Inlägg av Danthe

Inlägg som Danthe har skrivit i forumet

1
Skrivet av Jinxswe:

Kommer nog aldrig förstå mig på FromSoftware spel. Men men folk verkar gilla dom så är nog förtjänat.

Det är du inte ensam om.

Skrivet av RHK:

Åtar mig inte att representera gemene man, det finns undersökningar på det jag tar upp. Problemet är snarare att folket i innerstäderna åtar sig att representera gemene man trots att de utgör en väldigt liten del av svenska folket som helhet. Har inte försökt förolämpa någon vet inte vari du läser in det. Allmänbildning är absolut överskattat är däremot min personliga åsikt om än inte något dåligt per se.

Behöver inte ta deras språk ifrån dem men vi behöver samtidigt inte klinga fast till det som helhet när folk är fullt nöjda med att låna in fler och fler ord. Min ståndpunkt är alltså att det inte är fel att låta svenska sakta glida allt mer mot engelskan, vi behöver inte hålla på och hitta på svenska ord för saker bara för att. Blir givetvis en väldigt lång process men kan snabbas upp genom att inte aktivt motarbeta det.

Du säger att jag inte ska missta mina åsikter med fakta men avslutar sen med anekdotisk bevisföring för din egen ståndpunkt.
Min egna anekdotiska bevisföring blir då att jag har sett vilken stor barriär svenska språket är för personer som ska integreras i det svenska samhället, personer som pratar flytande engelska och som mycket enklare skulle kunna integreras om vi inte höll fast vid svenska språket.

Okej, du framför nu på ett gott sätt att det handlar om din åsikt. Kort sagt, jag delar den inte. Stannis har ovan uttryckt sig väl i frågan och jag har inget att tillägga.

Men anekdotisk bevisföring? Nej, endast bakgrund för att förtydliga var min synvinkel kommer från.

Angående integrereing så handlar det om val, likt det mycket annat. Min partner kan inte ett ord svenska och har klarat sig såpbass bra på engelska att hen inte funnit motivation till att lära sig svenska. Men men, det är ett helt annat ämne.

Skrivet av RHK:

Kulturell mångfald kan man ha utan svenska språket.

Språk verkar vara en viktig del av din identitet men de flesta människor kopplar andra saker till sin identitet än vilket språk de talar.

Sen snacket om sänka ribban är bara elitistiskt dravel, olika språk är för de flesta människor bara onödiga barriärer som vi kan ta bort. Så kan en liten elitistisk klick hålla på att lära sig latin och svenska i framtiden...

Du åtar dig att representera gemene man samtidigt som du försöker dig på förolämpningar, för att avsluta med att få allmänbildning att låta som något dåligt. Bra jobbat.

Nästan alla i Sverige pratar engelska på en acceptabel nivå. De som inte gör det värderar det inte. Varför ta deras språk ifrån dem och påtvinga dem ditt TV-språk?

Missta inte dina åsikter med fakta.

Edit: Vill bara tillägga att jag bott utomlands i halva mitt liv och har mött folk från alla världens hörn. Man kommunicerar och uttrycker sig på helt olika sätt krasst sett överallt. Det är så mycket mer än bara ord. Det kan man enkelt uppleva om man kollar på eller spelar något från till exempel östra Asien, där översättningen ofta känns lustig.

Jag har aldrig varit med om att det varit svårt att prata, umgås eller växla idéer på grund utav språk. Självklart förekommer språkbarriärer dagligen, men det kan man lösa på andra sätt än att förlora språken.

Herregud, det är helt otroligt vad trångsynta vissa personer är. Kulturell mångfald, någon? Språk är en viktig del av vår identitet och bär på vår historia. Ju fler språk det finns desto fler sätt att uttrycka sig på. Är det verkligen något dåligt?

Människan har varit flerspråkig sedan tidernas begynnelse. Vi skall inte sänka ribban till de få som inte förmår lära sig ett till språk.

Nja, inte direkt. Saints Row är bland det sämsta jag haft oturen att spela.

1