Inlägg av anon_326145

Inlägg som anon_326145 har skrivit i forumet

Det skulle vara kul att åka dit. Det längsta som jag har åkt är med buss till Spanien 2005. Har aldrig flugit i hela mitt liv.
Brukar skoja när folk säger att man bör flyga mindre att om alla flög lika ofta som mig så skulle alla flygbolag gå i konkurs 😉

Har du kollat så att konsolen inte blir för varm?
Min fläkt brukar börja låta en hel del när konsolen är i dockningsstationen och jag spelar vissa spel (inte alla) och då är alltid konsolen väldigt varm efteråt.

Skrivet av JRA:

Behöver vi särskilt mycket finare grafik egentligen? Jag tar hellre bekvämare handkontroll ärligt talat.

Sedan jag fick mig min Playstation 2 och min Nintendo Gamecube så har jag inte brytt mig nämnvärt mycket om grafiken längre.
För mig så är det viktigaste att det flyter på bra och att storyn är bra. Grafiken är inget som jag bryr mig så mycket om. Sen är det ju viktigt med bra handkontroller med.

Skrivet av lonian:

Alla känner nog rätt fort vad som är fel med höger joycon gällande höger styrspak. Den sitter inte rätt placerad utan måste ha mer svängrum, så ja den behöver bli något större.

Jag fick snygga skydd till mina spakar med Zelda tema så att spakarna kändes ännu bättre att hålla i när man spelar. Det enda problemet var det som du nämner. På högra Joy-conen så blev det så jobbigt när jag skulle trycka på B eller Y knappen eftersom jag hela tiden stötte emot spaken när jag skulle trycka på dem, så jag tog bort de skydden.
Så större Joy-cons vore inte fel.

Ja, att det finns olika Snake och skulle man vilja så skulle man kunna ägna ett helt avsnitt till Solid Snake.

Det fick mig att tänka på en video som jag såg.
Den handlade om en sak som jag också har tänkt på. Att eftersom Konami både lägger till spel från huvudserien och sidospel i sin samling så känns det som att det kommer att komma fler än bara två volymer med Master Collection.
I den videon så tog personen som gjorde videon upp att han trodde att volym två exempelvis skulle kunna handla om Solid Snake och att man då får spel som Metal Gear Solid 4, Metal Gear Solid till Gameboy Colour, Metal Gear Acid spelen med mera, medan i volym 3 får vi spel med Big Boss som exempelvis Peace Walker, Metal Gear Solid 5 och Portable Ops spelen.

Paper Mario: Thousand-Year Door som släpps 23 maj på Nintendo Switch.

Skrivet av jeppe109:

Försök att se det annorlunda. Nu är du mer medveten om problemen och kan planera för att bemöta problemen.
Det och vetskapen om att det kommer att lösa sig på sikt. Vi har varit i liknande situationer förr och det har alltid vänt mot det bättre igen så varför skulle det vara annorlunda denna gången?

Jo med den saken så finns det ju inte så mycket att göra förutom att försöka kämpa sig igenom. Blir lite lättare när exempelvis räntan går ner igen på bankerna men frågan är när.
Har aldrig varit med om något liknande själv, vet att det var något liknande på 90-talet men då var jag så liten så jag behövde inte bekymra mig för det.

Jag försöker som sagt inte tänka för mycket på det, blir bara för jobbigt för mig. :/

It’s Zelda time!

Inte världens vackraste bild direkt.

Men det blir nog en del Zelda idag.
Har tänkt börja med att spela Wind Waker bärbart på Wii U gamepaden och senare kanske även Zelda på Game & Watch. Sen håller jag även på med The Minish Cap på Switch Online ❤️

17 March 2024 ❤️
I love Ireland ❤️

Happy St. Patrick’s Day!

Idag är det grönt som gäller.
Kanske spela något spel med Luigi?
Eller varför inte ta sig till Hyrule som Link?

Vad ska ni göra idag?

Själv ska jag först och främst ta mig en dusch och sedan sätta på mig en grön T-Shirt och någon uppknäppt skjorta till det.

Ha en fortsatt härlig dag allihopa!

Skrivet av Freakon:

Något specifikt du tänker på?

