Inlägg av Duffer

Inlägg som Duffer har skrivit i forumet

12
Skrivet av Svanberg:
Skrivet av Duffer:

Har tänkt att införskaffa mig en sluten vattenkylare till processorn.

jag vill nu ha lite hjälp med detta, dela med er av era erfarenheter och vad man skall köpa och inte köpa så jag väljer rätt i djungeln.

Vet att det rimmar jävligt illa med prestanda men vill helst komma så billigt undan som möjligt.... ^^

Varför vill du ha en sluten vattenkylare?
Har du plats så är det nästan alltid billigare, tystare och kallare med en bra luftkylare.

Det är så alltså? Har alltid trott att det är framförallt tystare SAMT svalare med vattenkylning till processorn kontra en luftkyld.

Vad rekommenderas för luftkylare då isåfall?

Hjälp med Processor-kylare

Har tänkt att införskaffa mig en sluten vattenkylare till processorn.

jag vill nu ha lite hjälp med detta, dela med er av era erfarenheter och vad man skall köpa och inte köpa så jag väljer rätt i djungeln.

Vet att det rimmar jävligt illa med prestanda men vill helst komma så billigt undan som möjligt.... ^^

Skrivet av laserjet:

jag har ett GTX 770 med 2GB om du vill ha så finns till dig för 1000kr

Åh fan, vilken kylningstillverkare är det?

Skrivet av magma:

Alternativt kan du hitta begagnade r9 280x-kort som ger väldigt bra pris/prestanda.
Köpte ett 280x msi själv förra veckan för 1300kr.

Är dock lite allergisk mot Radeon tyvärr , annars har jag faktiskt kikat runt en del på beg-marknaden. Än så länge inget lyckat resultat.

Har faktiskt kikat på det också och är det de har lutar åt mest. Får nog bli det om det inte kommer någon invändning mot det kortet

Hjälp med nytt grafikkort

Sitter och stirrar mig tokig på GPU just nu, och vet inte alls vad jag vill ha eller SKA ha för den delen och vänder mig nu till er kloka människor för lite hjälp (Förhoppningsvis)

Söker ett mid-range kort , GTX serien med en prislapp på runt 2000kr lite till håller budgeten för.
Är inte behov av något monster med något som är bättre än mitt GTX 560 som fortfarande enligt mig är ett stabilt kort men det är lite dags att byta nu eftersom jag för några dagar sedan slängde i ett kraftigare nät-agg i lådan.

Spelar i dagsläget väldigt blandat mellan krävande till icke krävande spel.

All hjälp uppskattas. Cheers!

Skrivet av Love Dajnamajt Arvidsson:
Skrivet av Duffer:

Skön trailer som ger mersmak, frågan är dock vad låten i trailern heter . Of to Google .....för att söka på alla led-ord.

Pigeon John - The bomb
http://open.spotify.com/track/2V8KPXXL3RFHghxLFTXpNY

Står på hans MP3-spelare när han kör igång och börjar jogga ^^

Yes! Upptäckte de ganska fort efter jag skrivit mitt inlägg ^^

Skön trailer som ger mersmak, frågan är dock vad låten i trailern heter . Of to Google .....för att söka på alla led-ord.

Intressant, undra om man kommer använda sig av Frostbites-motorns förstörelse. Vilket då gör ett uppdrag med sweap&clear relativt enkelt då man kan sätta C4 på byggnaden och *klick* Mission DONE!

Skrivet av uberpwnage2.0:

Det enda som suger är att Extinction inte har någon variation (iaf vid release, vet inte hur det är nu).

Ja visst, ibland kan det kännas lite samma samma. Med är ändå hyfsad variation. Iallafall för att underhålla min annars slöa hjärna efter en dag på jobbet ^^

Varsågod Infinity Ward, Treyarch och Activision. Ta min pengar.

Åkte dit totalt häromdagen. Hade extremt tråkigt och valde att köpa en download-kopia av CoD: Ghosts för 286 kr, rimligt ansåg jag då för lite tidsfördriv.

Nu sitter jag här och har lagt ut ytterliggare 130 kr gånger två på båda DLC packeten som har släppts. Att man är så förbannat lättlurad. Anledningen till att det blev såhär var att jag började spela MP och var måttligt underhållen tills jag provade coop-delen i Ghosts vid namn Extinction. Här har man varit så förbannat fula att man har gjort en "story-driven" coop-del som gör att när man väl har spelat första delen blir man så förbannat nyfiken att man måste köpa den första DLC:en och när man väl spelat den så köper man naturligtvis den andra delen i rena farten bara. SWwoooosh sa det så hade man pangat in 14 euro gånger två på deras konto utan att ens tänka efter.

