Inlägg av fingalf

Inlägg som fingalf har skrivit i forumet

Om dom kan tänka sig att sälja rättigheterna till Tencent, av alla företag, för att bastardisera Elden Ring, SÅ KAN DOM VÄL GE NÅN ANNAN CHANSEN ATT PIFFA UPP BLOODBORNE, ELLOR?!

Förlåt, har lugnat mig nu.

”En av mänsklighetens första kolonier hittas dock på Mars. Den går under namnet Cydonia och är en stad som vi kommer att få besöka i spelet.”

Undrar om där finns några riddare…

Med tanke på att första läckan från spelet kom redan 2018 känns det väl kanske inte helt konstigt att det även kommer till förra generationen också.

Nu sitter jag själv på ett PS5 så det spelar ju inte mig någon roll personligen, men ser väl ändå hellre att dom försenar last-gen lite än att köra en CP2077-historia.

Nog för att jag är ett die hard Harry Pitter-fan, men 4k för lite extra kosmetiska (in-game) prylar, early access och boken + staven (som förvisso låter rätt cool) är ju… Saftigt, minst sagt.

Borås med omnejd!

Skrivet av matt76:

Grymt spel, särskilt deras Ghost of Toyota DLC.

Och även det kommande Agatha Christie-inspirerade DLCt ”The Mitsubishi Murders”!

Skrivet av Zome0ne:

Tack, bästa tipset ju! För övrigt älskar jag verkligen upptäckarglädjen som spelet ger, men saknar någon form av journal för att hålla reda på vad som händer.

Exakt samma här! Innan spelet släpptes funderade jag på att köpa en fysisk journal att anteckna grejer i men sket i det av någon anledning… Var lite väl insyltad innan jag insåg att det faktiskt hade varit en jävligt bra idé 😅

Skrivet av SID 6.7:

Verkligen? Jag visste inte ens att det fanns fallhöjder som kunde ge lite skada, för mig har det varit ingen skada alls eller fetdöd utan något mellanting... Ok, en bugg mindre.

Ett hett tips är att kasta ner en rainbow stone när du står vid kanten och är osäker. Går den sönder dör du om du hoppar, men om den landar och lyser upp så är det safe! (Ja, undantaget eventuella otrevligheter där nere såklart.)

Började använda dom på tok för sent själv, men har hittat flera ställen jag inte trodde jag kunde hoppa ner med hjälp av dom!

Edit: Går även att crafta med hjälp av ruin fragments, om du nu inte har några till hands!

Skrivet av Lauchen:

Har bara spelat ca 8 tim så jag har inte hunnit än, kommer dock att göra det gör eller senare det är jag säker då. Tänkte försöka mig på Commander o’neil först tänkte jag. För att få dex talismannen så jag kan equipa Twinblade utan att lvla dex

Fyfan, hade riktiga problem med O’Neil av någon anledning, och då var jag ändå rätt bra med timmar in i spelet… Hoppas det går lättare för dig! 😁

Skrivet av TheJudge:

Sämst blir sämre 🤣🤣. Glad att det fanns refund på steam.

Har du verkligen inget bättre för dig än att gå in och trolla på varenda grej som skrivs om Elden Ring?

Vi fattar, du tycker inte om spelet, det gör inte det till ett skitspel för det.

”Galdiatorspel” är mina favoritspel 😁😉

Skrivet av Albinsson:

Har sett på vissa Youtube-klipp att det är lysande ledtrådar på marken. Hur får man dem?

Jag antar att du menar messages, och dom ser du automatiskt om du kör online!

Dom är inte alltid att lita på, dock…

Skrivet av maq777:

En fråga om vad jag ska göra härnäst. Jag har nog missat något.

Jag har precis spöat eld-räven (Radagon) i akademin. Ingen berättade vad som kommer härnäst. Vart skall jag??

Utan att säga för mycket så finns nästa story-relaterade boss i samma område! Har inte klarat den själv ännu, men den är där 😁

Skrivet av Johan Lorentzon:

funkar inte på alla svepande attacker, beror på om de sveper högt eller lågt. Men hit-boxen är så bra att jag tror det teoretiskt går att ducka under vissa attacker genom att gå in stealth om svepet går mot skallen? Ska testa....

