Inlägg av filiptrosso

Inlägg som filiptrosso har skrivit i forumet

1

Jag läste på flera forum att det inte var tangetbord och mus stöd till Age of Empires 4. Men efter att ha testat själv nu så var det valbart och det är tacksamt i alla fall. Även om min önskan att det skulle finnas som valbart till alla spel som släpps står kvar.

Jag undrar samma sak! Vad är anledningen till att det inte inkluderas?

Ett exempel är Diablo 4 som nyligen släpptes och många av oss hade velat ha möjligheten att spela med tangentbord och mus istället. Diablo 4 fungerar dock bättre än jag tänkt med handkontroll, men vi pratar om ett storspel som utvecklats under lång tid. Borde inte vara omöjligt att få till stöd för tangentbord och mus vid release då?

Dagsfärskt släpptes nu också Age of Empires 4, även det utan tangentbord och mus stöd vilket jag tycker är ett måste till den sortens spel. Till Age of Empires 2 DE som släpptes tidigare i år fanns det stöd.

Finns det någon anledning till att detta inte inkluderas?
Är det väldigt avancerat/dyrt (känns inte så)?
Avtal/kommersiella skäl?

För att nostalgin ska vara total hade jag velat fortsätta på den barbar jag redan spelat med ett antal år som barn.
Är det någon som lyckats lägga in gamla saves och få det att lira på PC? För att göra det ännu svårare skulle jag nu velat spela på Xbox Series X. Är det möjligt att få in den där på något magiskt sätt? Köpa till PC, föra över saves i sin profil och köpa även till Series X och kunna ladda upp den där?

Jag har också min save på någon USB.
Nu äger jag dock ingen PC och kommer vilja spela på Xbox Series X.
Har det kommit någon info om det kommer vara möjligt? Eller är det bara om man har för avsikt att spela det på PC som det är möjligt?

1