Ot: precis slutat jobb. Lång vecka som äntligen är över. Vila och plugga imorgon, sen på det igen. Saknar två dagars ledigt grymt mycket.

Jag hade sett en video på youtube om varför Sveriges ekonomi är så dålig och det kom in efter ett tag på bankens räntor som gått upp så mycket och då började jag må väldigt dåligt.
Började tänka på vad tufft det har blivit de senaste åren rent ekonomiskt eftersom allt gått upp i pris samtidigt. Jag brukade klaga förr med att det blev dyrt men när det bara var något som gick upp i pris då och då så gick det men det blev en alldeles för stor chock när så mycket gick upp i pris samtidigt och så fort.

Det gör mig väldigt orolig för framtiden och jag känner att jag inte klarar mina studier ordentligt utan blir stressad inombords över att få ett jobb.
Men försöker att koppla bort det och då var det väl dumt att jag såg den videon.

Ligger och tänker på livet och har ångest. 😟

Har du testat ett annat SD kort och sett om det blivit samma problem då?

Skrivet av Sommarregn9:

Jag hoppas på att Switch 2 tidigast kommer julen 2025. Jag är inte klar med Switch ännu, och känner inget behov av en ny konsol. Skönt inte behöva köpa nytt hela tiden, men sen sitter jag ju kvar med min tio år gamla ps4.... :')

Jag känner också att jag kan vänta ett tag med en ny konsol. Men själv så har jag inte en lika modern Playstation som dig utan en Playstation 3 under teven 😉

Skrivet av Majoren:

Jag är nog tvärtom, A Link to the Past var rätt bra, men de andra äldre Zelda-spelen tycker jag är rena sömnpillren. Botw däremot, blev hooked direkt på det.

Jo, jag har märkt när folk kommenterar Breath of the Wild och Tears of the Kingdom att vissa älskar de nya öppnare spelen och vissa (som mig) föredrar hellre de äldre mer linjära spelen.
Jag älskar open world spel och några av mina favoriter är Oblivion och Skyrim, därför såg jag fram emot att även Zelda skulle bli open world, men tyvärr lyckades inte Zeldas öppna värld fånga mig på samma sätt som The Elder Scrolls, vilket jag tycker är synd eftersom jag älskar Zelda serien för övrigt.

En varning som FZ borde gå ut med för att hjälpa spelare

Jag tycker att så många som möjligt ser videon och jag önskar att ni på FZ också skriver om detta eftersom detta var något som jag inte ens visste existerade och som många andra kanske inte heller känner till. Men det är väldigt viktigt att veta om man köper ett micro SD kort till sin Switch exempelvis.

Skrivet av Majoren:

Nintendo 64 hade väl vad jag kan minnas legendariska Super Mario 64 vid Europalanseringen, svårt att toppa det.
Sen tror jag att jag sätter Nintendo Switch med Zelda: Breath of the Wild, som nog är bästa spelupplevelsen jag haft de senaste 20 åren.

Jag tycker att Zelda Breath of the Wild är ett kul tidsfördriv men inte lika kul som de flesta andra Zelda spelen. Men jag köpte också Breath of the Wild till Switch när Switch släpptes.
Det första och enda Switch spelet som jag hade under många månader framöver.
Sen när ni läser detta så kanske ni tänker att det typ var det enda spelet som jag spelade då och så var det inte. Jag spelade det inte alls för jag hade ingen Switch 😝

Nej men jag ville så gärna ha spelet till Switch men hade inte råd att köpa en Switch än så jag passade på att köpa spelet eftersom det var billigast på Elgiganten. Så det var ganska kul när studien kom att det hade sålts fler Breath of the Wild till Switch än vad det hade sålts konsoler, då tänkte jag att jag var en av de bidragande faktorerna för det eftersom jag inte hade ens köpt en konsol men ett spel.🙂

Skrivet av Ghost Writer:

1-2 generationer bakom övriga konsoler, så prestandan kommer att vara i nivå med PS3 menar du?

Man kan väl säga att Switch är mer som Playstation 3 tycker jag, så Switch 2 borde vara mer i stil med Playstation 4.

Skrivet av Dudinkalv:

Om vi tar nuvarande Switch som exempel så är den alltså svagare än en PS4, så vi säger väl 1 generation då. Nöjd?

