Inlägg av conthox

Inlägg som conthox har skrivit i forumet

Efter flera stolpe-in av Blizzard så kan man hoppas dom här gör bättre på egen hand. Åtminstone kan vi kanske få se lite nya titlar/IP.

Jag som lägger tid på mycket annat än bara spelande så är det bra nyheter. Då kan jag köra igenom main story och sedan komma tillbaka i omgångar när jag får tid och lust. Och de som vill ta tid på sig och göra annat kan ju göra det, så bara positivt.

Hur är det med priserna på spelen till nästa generation? Har läst att dom skall höjas, påverkar det något tro?

//edit

För att besvara frågan: blir kanske en Switch när den nya kommer ut.

Skrivet av apocalypse101:

Det finns ingen liberal marknadsekonomi i världen som kommer att klara av att stoppa förstörelsen av klimatet.
Om individens frihet fortsatt ska primeras högst över allt så kommer konsumtionskvarnen fortsätta mala tills det inte finns något kvar.

Folk röstar på partier som lovar lägre skatt, mindre invandring, hårdare straff o.s.v eftersom de är oförmögna att se från ett bredare och djupare perspektiv och utifrån ett tidsperspektiv som räcker längre än tills nästa lönekuvert.

Och jag tror inte för ett ögonblick att svenska medborgare kommer ha något att säga till om när kineserna behöver ytterligare lebensraum och färskvatten.
När den dagen kommer så har vi antagligen en neofascistisk regering som lämnat EU för att kunna inrätta sin förtryckarregim på riktigt.

Men jag hoppas jag har fel

Det finns olika synsätt och det finns det olika sätt att tackla problemet. Och man kan faktiskt ha fler bollar i luften samtidigt. Miljön är ju 1 av många frågor som är viktiga, så bara för att ett partis huvudfrågor handlar om något annat så betyder det inte att miljön är oviktig.

Det är dock en svår fråga då många tenderar att tänka på miljön upp till en viss gräns, efter den prioriteras den egna levnadsstandarden. Om man då hellre ser en regering som inskränker på individernas val och leverne "for the greater good", ja då är en stat med en slags fascism eller liknande inte långt borta.

Och vad gör man i de delar av världen som inte har samma levnadsstandard som oss? Skall man säga åt dom att sluta försöka komma ikapp och få samma levnadsstandard som oss för att därmed sluta släppa ut avgaser - för miljöns skull? Rimligare borde vara att vi istället för att göra marginella åtgärder här, som kostar så mycket mer än de smakar, lägga våra resurser på att hjälpa andra delar av världen att kunna få det lika bra som oss på ett så miljövänligt sätt som möjligt.

Ironiskt nog så är många miljöaktivister inte kapabla att se miljön ur ett globalt perspektiv, trots att klimatet är det mest globala som finns, utan agerar väldigt regionalt. Se bara på Preem-frågan som är högaktuell. Greenpeace med fler blockerar infarten och demonstrationer äger rum och dom vill absolut inte ha en utbyggnad - för det skulle öka utsläppen. Sedan att efterfrågan kommer att tillgodoses genom att andra ökar sin produktion utomlands med ännu högre utsläpp som följd, det verkar dom inte ha med i tanken. Det är ungefär som att dom utgår ifrån "bygger vi inte ut så kommer ingen annan att göra det heller". Eller att utsläppen utomlands inte räknas - bara vi är så miljövänliga som vi bara kan så blir det per automatik bättre.

Ibland måste man inse att man måste välja det minst dåliga av två alternativ, vilket i detta fall är:

1) Bygg ut här i Sverige och ha kontroll över utsläppen (och skapa arbetstillfällen på kuppen!)

eller

2) Bygg inte ut här och någon annan gör det någon annan stans och vi har noll koll på hur mycket skit som släpps ut i atmosfären.

Skall uppgradera min dator i höst, men för att besvara frågan så kommer nog min nästa konsol bli en Switch när dom släpper den nya nästa år.

Skrivet av Mirage:

Jo, du blir drabbad. "Min spec matters".

Definiera "min spec" i så fall. Argumentet går inte ihop med att många hävdar att "de flesta har sämre datorer än konsolerna", vilket skulle innebära att spelen utvecklas åt dem i åtanke men det gör dom alldeles uppenbarligen inte. Dessutom så är spelen som släpps på PC oftast gjorda så att man kan ställa in upplösning, grafik, ljud, FOV och allt annat som gör att en person med en sämre dator kan spela med lägre inställningar och de som har en bättre dator kan skruva upp settings.

Skrivet av FejkFejksson:

Och av dåliga datorer

Hur tänkte du nu? Jag som har en bra dator drabbas inte av någon annans dåliga dator, för spelen utvecklas inte med dom som primär fokus. Däremot drabbas jag av att spelen utvecklas med den sämsta konsolen och handkontroller i åtanke.

Skrivet av eino:

Tur man inte är en konsolbonde.

Vi drabbas ju tyvärr ändå. Både av detta och t ex handkontrollerna.

Hmm. Det låter bekant det där. Att utvecklare måste göra spelen med lägsta hårdvara i åtanke med allt vad det innebär. Vem/vilka kan ha sagt det?

