Inlägg av Thorne

Inlägg som Thorne har skrivit i forumet

Skrivet av Sillgam:

Du gör fortfarande ett aktivt val när du väljer att köpa lootlådan. Är du inte intresserad av lådan så köper du heller inte. Inte så komplicerat.

Verkligen inte så komplicerat. Men om jag ska handla mat så köper jag hellre min limpa och mjölk än en kasse med random foodstuff.

Skrivet av Sillgam:

På vilket sätt blir spelvärlden bättre om varje stort spel har en butik med 400 mikrotransaktioner? Titta på senaste Dead or Alive. Inga lootlådor men massa mikrotransaktioner; vad är reaktionen? Folk gnäller.

Behandla sjukdomen och inte symptomen.

Ingen aning hur spelvärlden skulle bli en bättre plats av en butik med 400 mikrotransaktioner? Gillar man inte mikrotransaktioner eller lootboxes så handlar man inte. Inte så komplicerat.

Skrivet av Sillgam:

Problemet är dock fortfarande att du lägger pengar på mikrotransaktioner. Således stödjer du EA och visar att du gärna vill att de ska släppa massvis med mikrotransaktioner i olika färger, eftersom du är villig att betala för det. Och sen tror jag inte att du hade nöjt dig med x mikrotransaktion om du redan varit villig att spendera pengar på något kosmetiskt. Mer sannolikt är att du tröttnar på x efter ett tag och istället väljer att köpa y o.s.v.

Fast då köper jag fortfarande något som jag väljer att köpa. Inte en lott med chans till något som jag inte vill ha.

Skrivet av Sillgam:

För mig känns hatet mot lootlådor missriktat. Om EA eller någon annan utgivare upphör med att sälja lootlådor och istället säljer 400 föremål i olika färger för 30kr styck kommer de fortfarande tjäna massa pengar på att göra så och ni kommer fortfarande gnälla. Problemet är ju mikrotransaktioner överhuvudtaget, inte i formen de saluförs.

Jo, skillnaden är att om EA säljer 400 föremål för 30 kr styck så kan jag själv välja den eller dem jag vill ha. Lootlådor är som en lott där resultatet slumpas fram och jag blir tvungen att spendera ofantligt mycket mer för att få det jag vill ha.

Den verkliga överraskningsmekaniken hade varit att EA lade ner lootlådetramset.

Det är väl bara att slå sig ner framför brasan och se vad som kommer. Det är ju intressant ändå att man går ut säger att den inte ska innehålla det som uppenbarligen var själva idén med att få Star Wars-licensen en gång i tiden. Någonstans så sjönk väl all badwill in och fick dem att tänka om. Återstår då bara att se hur ambitiöst det nya Star Wars-spelet blir.

Detta är ju som musik för öronen. Ett spelföretag som tar spelarna på allvar och lägger krut på att göra singleplayer så rikt, spännande och mångfacetterat som möjligt. Här kunde ju tondöva EA/Dice lära sig något.

Jag tycker att R.R. Martin skulle skriva klart Game of Thrones istället för att ägna sig åt sidoprojekt.

Jag minns att jag tröttnade för att det kom enerverande fåglar som påminde om flygande rockor och oneshottade mig så fort jag gav mig ut i terrängen. Fuck dat.

Skrivet av Keima:

Ett Star Wars spel vore fint

My thought exactly! Tänk om CD Projekt Red i hemlighet fått utveckla ett single-player super amazing Star Wars kickass-campaign a la Witcher eftersom EA/Dice så kapitalt misslyckats med licensen?

"Are you talking to me...?"

QPAD MK90 - de tysta tangenterna kändes ovanliga från MK50:s klapprande ljud. Efter ett tag hade man vant sig och nu kan jag knappt tänka mig nåt annat. Bytte upp från 50 till 90 eftersom jag behövde belysning i tangenterna. Det blev svårt att se hieroglyferna i mörkret, serru.

Själv fick jag en Atari 2600 som jag lyckades tjata mig till i tidiga tonåren. Den skulle berika mitt liv något oerhört intygade jag de skeptiska föräldrarna. "Tänk när jag har tråkigt, då kan jag bara gå och spela tv-spel" löd mitt främsta och mest genomtänkta argument. Jag fick konsolen med en handfull spel som kom i en bundle. Jag visste inte att konsolbranschen var på nedgång men det hade förmodligen knappast gjort nån skillnad. En dag hade Åhlens City i Stockholm utförsäljning på Atari-spel och jag var där och grävde i lådorna. I ett slag fördubblade jag spelsamlingen för en spottstyver. Men den där jävla E.T., den fick vara. Jag gillade spel med skjutande rymdskepp eller riddare och skit. Spelandets entusiasm gick i vågor, ibland körde jag varje dag, ibland kunde det långa perioder utan nåt alls. För krasst sett så var det mycket repetition i spelkoncepten. Star Raiders, Vanguard, Galaxian, Missile Command, Moon Patrol, Ms Pac-Man, Berzerk låg bland favoriterna. Ungefär tio senare sålde jag rubbet i samband med en flytt.

"...inte nådde tillväxtmålet." Det var väl sånt Ingvar Kamprad syftade på när han vägrade göra aktiebolag av Ikea. Det går inte att bedriva verksamhet i tremånaderscykler, ibland går det upp, ibland går det ner.

Brukar handla merch och krimskrams där emellanåt. Köpte just retro Nintendo-konsolerna där men annars sällan dyrare grejer. Ibland har de helt ok erbjudanden men när det gäller spel så är de ju klart dyrare. Mitt oprövade intryck är att det man får tillbaka i inbyte för spel är det överpris man själv en gång betalade.

World of Tanks - The movie? Hur kan det vara något annat än en komedi?

Jag var superpepp på att EA/Dice skulle göra Star Wars en gång i tiden men när single-player storyn droppades och det bara blev en multiplayer-fps så stendog intresset. Snyggt som attan men gud vad innehållslöst och tråkigt. Och att sen släppa ett exakt likadant spel med en kort single-player story som plåster på såren var knappast vad man väntat sig av världens största spelproducent. Så jävla uselt dåligt.

The Outer Worlds, Death Stranding och Cyberpunk 2077. Sekiro ser ju också spännande ut.

Fast egentligen ser jag inte fram emot något eftersom jag har en fem meter lång backlog att beta av.

Såg precis filmen och den var ju så tråkig att "Skip Crap Movie" borde inkluderats. Allt för många val var inga riktiga val utan skickade bara tillbaka åskådaren till punkter i storyn där man måste välja det andra valet. Valmöjligheterna tillförde ingenting av intresse.

A Story About My Uncle - gratis på Humble Bundle

Det svenskproducerade spelet A Story About My Uncle är gratis på Humble Bundle de kommande två dygnen.

Coffee Stain Studios i Skövde ligger bakom det lilla mästerverket. Åtminstone jag uppskattade det hisnande hoppandet med elektrolianen (i brist på bättre namn) mot bakgrund av en rörande historia om en pojke som söker efter sin far. Grab it now!

Cyberpunk 2077.

Lego Marvel Super Heroes - roligt med inspirerad humor, med lillgrabben.