Men här kommer själva grejen med detta, fast det kan låta som att jag känner mig lurad och en smula negativ så är jag faktiskt väldigt underhållen när jag spelar Extinction. Så länge man får med sig bra medspelare som fattar att man skall göra challenges och verkligen samarbeta för att klara sig. Det har tyvärr varit fler gånger som man stått där och man har minst en medspelare som är åt helvete långt bort på kartan för att leta ett nytt sikte till sin puffra och man står handfallen med en retard som är AFK och en spelare som man står back to back med för att besinningslöst avvärja sig från horderna av Aliens.

Men bortsett från det så är jag ganska nöjd ändå och kommer nog fortsätta spendera så länge de fortsätter ge ut delar till coop-delen. Nackdelen är ju att troligtvis kommer CoD : Titanfall rip-off hinna före med sin release innan man hinner släppa del 3 och 4, vilket resulterar i att man sitter där med en förbannad kopia av det också bara för att man är lite för nyfiken på innehållet.

Vill man spela Extinction med mig så går det alldeles utmärkt att kontakta mig här på FZ, aldrig fel att spela med lite vettigt folk.

Trevlig helg goda med-gamers!

#blogg

Call of duty SP vs MP ?

Jag hade extremt lite att göra igår så valde att spela igenom CoD:Ghosts kampanjen. Detta är något jag brukar göra med några av de senaste CoD spelen när jag inte har lust att spela något annat helt enkelt.

CoD´s Singe player del är för mig faktiskt ganska underhållande ändå, om man bortser från alla ingame-mellansekvenser och alla slow-mo moment. Som sagt, bortser man från det blir jag ändå ganska underhållen när jag spelar själv och Ghosts ser faktiskt relativt snyggt ut. Visst man märker att utvecklarna lägger krutet på att fixa snygga detaljer på AI etc, men sen kan en buske se ut som en hög med 14 extremt långa pixlar. Det är lite av en nackdel, texturerna har aldrig varit CoD´s bästa sida.

Kommer vi till MP så la jag ner den delen efter BLOPS 1-2 , tror många känner igen sig om jag säger att jag tröttnade pg a alla kill-streaks, retarderade perks, turrets, hundar etc etc.
Jag vill nog hävda att det sista CoD där killstreaks inte var en speciellt avgörande faktor men fanns ändå där var CoD4: MW. Det fanns egentligen två absurda streaks, 1. Bombing-run och 2 Helikoptern. Helikoptern skall vi dock inte tala om för den sköt då fan genom allt oavsett vart man gömde sig, så det var inte direkt balanserad. Men ändå det var två stycken killstreaks TVÅ och det förstörde inte spelupplevelsen. Det är det jag tycker man har gjort fel i de andra CoD:en, för mycket hjälpmedel, absurda killstreaks, det har tappat meningen med att använda sig av sitt eget vapen lite känner jag. Vapnet du bär i din hand tappar mening när det som spelar roll är vad du kommer upp i för killstreaks.

Sen är det givetvis lite kontraproduktivt det jag säger , självklart spelar vapnet i dina händer roll. För att få killstreaks så måste man även döda. Till en början i alla fall, innan killstreaksen gör jobbet åt dig ...

Så i dagsläget ser jag fram emot CoD i höst, men endast för att se om kampanjen är hyffsat underhållande eller om man slipat på grafiken.

#blogg

Fint väder?

I vanlig ordning pga av en absurt konstig veckodygnsrytm så vaknar jag naturligtvis vid 05.30 första gången och min kropp intalar mig att det är dags att gå upp. Om jag nu inte väljer att gå upp i detta läge så straffar min kropp mig genom att ge tillbaka med huvudvärk eller led/muskelvärk.

Spanar ut genom fönstret dock och konstaterar att det lär bli en ganska fin dag. Dock HÄR kommer samvetskvalet in, jag vill sätta mig vid datorn och lira (helst hela dagen) men samtidigt så skulle det vara soft att gå ut och njuta lite av vädret men det faller in i kategorin jobbigt som består av följande.