Lät bättre 🙂😉

Skrivet av Dudinkalv:

Jag ser denna tråden hamna övers i listan titt som tätt och jag har blivit rätt så nyfiken så jag tänkte att jag frågar.

Varför väntar folk så mycket på "Switch 2" att det ska vara värt 52 sidor av diskussioner? Vad är det exakt som ni är så hypade över gentemot vad Switch erbjuder i dagsläget?`

Även om de ökar prestandan lite så är det Nintendo det handlar om och jag är övertygad om att hårdvaran ändå kommer att vara ca 1-2 generationer bakom övriga konsoler, som vanligt, så några grafiska underverk lär det inte bli oavsett.

Några nya Nintendo-spel som skulle kunna dra nytta av ny hårdvara har inte heller utannonserats.

Så... jag är genuint nyfiken över varför så pass många verkar vara råtaggade över en uppföljare till Switchen när jag personligen tycker att det inte finns ett dugg att vara uppspelt över

Kan tillägga att jag själva äger en Switch, men har som sagt inte sett någon anledning alls till att ens tänka på en eventuell uppföljare.

Jag ser det så här. Även om Nintendo väljer att ligga efter rent tekniskt så har ändå teknologin kommit ikapp mycket mer än vad den hade när Wii kom.
Det jag menar är att på Wii så fick vi oftast helt unika spel för själva konsolen som inte fanns till Playstation 3 eller Xbox 360.
När Wii U kom så fick vi några fler spel som var lika som till Playstation och Xbox men inte så många (dels för att Wii U sålde så dåligt) men på Switch så har teknologin ändå kommit ikapp så mycket så det är mycket lättare att anpassa spelen. Det finns mycket fler spel till Switch som även finns till Playstation och Xbox än vad det varit sedan Gamecube.
Sen finns det spel som är för krävande för Switch som exempelvis The Elder Scrolls Online med flera, men i och med nästa konsol så kommer även dessa spelen flyta på väldigt bra även att det kanske inte flyter på lika bra som på Playstation 5.

Så det finns saker att se fram emot tycker jag.

Skrivet av Gagoff:

Problemet jag har med tiktok är inte att de spionerar på användarna.
Folk har ju redan gett all sin data till Microsoft, Google, Meta, Apple och en massa andra, och om kineserna bara vill åt den så finns det data brokers som säljer vår information billigt.
Mitt problem med tiktok är hur de kan manipulera en hel generation av ungdomar genom att lyfta fram en del material och trycka undan annat. Det är modern hjärntvätt.
Ser helst att skiten läggs ner men så bra lär det väl inte bli, så kanske bättre att väst äger det än Kina. Bättre än inget.

Eller stäng ner allt och börja om från början som jag har för mig att någon skrev här på FZ i min tråd där jag också tog upp om att Google försvarar lögner och att man låtsas att man är en nyhetetssida som man inte är för att sprida falsk information.

Skrivet av ZF:

Även PS5 ansågs ju gammal redan när den kom av många här. Vilket blir nödvändigt om utvecklare ska kunna ha tid med hårdvaran och tillräckligt många system ska finnas tillgängliga vid premiären. Och med tanke på hur det senare gick ändå..

Sen vad som är en gammal komponent, eller vad den kostar, reflekteras inte alltid helt eller det minsta i värdet på slutprodukten. Låsta spelmaskiner förväntas tjäna igen sin kostnad på spelen, medan en emulatormaskin måste betala sig själv. Nintendo vill visserligen oftast äta båda kakorna. Så risken är trots allt stor att det inte bara blir rätt gammal tech, utan väldigt, igen.

Jo, teknologin kommer säkert vara ”gammal” i nästa Switch enligt dem som kan något. Jag har själv ingen koll längre på vad det senaste är teknologiskt och är bara nöjd så länge det fungerar som det ska.
Men Nintendo har ju inte heller valt att ha den senaste teknologin efter Gamecube utan istället satsat på att utmärka sig på annat sätt. Men eftersom det inte blir så stora hopp rent grafiskt med mera längre som det blev förr så tror jag att nästa Switch klara sig länge på att rent teknologiskt vara mer som exempelvis Playstation 4.