Man får även i-frames ett kort slag när man mountar/dismountar, så är man riktigt kaxig kan man hoppa upp på getpållen precis innan man får stryk så missar dom 😂🤷‍♂️

Skrivet av Molotov:

2 frågor

Kan man summona in datorstyrd spelare?
Sett dom där små statyerna men fattar inte, står bara att man aktiverat typ.

Jag vet hur man summon in dom där vargarna och maneten som jag hittat, antar man kan finna flera?
Men läst att man även kan summon in datorstyrd spelare. Går det att summon in en random mänsklig spelare? hur gör man och kan man själv få nån sorts förfrågan om att joina och hjälpa nån annna?

------

Sen en fråga när man sätter ash of war på ett vapen, kommer alltid ett val om man vill köra standard eller quality eller nått annat.
Vad betyder det? vadär skillnaden? om man väljer tex quiality så lyser siffrorna röda och visar sämre stats, varför vill man välja nått av det andra ist för standard?

Du hittar fler summons (som vargarna och maneten) genom spelets gång, ofta genom att döda minibissar eller liknande.

Minns inte exakt när man får dessa men ganska tidigt, men om du använder Tarnished’s Furled Finger kan du bli summonad av någon annan, och sätter du ut Small Golden Effigy kan någon annan summonas till din värld. (Eller tvärt om, men det är dom sakerna du ska använda iaf.)

Dom olika namnen på vapnen (standard, quality, heavy osv) dikterar vilka av dina stats som vapnet skalar med, och hur bra. Du ser det på respektive vapen under ”Attribute Scaling”.
E är sämst, och det går från E upp till A, och sen finns även S vilket är det absolut bästa. Så, beroende på hur du har speccat så kan det ibland vara bra att ändra om vapnet så att det skalar bättre med dina attributes.

Hoppas något av detta hjälpte 😁

Är det fortfarande möjligt att vinna priser om man är inloggad på streamen, men sitter med ögonbindel och hörselkåpor? 😁

Skrivet av strangelove:

Sorry för lite Off Topic men finns det verkligen två olika fysiska versioner? Har bokat ett "vanligt" men verkar ju finnas detta också. Varför köpa det vanliga i så fall? Känns lite rörigt

Skrivet av Mutumba:

Japp, det finns två olika versioner eller tre om vi räknar in Collectors Edition. Launch Edition får vi bara om jag minns rätt i Europa och kanske någon region till. Det är lite extragrejer som ingår som postcards, sticker och ser ut att vara någon poster med.

Själv har jag bokat Launch Edition för PC, alltid lite roligt med lite extragrejer.

Skrivet av sumodl:

Scrollar du ner och läser innehållet på den länken står det:

"Elden Ring Launch Edition innehåller:
Elden Ring-spelet
Poster
Kort med artwork från spelet
Klistermärken
Tygmärke"

Enligt Bandai Namcos hemsida så får man även med en alternativ steelbook i Launch Edition, något som alla svenska återförsäljare helt verkar ha missat. Men snygg är den iaf!

https://store.bandainamcoent.eu/eu/product/679592/elden-ring-...

Skrivet av Molotov:

Så nu är det köpt

Till vilken plattform? Påstår mig inte vara någon direkt soulsborne-veteran, men står gärna till tjänst om du behöver hjälp eller vill ha sällskap 😁 Själv kommer jag köra på PS5!

1. Lite off topic och på tok för sent, men: JOURNALISTIK*, för helvete. Journalism är inte ett ord (på svenska).

2. Bra första halva! Ser fram emot andra halvan på fredag, men förhoppningsvis har jag själv kommit en bit in i spelet innan jag läser resten 😁

3. TAGGARÅÅÅÅÅÅ!

Okej, jag är typ 95% säker på att jag kommer köra min första karaktär som Wretch!

Denna videon hade många bra poänger, men huvudsakligen att man som Wretch får scanvenga efter utrustning och bygga karaktären efter det - men efter ens första genomspelning vet man ju redan var mycket av utrustningen finns, vilket tar bort lite av spänningen i det hela.

Någon annan kan ha länkat den innan, men om någon missat den så kolla gärna in den, man får sig en trevlig liten tankställare 😁 https://youtu.be/xyAHtC9xqUM