Skrivet av Kyraal:

Nu handlade det ju om att någon klagade på att Fenyx var tjej, så jag har inga problem med att idiotförklara.

Åter igen, om man inte frågar varför det var fel att Fenyx var tjej så vet man ju inte anledningen till åsikten. Är det bara på grund av könet, eller är det att det på något sätt inte passar?

Skrivet av Kyraal:

För övrigt hade "en kvinnlig James Bond" fungerat helt fint. Allt fungerar fint om det görs på rätt sätt, man måste bara våga försöka.

Nyckeln är som sagt, precis som du själv skriver, "om det görs på rätt sätt". Om man skall ta Bond som exempel igen: hela Bonds karaktär är ju byggt upp runt en image och en stil. Att bara byta könet och behålla resten som det är hade, i mina ögon då, blivit fel. (Det är såklart subjektivt. En del skulle kanske gilla det.)

Att bara idiotförklara någon utan att fråga varför personen tycker si och så, eller bara för att personen inte har samma åsikt, leder bara till dålig stämning.

Skrivet av Maaden_Swe:

En hel del som ser skoj ut men ingenting överraskande.

Det som däremot överraskar är när folk blir obekväm så fort ett spel har en kvinnlig huvudkaraktär. Sån jävla vidrig attityd.

Kommer inte läsa några svar på det, folk får tycka precis vad man vill , precis som jag. Och jag är grymt trött på att diskutera med hjälplösa idioter.

Nu kan jag inte svara i deras ställe, men ibland så handlar det inte om att man inte vill se en stark kvinna eller en kvinnlig protagonist. Ibland handlar det om att karaktären skall passa in för rollen/storyn/etc. Tänk dig "en kvinnlig James Bond" eller liknande. Det är inget fel med en kvinnlig agent så länge det görs på rätt sätt, men om om man tar en känd karaktär och byter kön "bara för att" och de som protesterar är en del av patriarkatet så blir det inte bra. Så innan man idiotförklarar någon så kan man väl fråga varför personen skrev som den skrev.

// edit:

Glömde kommentera själva nyheten;

Bara AGOS: A Game of Space verkade intressant, men eftersom att trailers är trailers så sa det inte så mycket om spelet. Kommer nog hålla ögonen öppna för titeln, men det blir ingen hype alls.

Gratulerar, mycket nöje

Det hade varit guld att vinna, lycka till alla

Jag tror en del missuppfattar vad som OP menade med "gamifiera". Det handlar väl inte om att bara göra en produkt med spel-anknytning, utan att använda "gamer"-begreppet i sig för att sälja mer. T ex "med denna spelar du bekvämare", "denna gör att du blir piggare längre", "denna gör att du siktar bättre" osv. Eller missuppfattade jag det?

Skrivet av matt76:

Lite star wars inspirerat med

Brödrosten var väl ändå Ok, om rostningen hade varit inverterad. Alltså som den är nu så blir det väldigt lite rostat på grund av att det bara är logon som är rostad och resten är orostat. Hade varit bättre om den rostade hela brödet utom själva logon.

Lite "fredagshumor" såhär på torsdagseftermiddagen:

7/10 Korrekta svar!

Bästa resultatet på länge. Kanske beror på att flera av spelen man ser fram emot (förhoppnings vis) kommer nu under hösten/vintern/våren.

Skrivet av trickeh2k:

Well, det är ju inget vi kan veta på förhand. Dels om spelen kommer att fortsätta att svälla, eller om du har en kass lina - eller har en hel familj som använder konsolen och det därför skulle innebära att du behöver byta ut den förinstallerade disken till en med större utrymme.

När det kommer till spelen så vet man ju inte, men annars spånade jag mer utifrån nuvarande situation. Men det är klar, har man ingen spåkula så är frågan svårt att svara på.

Skrivet av trickeh2k:

Vilket ju inte heller blir rätt... Behovet av lagring är ju utrymme, det har ju inget alls med prestandan att göra som jag antar att du är ute efter? Jag förstår heller inte hur det skulle påverka behovet av lagring eftersom de kommer förinstallerade med SSDs.

Sorry om jag framstår som gnällig, men här är det både syftningsfel och rent av märklig frågeställning. Jag förstår faktiskt inte ens vad det är du är ute efter att få svar på?

Nja, skillnaden är att om man har en riktigt snabb disk och bra lina så kanske man bara behöver ha ett fåtal spel installerade åt gången då man snabbare kan ladda ned och installera andra spel om man vill byta. Långsam disk och/eller lina så kanske man vill ha fler spel nedladdade och installerade samtidigt vilket påverkar lagringsutrymmet.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Följdfråga i artikeln: Hur tror du att dom nya konsolerna som släpps senare i år kommer att påverka ditt ditt behov av lagring?

Inte alls. Har ingen konsol och tror inte att det kommer att påverka mitt PC-spelande, i alla fall rent lagringsmässigt. Om konsolerna äntligen får färre och kortare laddningstider/laddskärmar mellan områden osv osv så kommer det kanske komma ut färre kassa konsolportar som har just det tidigare nämnda.

Uhm. Jag har haft SSD i åratal och märkte en enorm skillnad redan första disken som jag köpte. Och då har jag ändå aldrig köpt högprestandadiskar, utan kört på en mid-low-variant. Fast detta var kanske en konsol-fråga...