Inlägg av TheVoomyOne

Inlägg som TheVoomyOne har skrivit i forumet

Fortsätter hoppas på Xcom 3 men tror tyvärr det är långt borta än...

Personligen hade jag haft med Hogwarts Legacy som nominerad.

Tror min topp 3 i år är:
1. Baldurs Gate 3
2. Hogwarts Legacy
3. Spider-Man 2

Final Fantasy VII står ohotat på tronen, inte bara bästa JRPG utan bästa spel alla kategorier.

Utan tvekan 5/5 och ett av årets absolut bästa spel tillsammans med Hogwarts Legacy och Baldurs Gate 3.

Jag håller med dig, har också försökt mig på spelet. Först testade jag originalet på Gamecube men det är ju helt ospelbart pga kontrollen. Sen testade jag remastern där kontrollen är fixad men spelet är verkligen dötrist och storyn är i stort sett obefintlig. Kartan är kass så det är hopplöst att hitta vars man ska och fienderna är skittråkiga.

Skrivet av waverider:

Mål på var tredje skott, inte illa!

Det sjuka är ju att det är typ dåligt i jämförelse med dom som faktiskt är riktigt bra på NHL. Jag har fått möta folk som ligger mellan 50-100% i mål procent, ja vissa gör alltså mål på varenda skott dom tar som inte blockeras av en utespelare. Jag kan fortfarande klanta mig och inte göra mål på ett friläge medans en bra spelare gör mål till 100% på frilägen.

Skrivet av waverider:

@TheVoomyOne: Antingen är du riktigt skicklig eller så är jag kass, jag tyckte det aldrig hade varit så svårt att göra mål som jag tycker det är i NHL23. Även på Rookie och Semi-Pro kändes det extra besvärligt med målen och jag fick träna mer än vanligt. Har iofs inte spelat det på ett tag, mitt senaste var NHL16 på PS4.

Jag brukar dominera stort vad gäller antal skott, time on attack, tekningar mm. på Rookie och Semi-Pro men tycker det är alldeles för få skott som går i mål och tycker att man kan bli frustrerad på det, speciellt på NHL23. har kollat Youtube videos också men tycker man ändå inte blir riktigt bra på att göra mål någon gång. Tycker målvakterna gör helt omöjliga räddningar stup i kvarten. Sen passningarna har aldrig gått fel så ofta som i 23:an tycker jag, får vara glad om jag klarar 70% rätta passningar.

Så det känns som Exhaust Engine passar mig, om målvakterna gör fler misstag. Samt att Vision Passing låter som om det gör det lättare att passa rätt. Men, kanske bara jag som är kass? Någon annan som tycker som jag?

Jag skulle klassa mig som ganska medioker. Det gäller bara att hitta dom där speciella sätten att göra mål på, tyvärr är dom i stort sett samma i NHL 23 som i NHL 24. Jag skjuter extremt lite skott på mål men det är ju också för att jag inte skjuter om jag inte tror att jag kan göra mål. Spelar jag online så gör jag i snitt mål på kanske var tredje skott jag tar, det behöver inte betyda att jag gör hur många mål som helst utan kan betyda att jag skjutit mindre än 10 skott på mål under en hel match. Det är ju det som blir så jävla tråkigt, möter man en bra spelare så vet man att han kommer göra mål på varenda skott han skjuter om jag inte lyckas stoppa honom. Målvakten hade lika gärna kunna sitta på avbytarbänken.

Passningssystemet i NHL 23 var inte det bästa. I NHL 24 har dom lagt till ett nytt system som är sjukt effektivt. När du håller in R2 så kommer dom andra utespelarna få en symbol ovanför sig som motsvarar dom 4 knapparna på kontrollen och passet kommer då gå direkt till den spelare du väljer.

Exhaust engine passar väldigt bra för dom som är bra på att hålla i pucken och spela runt i anfallszon. När mätaren går upp på max så kommer alla försvarsspelare nästan direkt få slut på energi och målvakten får svårare att rädda.

Testade det idag, är väl typ ett okej spel men alldeles för segt, enformigt och tråkigt.

Tycker dom ändå gjort en hel del förbättringar från NHL 23 men problemet med idiotiska målvakter som är alldeles för lätta att göra mål på kvarstår.

Det är viktigt att det finns konkurrens, det är ju det som driver alla parter till att hela tiden försöka bli bättre.

Beror väldigt mycket på vad för sorts spel och hur mycket jag gillar spelet. Ett spel som tex. Baldurs Gate 3 får gärna vara 100+ timmar.
I ett mer linjärt spel kan det dock absolut räcka med 15-30 timmar.

Jag har 3 huvudsakliga spel jag ser fram emot i oktober:
Spider-Man 2
Honkai: Star Rail
NHL 24

Pillars of Eternity 2 var fruktansvärt bra så hoppas verkligen på en 3a.

Mmorpgs är inte särskilt intressanta för mig längre. Spelade en hel del Diablo 3 men Diablo 4 är helt ointressant. Har även tappat intresset för bilspel och fightingspel.

Skrivet av dTexN:

Vafan Då blev jag ju mindre taggad på att skaffa, det ska ju vara efter spelutvecklarnas vision, inte efter gnällisar

Det kan ju dock vara så att spelet blev svårare än vad dom egentligen hade tänkt sig och att dessa nya förändringar gör spelet mer likt deras ursprungliga vision.

Valbara svårighetsgrader är alltid det bästa enligt mig, då kan dom som vill ha det svårt välja en högre svårighetsgrad medans dom som vill ha det lättare kan välja en lägre.

Skrivet av Ender:

men nog fan var det lättare att bara dra igång ett spel eller film på PS3'an än 5'an.

Absolut inte enligt mig. Är betydligt bättre på PS5an och snabbt som attan går det.

För kort? Läste att expansionen tillför runt 20 timmar extra....20 timmar är väl extremt bra för en liten 300kr expansion.

Fan va fint att det kommer sträcka sig så pass långt, vilket jävla äventyr det kommer bli! Hypen är total!

Tycker man PS5 har dåligt UI så kan man aldrig ha använt Switch eller Xbox, speciellt Xbox har riktigt bedrövligt UI men Switch är inte bra den heller.

Stött på en del buggar men trots det ett alldeles fantastiskt spel, 10/10 utan tvekan och förmodligen årets bästa.