Inlägg av Tobhah

Inlägg som Tobhah har skrivit i forumet

Spelar fortfarande på min PS3 ett par gånger om året. Finns många bra spel som är fast på det formatet och som är värda att återbesöka!

Skrivet av Siegfried:

Min sambo tycker vi ska köpa en dubbel vagn för 20 papp så en dyr tv är hon nog inte så intresserad av, billigaste Oled jag hittat ligger på 13000kr, denna LG Qled tvn ligger på 8000kr. Så det är 5000kr skillnad 😑

Billigast är att inte köpa någon ny TV alls.

Skrivet av Siegfried:

Min nuvarande tv köpte jag i maj 2017 för runt 16000kr och det är en LG B6V, supernöjd fram tills för runt 3 år sedan när innebränningarna började komma.

Nu är de fruktansvärda. Youtube och Netflix loggorna syns, hela det röda sträcker från Netflix när man pausat, hela mittenpartiet av skärmen blir grön om färgen är beige eller gul så alla ser ut som att de ska spy. Min 10 år gamla Sony som jag köpte för 6500kr har bättre bild.

En 55QNED826RE 120hz. Tänkte jag att det skulle bli, inga innebränningar och halva priset ny, 8000kr 55 tum. Vågar inte köpa en tv för 20 papp när barnen är små, en dag kanske det flyger en boll rätt in i tvn.

Flyger det en boll rätt in i TV:n så har du hemförsäkring. Har du den i Folksam och har den stora har du dessutom nyvärdesskydd i fyra år. Köp en Oled - du kan inte gå från Oled till LCD

Skrivet av DieZe:

För mig är dem det iaf. Single player, stort fokus på story, mycket dialog och cutscenes, grunda rpg system, mycket extra krims krams, map markers osv. Sony känns väldigt fast i att endast fokusera på single player spel med story fokus vilket för mig som PS5 ägare känns väldigt meh. Saknas bredd i spelkatalogen imo.

Precis varenda annan utgivare sysslar ju med multiplayer - så borde finnas en del att hämta där. Vill du spela RPG kan Baldurs Gate 3 rekommenderas.

Skrivet av kalle.lindestrom:

Fram med kött yxan .upplyser härmed alla assasins att nya national rätten är struts kebab !

Fantastiskt ändå att du lyckas särskriva typ varenda ord!

Känns sjukt otippat att läsa alkoholrekommendationer på det här forumet. Dricker själv otroligt sällan och alltid haft bilden av att de som är väldigt spelintresserade gärna väljer bort flaskan. Kul initiativ dock, även om jag inte har några tips att bidra med.

Gillade också outriders

Skrivet av 73mpl4R:

Försiktigt förväntansfull efter Star Wars: Outlaws, såg skoj ut! Men det skulle likväl kunna bli generisk äventyrs-action.

Såg sjukt uselt ut när det kom till combat. Tyckte också att huvudkaraktären såg malplacerad ut (hårfysiken var dessutom under all kritik). Finns inget av det som UBI idag visade som imponerar. Det mest obegripliga är varför de gjorde Avatar-spelet till ett FPS.

Skrivet av robbis:

Okey sorry. Alla låg där utom ettan som kräver xbox

<Uppladdad bildlänk>

Remastern av ettan finns till PC. Har ett delvis annat namn dock. Tvåan och trean är dock ej spelbara på PC - om man inte vill streama då...

Skrivet av Popski:

Jag har en Xbox Series S. Är dock väldigt tveksam till Starfield och kommande TES. Jag har tröttnat på riktigt långa spel och orkar nog bara med dem om de håller lika hög klass som The Witcher och Red Dead Redemption.

Är lite kluven själv till MachineGames. Första Wolfenstein de gjorde gillade jag mycket men uppföljarna har blivit något sämre för varje del (Youngblood var inte alls bra). Jag hoppas dock att det vänder nu när de får sätta tänderna i Indy.

Youngblood gjordes framför allt av Arkane under överseende av Machine Games. Samma team som gjort Redfall dessutom - varför jag inte är särskilt chockad över hur uselt Redfall är...