Kategori : Jobbigt

1. Ta på sig rena kalsonger som inte ligger vid sängkanten sedan några dagar tillbaka
2. Faktiskt få i sig frukost och inte bara en koppkaffe så man inte svimmar under dagen färder på staden.
3. Duscha! Duscha är extremt jobbigt om man inte känner för det, för det involverar saker som schampo, tvål och handduk, tork-moment av kroppen (om man nu inte väljer att ställa sig på balkongen i all sin prakt och lufttorka)
4. Faktiskt ta på sig kläder som är socialt-accepterade eller inte faller innan polisens ordningsstörande eller förargelseväckande beteende-lagar utanför en lägenhetsdörr. Enligt sambon räcker det inte med mjukisbyxor och luvtröja idag tydligen.... Jo då, jag har redan frågat henne

Så jag säger just Meeh till vädret en liten stund i alla fall och spelar kampanjen i CoD:Ghosts. För konstaterade att jag glömt bort hur den var, troligtvis för att den inte var så bra ...

#blogg

Skrivet av walter_iego:

Vem bryr sig vad andra tycker, gör det du mår bra av. Ingen ställer frågan: "Är jag för gammal för att läsa böcker ... " Det handlar ju om eskapism, och du ska självfallet ha möjlighet att "koppla av" vardagen på de sätt du har behov av.

Jo givetvis är det så. Men samtidigt väcks ju frågan varför andra intressen mer accepterade än andra och där tv/data-spel klassas som något barnsligt och "nördigt" medans att köra snabba bilar på en race-bana anses som en fullt accepterad manlig hobby te x.

Skrivet av bleak:

Min far har alltid varit på mig sen jag var liten (28 nu), att spel bara är jävla lekar som inte ger nånting. Samtidigt kan han sitta och se på motorpogram eller sport på tv,n 6 timmar i sträck om han kan. Är rätt frustrerande att jag aldrig nåt fram till han om vad det handlar om och att det inte bara är meningslöst tidsfördriv.

Roligt igenkännande när du pratar om att låna en skoldator för att ladda ner en låt haha. Tänk vad barnen har det lätt nu Vi var några i klassen som fick våran by att testa det här nya (ADSL) när det var på gång. Pionjärerna haha!

Pionjärer är fan rätt ord haha! Kommer återkomma med fler reflektioner kring detta , för det väcker ju en otroligt trevlig debatt

Kloka och konstruktiva tankar kring min tes, uppskattas verkligen. Är ju dock en debatt som kan drivas hur långt som helst. Men en väldigt intressant debatt samtidigt.

To old to play games?

För gammal för att spela tv / data-spel?

En fråga som jag idag ställer mig ganska ofta, speciellt när påtryckningar kommer ifrån yttre zoner. Så som föräldrar, sambo eller när man berättar för sina barn på jobbet att man faktiskt "Spelar dator". Barnen brukar oftast titta på mig och se allmänt frågande ut och säga Men du är ju typ 40 år... (vilket är väldigt jobbigt när man i själva verket fyller 28 i höst) innan de tittar tillbaka ner i sina böcker och funderar en stund till och sedan uttrycker spelar du mincraft? svarer är i alla lägen då Nej...det gör.... sen kommer jag inte längre för då har hen redan tappat intresset för ens svar.

Vilket fall som, visst ibland kan man kanske själv känna att man är lite för gammal för att spela och ha det som ett stort intresse när det första man gör på en rast är att pilla upp ens smartphone och surfa in på FZ´s hemsida för att läsa nyheterna. Men ändå så ser jag det som ett fritidsintresse som alltid har funnits hos mig. Jag tillhör den generationen där min första konsol var 8-bits och sedan övergick till Super Nintendo. Jag har upplevt skiftet mellan 56/k modem och ADSL. Idag är det en självklarhet för ungdomarna att ha fri tillgång till internet när man själv satt på sin högstadietid och fick fråga om lov för att fara ut på nätet för att ladda ner en MP3 låt från Napster för att det var e minut-taxa samt att man blockerade den fasta telefonen.

Spelandet handlar samtidigt som en verklighetsflykt för mig. En fri-zon där jag kan sätta på mig mitt headset och slippa höra om sambons tjat att det skall städas, diskas eller att USA har tagit fram ett nytt budgetförslag där man skall lägga 10 miljarder på sitt försvar.

Vart vill jag då komma med detta jag skriver? egentligen ingenstans. Handlar mer om att få skriva av mig och kunna ventilera mina tankar och mer av detta kommer det bli.

Dagens grinighet går till revealen av nya CoD suck och pust....orkar inte ens bemöta det. Fortsätter med att spela DayZ ett tag framöver och skrika Friendly till alla i tro om att man skall bli slippa bli berövad sitt liv och sin yxa man just funnit.

#blogg

12