett releasedatum. Om jag skulle få spekulera så skulle jag nog gissa på 2016/17 som troligt releasedatum.

Skrivet av marcus8958:
Skrivet av uberpwnage2.0:
Skrivet av marcus8958:

Äntligen ett spel som låter mig uppleva 90 talet som en ung flicka i tonåren. Något jag önskat mig hela mitt liv....

Skämt åsido det är roligt att det kommer lite nyskapande spel som inte bara handlar om att skjuta soldater eller monster.
Tror det kan bli spännande spel med OR även om jag inte riktigt vet vad spelet handlar om.

Man spelar en tjej som varit på jorden runt resa och ska komma hem till familjens nya hus. När hon väl kommer fram är ingen hemma och du ska springa runt och ta reda på vad som hänt.

Ganska obehagligt hus.. Stort... Mörkt... Och inte är det trevligare nä'r det regnar och åskar utanför heller, HUVA!

Det är väl då man klär av sig naken och duschar eller springer rädd igenom skogen och snubblar på en liten kvist.

Personligen så anser jag att Gone Home är en av de mest fascinerande story-drivna spelen jag spelat just av den orsaken att spelet handlar om att lära känna människor samt att komma de in på skinnet genom att utforska deras dagliga omgivning.Måste säga att jag är riktigt desillusionerad av hur så många verkar vara så skeptiska till Gone Home's koncept bara för att spelet inte uppfyller kravet på någon form av stereotypisk machoism. Gone Home är bland årets bästa spel och ett spel som lär ses som en stor milstolpe i dataspelets utveckling från primitiv underhållning till finkultur.

1