Skrivet av Hajfena:

Det här spelet känns mer som ett co-op spel, eller det ser helt okej ut som ett co-op spel när jag ser det i co-op.
Alla spel som har stöd för co-op/online tillsammans med andra har fler buggar än rena singelspel, så det är inget konstigt första halvåret.
Dying Light 1 i co-op som senaste referens, kändes ju bara tröttsamt i längden så det här kan nog bli en trevlig upplevelse om ett tag. I slutändan handlar det mest om att döda saker och samla saker och vampyrer känns uppfriskande, lite mer magi än oändliga zombier.

Digital Foundry klagar på det grafiska, men buggiga skuggor har ju funnits i spel sedan det funnits skuggor i spel
Däremot Volumetric Fog verkar helt trasig, den bör fixas omgående.
Redfall PC - DF Tech Review - Another Unacceptably Poor Port

Om man bortser från alla bristerna spelet har så har det såklart inga brister. Ditt inlägg luktar lite av fanboy - eller så är du bara en mästare på att relativisera. Har spelat tre timmar av spelet och det känns som en tidig alpha av ett ganska dåligt co op-spel.

Har kört igenom hela spelet i helgen, har fungerat utmärkt. Om man har en GPU med mindre än 10gb VRAM så måste man sänka inställningarna avseende texturer. Gör man det så flyter spelet utmärkt.

Min karaktär Kalle Kanonpung är en elak jävel. Älskar spelet såhär 25 timmar in!

Skrivet av Kavakava83:

Ålder: 40 bast
Yrke: Sjuksköterska
Utbildning: Sedvanlig högskoleutbildning
Erfarenhet: 15 år
Bruttolön: 43800kr + OB
Förmåner: 1500kr friskvård där man bara får ut hälften på vad du lägger ut. Dåliga förmåner förutom att man ibland tar lite alvedon när man behöver det.

Min löneresa är egentligen smått otrolig i ett sådant dåligt löneyrke som syrra. Började med 19000kr 2008 och enbart 75% men när man levde på CSN lån så var det egentligen aldrig något problem. Arbetat främst inom landstinget med barnsjukvård men bytte precis innan pandemin drog igång och gjorde ett duktigt lönelyft på 10k när jag bytte till kommun. Fick ett tillförordnad uppdrag som medicinsk ansvarig 1 år men ledningen var helt uppåt väggarna så inget jag bestämde mig för att stanna på. Trivs väl rätt ok där jag är idag. Kul med gamlingar som omväxling.

Har aldrig sett en sådan lön i din profession. Vad är hemligheten?

Spännande ändå av Ubi att vägra lägga ned spel som de uppenbarligen aldrig kommer lyckas släppa...

Tråkigt. Gillade verkligen Callisto och ser fram emot DLC:n (om den nu kommer...)

Skrivet av Tomas Helenius:

Kom igen nu, de släpper en del bra grejer, dessutom en del nytt eller innovativt. Valhalla, Mario + Rabbids (som är skitbra!), Rocksmith+, Immortals. Visst mjölkar de sina koncept, men utan Ubisoft skulle branschen vara ännu mer likriktad.

Valhalla var dock inte bra. Det var det mest utdragna och nonsensfyllda spelet i serien. De som gillar Valhalla har allt som oftast inte spelat föregångarna (Origins och Oddysey) och ej heller spelat klart spelet.

Jag är så sanslöst svag för allt med ROG-loggan på så att jag troligen kommer att köpa en...

Det är ganska lätt att räkna ut hur dessa deals med Square fungerar. Deras japanska serier säljer nästan ingenting till Xbox varför Sony relativt billigt kan få exklusivitet. Sony köper exklusiviteten genom att marknadsföra Squares spel som de vore deras egna och på så vis känns Squares titlar mer exklusiva och säljer bättre hos Sonys fans också i USA och Europa.

Har inga större problem med 13600k och 4090 förutom stutter i nya områden.